Da li drugi bogovi postoje mimo hrišćanskog Boga

Ми смо имали Перуна, Триглава, Световида, Весну и остале.

Грци Зевса и екипу, Римљани Јупитера и екипу, па Нордијци Локија, Тора и екипу, стари Египћани Ра, а можда су им и Фараони били неки Богови, па били неки римски цареви што су мећали своје главе на статуе некадашњих богова....

...има ту баш пуно да се пробере.

Ипак,

63051669-dolar.jpg

Zapovest kaže: Ја сам Господ Бог Твој, немој имати других богова осим мене.

Ako sam Bog kaže da nemamo druge bogove sem njega, onda oni postoje, ali nam on nalaže da se ne klanjamo drugim bogovima, zar ne? :think:
bogovi su moćni koliko i naša vera u njih, što manji broj sledbenika to i manja moć... nije hrišćanski blesav

Ljudi su izmislili Boga kao utehu za svoj strah od nepoznatog i strah od nepredvidivog.
U ljudskoj prirodi je da se plaši haosa i da teži nekom redu, jer red znači sigurnost.
I to vam je sva priča.
Istina je da je univerzum skup bezbroj zakona prirode koji zajedno rade na vrlo nepredvidiv i slucajan način.
Konačni rezultat nekad i bude nešto što liči na red, ali uglavnom je haos i random :D

Posto je Bog stvar licne vere, imas onoliko Bogova koliko imas ljudi.

to je kao u seriji američki bogovi? Što manje se veruje u njih, oni gube moć, zar ne?
to je donekle i moto kršćanske denominacije mormonizam- ako jedan mormon ima snoviđenje i kaže "Sledite me ja sam pravi naslednik Džozefa Smita" bez obzira da li je snoviđenje istinsko,bez obzira dal ga on izmislio,ako ima sledbenika čiji se broj uvećava, znači da je to od boga.

Ako sam Bog kaže da nemamo druge bogove sem njega, onda oni postoje, ali nam on nalaže da se ne klanjamo drugim bogovima, zar ne? :think:
To su bogovi koje smo izmislili.
Ne postoje.
Samo je jedan zivi Bog.
Ljudi su napravili neku statu u i reklu, to je moj bog.

Izlazak 32,4 Uzevši zlato iz njihovih ruku on ga oblikova u jedno tele . Tad oni rekoše: ` Evo tvojih bogova, Izraele, onih koji su te doveli iz Egipta! `

5. Mojsijeva 4,28 I služićete ondje bogovima koje su načinile ruke čovječije, od drveta i od kamena, koji ne vide ni čuju,
niti jedu ni mirišu.

Jeremija 5,7 Kako ću ti oprostiti to? Sinovi tvoji ostaviše mene, i kunu se onima koji nijesu bogovi. Kako ih nasitih, stadoše činiti preljubu, i u kuću kurvinu stječu se gomilom.

Jeremija 16,20 Eda li će čovjek načiniti sebi bogove, koji ipak nijesu bogovi?

Galatima 4,8 Ali tada ne znajući Boga, služiste onima koji po sebi nijesu bogovi.

Poslednja izmena:

Jedan je pravi Bog stvoritelj svega JHVH Jehova.
Ostali su lazni Bogovi - Sotona i njegovi Demoni.

prvo nam definisi tog hrscanskog Boga da znamo poslije reci ima li boga mimo tog boga.....Ko je hrscanski Bog, da cujem?? :)

Pogresno tumacis. Kaze da i ne pomisljas u postojanje drugih bogova.

Bog je istina. Istina je uvek jedna. Nemaj druge istine do te jedne.

A što je nastala tišina poslednjih 2000 godina aa. Gde je bog da se javi, gde su novi zapisi božjih reči, odjednom tajac. Znaci bilo je par ludaka koji su navodno lažirali da kroz njih bog govori i zapisuje ili ako neko veruje da je bog zapisivao bilbiju i tako te spise kurane i ostalo. Danas imamo oko 4000 bogova i zamisli svaki od njih je onaj pravi. Moj bogosav vs. tvoj. 21. vek ljudi se još zamlaćuju bilbijom i religijom :hahaha:

A što je nastala tišina poslednjih 2000 godina aa. Gde je bog da se javi, gde su novi zapisi božjih reči, odjednom tajac. Znaci bilo je par ludaka koji su navodno lažirali da kroz njih bog govori i zapisuje ili ako neko veruje da je bog zapisivao bilbiju i tako te spise kurane i ostalo. Danas imamo oko 4000 bogova i zamisli svaki od njih je onaj pravi. Moj bogosav vs. tvoj. 21. vek ljudi se još zamlaćuju bilbijom i religijom :hahaha:
Skroz realno razmišljanje. :)

Back