Da li da se uopšte osamostaljujem?

Мене је велики страх да кад умрем да ме не наследи држава. Не знам како то да спречим, да кад умрем да то и даље остане на мени. Нећу да ме наследи држава која ми баш ништа није дала а много ми је узела, нити било ко са стране ко ће се појавити као неки опортуниста.

Само не знам да ли ми се сада уопште исплати да почнем да се бавим својим стамбеним питањем јер ништа нећу однети у гроб, девојку готово сигурно нећу имати ни тад, и уосталом хоћу да се иживим и да правим глупости са њима, и све оно што је женама 25+ јако одбојно, значи бићу и тада без редовног секса и слично. Ја сам за стамбено осамостаљивање мотивисан само због редовног секса и фантазирања о љубави, а не због глупости које пропагира друштво јер осамостаљивање само ради осамостаљивања и без икакве користи јер је то наредила нека ликуша из "Секса и града" јесте глупост, мора да постоји нека корист.

Не желим да испаднем будала, ја да се годинама мучим да стичем да би ме после наследила држава или неко ко ми није нико и ништа, док су људи деведесетих фактички добијали станове од државе које после наслеђују њихови потомци, моји родитељи ништа нису добили и не желим да то оде нигде другде него мојим потомцима и жени или да остане мени, радије бих то запалио пре своје смрти само кад не бих живео у згради.

Ја сам довољно свестан да знам да бих идењем у подстанаре испао велика будала јер иначе постоје и стамбени кредити, подстанар даје 20 година кирију и опет нема ништа. Многе данашње приче које се намећу су, да извинете, за будале, капитализам мора да функционише на такав начин. А чак и ако бих отишао у подстанаре, оно што мени треба нема у понуди, ја бих нешто ултра скромно и тотално неопремљено, 10 квадрата, само без станодавца у близини, са струјним бројилом и санитарним чвором (бар у близини ако не у гарсоњери), и изван града, више од 50 евра не бих дао за кирију а толико би то и коштало да тако нешто постоји у понуди, то не постоји у понуди али зашто бих ја плаћао коришћење туђег кревета, ормара, стола, или вишак квадратуре који ми није потребан, и да ми све то диже цену, ја сигуран посао немам јер немам везу и јер нисам ни са ким "на ти" и јер су људи углавном ст*ка која радно окружење чини неподношљивим, ко мени даје лаке паре, нико. Још већа глупост је да бих подстанар био као самац. Ја у љубавном животу хоћу да пређем први или други ниво а не да ми се неискусном намеће да почнем од педесетог нивоа.

Poslednja izmena:
Ja sam za tri plana..

Prvi je formiranje stambenog privatnog fonda...zasto privatnog, zato da se ne bi desilo ovo sto pises..

Zaduzbine kao npr Ilije Kolarca jesu uvek na udaru vlasti i lopova, ali su nekako prezivele
Ova vlast je uspela da se umulja npr u vlasnistvo kralja koji je darivao zemljiste vojsci u garnizonu Aleksinac...slucajno sam cuo na bus stanici u Aleksincu to...

Ne znam da li je istina, ali zato nisu mogli da rasprodaju zemljiste koje je sto bi se reklo blizu centra grada, odmah preko puta bus stanice...
Ali sad je tu zandarmerija, a posle moze da se desi svasta, tihomir....

Drugi je nastavak tok prvog ako prvi pocne da dise.....
Taj prvi je usmeren kao fond koji ce omoguciti svim osobama, i mladim i starijim da se otkace od dirigovanja starijih , ne mislim samo na roditelje, i ne na dirigovanje obicno nego ono kad ideoloski i nekulturoloski uticu na konzervaciju primitivizma u Srbiji..

Cim oslobodis ljude mlade duhom od kenjaze.....desava se uzdizanje....
Kod nekih se desava sentimentalno propadanje, jer su vezani za pupcanu vrpcu , ali to je tako mali broj i oni su psihicki nestabilni , unisteni jos pre svake ideje o samostalnom zivotu..

To nije namena neke dobre upotrebe stanbenog fonda....
Tokom svog naucnog ili da kazem lutajuceg iskustva, naletao sam na takve naucne zajednice...dodjes, dobijes prostor, sobicu , radis na projektu ili predjes na neki drugi projekat, radis ono sto ti se radi , imas mir, imas inspiraciju , imas aktivnost, imas za zivot, nemas karijeru , to je falinka za mnoge srbe, bicu komercijalista, papak nikom bitan ali cu imati karijeru...i to se oseca....cak i na razgovoru za posao..

A zasto , zato sto je mnogo glupih , pa je neprimereno pitanje, sta bi mogli da radite, sta bi umeli , sta bi postigli , koliko ste inteligentni snalazljivi..

