Da li dajete novac prosjacima?

Za sada / sada ih ovde nema da se vide / ima onih sto spavaju na klupama u parku / preturaju po kontejnerima / strasno je da se vidi uvek se setim deteta koje se saglo da pomogne te je ubodena nozem /ima onih koji piju sta vec samo ti ne prose.

Pre je bilo da prose ispred apoteke / pekare / neki sto nije sav svoj koji ide svuda otvara vrata trazi nesto da mu se sitno da ode / n.m. koja udje zna da napadne / oni sto prodaju neke cestitke za pomoc ko zna sta rade ti.

Prlicno mi je :( plus 🤯🥺 da to vidim / bile su dve babe u kucama punim djubreta / jedna valjda otisla Gore druga je rodjaka lika iz poznatog benda koji ju je zbrinuo kad su mu to javili / takva je prica istina ne ne moze da se zna/ nisu prosile.

Ne skacite na mene jedni kazu da je ciganin uvreda drugi da je rom uvreda 🤷‍♀️ ne znam zavisi / komsija ciganin kaze da je ciganin da je za njega to rom uvreda.

P.s.Kad sam videla dve devojku plus devojcicu koje nisu nac.manjina da ulaze u kontejner izlaze iz njega nije mi bilo dobro dugo.Obicno izgledaju ne prose ne bi verovala da mi je neko rekao.

Poslednja izmena:
Imam par dečačića... i nekad sam im davala po 10/20din, a bilo je češće. Sad kad se sretnemo, dajem im po 100, ali je vrlo retko.
Lepo rastu. Dobri su... a i kad ih vidim, kapiram da ne traže svakom. Pomišljam da treba da mi bude čak čast da me prepoznaju i prilaze.
:zcepanje:

Другарици и мени у башти кафића једна старија жена тражила паре, да скува пасуљ. Дамо јој, не знам, може везу зелени и пасуљ да купи. Враћа се она брзо опет- а јел имате за суво месо (или шта већ)? Када пропадале нисмо :lol:
Иначе има ситуација од којих ми срце пуца а и оних где сам љута на себе глупу. Како када...
Pricala sam mozda ovde vec kad je mene zena zaustavila i trazi pare za kafu.
Ja joj kazem...pa ne pijem ni ja kafu kad nemam para.A ona mi odgovara...ali ja moram.😂

Sjedim ,uživam u kafi. Prilazi mlada Romkinja da prosi. Kaže praznik je,da joj dam nešto da me Bog vidi. Stvarno su mi dosadni još kad su mladi i ubacuju u svoje bezobrazluke Boga. .
Pitam je od kud zna da je meni praznik? Pobježe u sekundi .

Već godinama ne dajem, otkako sam saznao da je prosjačenje organizovano i podeljeno po rejonima.
Sve je to prosjačka mafija.

Inace kod nas tih "profesionalnih"prosjaka,uglavnom Cigana,ima koliko hoćeš.Nekad dolaze i organizovano kombijem iz susjednih gradova.Narocito je zanimljivo kako oni sa stakama dodju sa jednog mjesta na drugo,prije nego vi autom.
Kad svaki dan prolazim istim putem,naravno da cu ih zapamtiti.
I imaju svoju tarifu...prvo je bilo daj 20 feninga,a posle daj pola marke.
Uvijek je isti fazon ili bolest ili djeca,ali uvijek im to i prolazi.

Ја сам раније давала...не знам да ли се Београђани сећају оне што је просила на почетку Кнеза?
Увек је вукла и неко дете са собом.
И у Беогр.хроници налетим на прилог о њој...ви немате појма у коликој кућерини она живи, још каже, ја ижицкам више од било које директорске плате, а не радим ништа.
Е, од тада више не дајем.
secam se te zenturace, toliko je bila navalentna da mi je uzasno isla na zivce :evil:

Sjedim ,uživam u kafi. Prilazi mlada Romkinja da prosi. Kaže praznik je,da joj dam nešto da me Bog vidi. Stvarno su mi dosadni još kad su mladi i ubacuju u svoje bezobrazluke Boga. .
Pitam je od kud zna da je meni praznik? Pobježe u sekundi .
Sedim, čekam na semaforu da se upali zeleno prilazi dete, musavo, neuhranjeno pruža ruku kroz prozor…
Sedim čekam na sledećem semaforu da se upali zeleno, prilazi baka pogrbljena umotana u maramu nosi natpis, nemam za lekove pomozite mi
Sedim na sledecem semaforu čekam … prilaze tri mala bića hoće da mi operu stakla….oni bar nesto hoće da urade pre nego sto dobijju novac. Mudar potez, i njima dajem novac.

