Da li gojaznost spada u isti poremecaj kao ostale bolesti zavisnosti ?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LazaB

Iskusan
Poruka
6.601
Nemam pojma da li su to bolesti ali neki ljudi ocigledno imaju predispozicije da budu pusaci, narkomani, alkoholicari , kladionicari itd. Jedino po cemu se debeli ljudi razlikuju je po tome sto ih vecina ljudi ne krivi za njihovu gojaznost nego im jos nalazi i izgovore ( genetika, depresija, siromastvo, nije svaciji zivot isti itd. ). Po meni svako bi trebao u svom zivotu da radi sta god pozeli dok god ne dira druge ali me zanima ko se ovde misli da je gojaznost ista kao i ostali navedeni problemi ?

Jeste bolest zavisnosti. Jedva glavu izvukao od toga, od 150kg, eto me na 88. U mom slucaju ne krivim genetiku, sve je ishrana od malih nogu, a kasnije ishrana i nacin, od koje zavisi kakav ce metabolizam da bude. Ali da objasnis to coveku koji se goji, jede da li na nervnoj bazi ili iz ljubavi prema hrani, nema leba :)

To nije genetika. To je stvar izbora.

Onda je i to sto jedes vise nego sto treba stvar izbora , koliko god da ti je spor metabolizam ako budes jeo manje nego sto ti organizam trosi smrsaces. Plus vecina debelih ljudi nema nikakav poremecaj, vole da jedu i to je to.
Genetska predispozicija za poremecaj u ishrani je potpuno jednaka kao i kod alkosa ili pusaca za njihove supstance.

Gojazna osoba je takav potencial za trening.
Jako je tesko nagovoriti je na fizicku aktivnost ali transformacije su neverovatne.
Najdeblja devojka je postala najlepsa i najzgodnija u jednom malom mestu.
Stalno tu pricu ispricam, toliko je bila lepa, te okice, znaaas koje telo.
Da se vratim na temu, da, jeste bolest zavisnosti.
Ali ne sekirajte se svi smo od neceg zavisni. Neko od interneta neko od tevea neko od sexa. Neko od kafe.

Gojazna osoba je takav potencial za trening.
Jako je tesko nagovoriti je na fizicku aktivnost ali transformacije su neverovatne.
Najdeblja devojka je postala najlepsa i najzgodnija u jednom malom mestu.
Stalno tu pricu ispricam, toliko je bila lepa, te okice, znaaas koje telo.
Da se vratim na temu, da, jeste bolest zavisnosti.
Ali ne sekirajte se svi smo od neceg zavisni. Neko od interneta neko od tevea neko od sexa. Neko od kafe.

Tako je, tako isto i narkoman ili pusac ostave svoju supstancu krenu da se bave sportom i ponekad u 60 godini se bace u bolju formu nego sto su bili ceo svoj zivot.
Temu sam otvorio zbog ljudi kao ovaj iznad sto misli da ljudi nisu krivi ako su debeli a jesu ako su zavisnici od neceg drugog. Zato ponekad vidis sliku debele i fit zene zajedno i ispod komentar obe su prelepe , nikad neces videti sliku fit zene i sliku zene koja je ocigledno pijana i drzi flasu i komentar da su obe okej. To je poenta.

Nezdrav način života, ima moj dr. Miroljub Petrović program-malo je težak umno, ali njegovi recepti leče 100%.
Imaš program detoksikacije, tu ćeš da izgubiš 3-5kg za mesec dana, posle uz taj režim ishrane ima de se dovedeš na idealnu težinu za pola godine, ima da se odvikneš svih zala koja jedeš i piješ svakodnavno.... mada moraš da se pridržavaš-nema keksići, nema cigarete, nema kafa...
Izlečićeš se a da nisi imao pojma da se lečiš-tebi je bitno samo da smršaš, to što ćeš da budeš zdraviji je samo OGROMAN plus.

Jedna moja poznanica ima 200 kg i 30 godina
Imam i ja bivseg kolegu. ima 200cm i preko 200kg. Nije nikad hteo da kaze koliko tacno. Ali kad sedne u kola jedva isteramo uzbrdo.
Inteligentan decko, pomalo depresivan. Ostar na jeziku, i zato sam voleo da se druzim sa njim. I uvatim da ga smaram za tu kilazu. Kazem mu ja ne mogu da stojim sa strane i da cekam ka ces da odapnes. Ne mogu ti nositi sanduk, bole me ledja. Poceo da me izbegava, ne druzimo se vise.

Imam i ja bivseg kolegu. ima 200cm i preko 200kg. Nije nikad hteo da kaze koliko tacno. Ali kad sedne u kola jedva isteramo uzbrdo.
Inteligentan decko, pomalo depresivan. Ostar na jeziku, i zato sam voleo da se druzim sa njim. I uvatim da ga smaram za tu kilazu. Kazem mu ja ne mogu da stojim sa strane i da cekam ka ces da odapnes. Ne mogu ti nositi sanduk, bole me ledja. Poceo da me izbegava, ne druzimo se vise.
Ova u kombi kad udje ono mjesto za dvoje zauzme sama.Ljudi ustaju da sjede.

Back