Mislim, da izadjem iz auta i da krenem s njima da zaradjujem svoju platu.
sigurna sam da bih uzela više i ne bih morala da platim porez
Mislim, ako dajem na svakom semaforu, uskoro ću im se pridružiti.
možda bi svi trebalo da izadjemo na semafore i da se glasno upitamo kako smo došli do ovde

jos ovo dakazem na brzaka
sinoc je u bulevaru ispred skroz dobre pekare stajao uzasan covek, toliko prljav bezub i ruzan da cak niko nije hteo da mu stavlja novac u tu kutiju
sklopio ruke i moli za lebac , moli na glas i plače
kutija prazna a on gladan.

u parizu sam videla jednog sličnog, ali kada sam se vracala niz istu ulicu posle par sati vec je padalo vece itaj isti
ubogi covek je upravo presvuko radno odelo spakovao u kesu, na sebe stavio cistu i celu odecu i napustio svoje radno mesto.

ne znam vise u sta da verujem. u siromaštvo ili u obmanu

I mene je jutros zaustavila zena pred manastirom,trazi 12,80 km za lijek.
Jedno dijete mladje od godinu vozi u kolicima,drugo od cetiri,pet trckara za njom i trudna je ponovo.Inace,nije Ciganka,ali ne djeluje mi bas skroz normalno.
Vadi ona i neke papire od doktora i govori da ne bi nikad stajala ispred crkve i trazila da joj stvarno ne treba.
I sta sad covjek da radi,razmisljam mozda joj stvarno treba,lijekovi jesu skupi i gdje bas da nadje cifru 12,80.A mozda je i laz,imaju svi oni te price.I dam joj pare,ako me zeznula,neka je,njoj na dusu...ako nije korisnije je njoj dati,svejedno se daje u crkvu.
Ma da, za nešto je normalna, zna gde da se centrira, a za nešto baš i nije.
I ja, ako dam, boli me uvo na šta će da potroši,retko dajem i mora baš da mi pogodi ono vreme, period, kad se inače daje prosjacima...

nahranicu, napojicu ako treba, kupicu patike kao sto sam jednom decaku kupila patike,
dajem ulicnim sviracima ali prosjacima ne dajem..ne dajem ni onima sto dolaze na vrata
ni na semaforima ne dajem ni onima sto prose šatro za lekove
Na semaforima mi ne prilaze, napravim nadrkanu facu...i ti potezi za pranje šajbnj na ulicama, iza semafora su nečiji teren za deo organizovanog kriminala, drži ih neki papan i ne može.svako da stane sa koficom i brisačem.

Ја сам раније давала...не знам да ли се Београђани сећају оне што је просила на почетку Кнеза?
Увек је вукла и неко дете са собом.
И у Беогр.хроници налетим на прилог о њој...ви немате појма у коликој кућерини она живи, још каже, ја ижицкам више од било које директорске плате, а не радим ништа.
Е, од тада више не дајем.
Da..muvala se tuda, u crnini, ako mislimo na istu. U'ranjena jedna baba i delovala zlo.

nahranicu, napojicu ako treba, kupicu patike kao sto sam jednom decaku kupila patike,
dajem ulicnim sviracima ali prosjacima ne dajem..ne dajem ni onima sto dolaze na vrata
ni na semaforima ne dajem ni onima sto prose šatro za lekove
Image037.jpg

Vidiš dokle je to otišlo.

Natpis na južnom bulevaru pre ulaska na autokomandu
Vidite svi da jasno piše

Stop ciganskom terotru! samo na ćirilici lol

prefarbali su za dan ovu politički nekorektnu izvaju ili vapaj vozača bolje reći.
A mali slinavi romi su nastavili da opsedaju raskrsnice i iznuđuju novac...

Pogledajte prilog 962805

Vidiš dokle je to otišlo.

Natpis na južnom bulevaru pre ulaska na autokomandu
Vidite svi da jasno piše

Stop ciganskom terotru! samo na ćirilici lol

prefarbali su za dan ovu politički nekorektnu izvaju ili vapaj vozača bolje reći.
A mali slinavi romi su nastavili da opsedaju raskrsnice i iznuđuju novac...
nisu ta deca kriva vec drzava ili ti grad beograd koji ne postavi policajce na takvim mestima i ne dozoli da prosjace

Back