Secam se nekog kursa u biznis klubu ,30 ljudi , neuspenih po srpskim nacelima..
Ali pogledajte sastav...20 je neuspesno jer im nije pruzena sansa a nemaju pocetni kapital....da plivaju...3 su prepuni kenjaze...mrzi ih da disu , da zive , sve samo ne da prebacuju i mrze...jedna od njih diplomirani bankar...ali bez onog zara za novcem, za muvanjem...

20 ovih bez nekog duvanja, to je izgleda mana u Srbiji , a ovi ostali neko duvanje vecito i prodaja magle ali jos uvek neuspesni...
E sad, sta se desilo posle 5 godina ili 10 godina...
Naravno pomerili su se sa mesta....rade i menjaju poslove,
Ovih 10 sto se duvaju , muljare , nisu od reci , ali se duvaju uspesnije....odrasli...
Ovih 20 ima zivotnu karijeru , neke dobile dete, neke i muza i dete,
Ali ova karijera im nije bas procvetala...vecu karijeru ima tek zavrseni srednjoskolac jer uslovljava i moze mu se...mlad je...i ima kao strucnost koja je poznata danasnjem trzistu rada...jedan od problema...HR i CV kanalizacija...

Da ne sirim pricu , vecina Srba je ili ometac ili pasivna..
Ili bi nesto da se aktivira ali samo na njihov nacin, sto obicno nije ni prakticno ni moguce...
Zatucani reklo bi se...
Ja znam kad bilo sta kazem mojima, to je uzas...a ovako prihvataju gluposti od drugih , verovatno mediokritetno vaspitanje pa se zna sta moze a sta ne moze..

To vazi i kod posla, kod rada, kod nacina pristupa,kod kreiranja okruzenja...kod svega..
Kod uredjenja okucnice cak...
Sterilno

Cim oslobodis ljude mlade duhom od kenjaze.....desava se uzdizanje....
Kod nekih se desava sentimentalno propadanje, jer su vezani za pupcanu vrpcu , ali to je tako mali broj i oni su psihicki nestabilni , unisteni jos pre svake ideje o samostalnom zivotu..
Ја нисам близак ни са родитељима, за све могу како-тако да се снађем осим у случају када нешто укључује некакву сарадњу са другим људима, у дивљини бих се много лакше снашао од просека. Цео живот сам духовно скроз сам и увек са мислима како да мој апсолутно од свих људи независан живот буде одржив. Већина оних који попују о осамостаљивању и имају какав-такав близак однос са родитељима, причају са њима о својим приватним стварима иако су одрасли, ја то не радим, а да не причам како су размажени од стране својих партнера, ако сам ја размажен онда су они који су у везама 350 пута размаженији од мене, ја сам као дивљи вук самотњак, ја не идем ни код лекара када сам болестан.

Secam se nekog kursa u biznis klubu ,30 ljudi , neuspenih po srpskim nacelima..
Ali pogledajte sastav...20 je neuspesno jer im nije pruzena sansa a nemaju pocetni kapital....da plivaju...3 su prepuni kenjaze...mrzi ih da disu , da zive , sve samo ne da prebacuju i mrze...jedna od njih diplomirani bankar...ali bez onog zara za novcem, za muvanjem...
На раговору за посао ако си реалан и кажеш "не знам да радим и ваљда ћу научити" или ако кажеш "могу да покушам" нећеш добити посао, него мораш да лажеш и да причаш да знаш и оно што не знаш, и да гарантујеш да ће све бити успешно, за успех је потребно лагати и хватати на жваку.

Ја сам у основној годинама био ђак генерације, док су се друга деца играла напољу ја сам вечито нешто проучавао, то ми је у природи, све и свашта сам знао пре него што је то почело да се учи у школи. Али ја сам био тотална супротност шлихтању наставницима, у школи сам још и имао заслужене успехе, али касније у животу то не пролази. Ја волим и да преиспитујем све и свашта а то је тек велико не. После сам пао у депресију јер се нисам уклапао у друштво, јер сам био одбачен, јер нисам имао никакав контакт са девојкама, и више ми се није ишло у школу. Ја сматрам да сам имао већи потенцијал за успех од просека, а сада живим бедно и усамљено све зато што се највише цене међусобни контакти и разне врсте лажи, на време сам се спасио узалудног високог образовања јер ту је тек ненормално пуно друштвене патологије.

Сви они који ме критикују да сам нерадник немају појма јер ја у ствари ни делић не подносим да будем међу људима којима нисам нико и ништа, и јер не желим да губим слободно време на глупости (нпр. време у путовању или блеја на послу ако нема посла) јер не подносим ни недостатак слободног времена. Ја заправо обожавам да се хипнотишем неким радом и да не размишљам о шефовима и колегама, а и да све тотално радим по П.С.-у и да детаљно ако не и нацртано знам сва правила, али тога углавном нема на пословима јер све је међуљудски трулеж, ја желим на послу да будем као робот. Апсолутно мрзим журбу и стрес али кад нема посла већини је лепо а ја се досађујем, ја се чак и хватам неких других послова из досаде да ми што брже прође време, не пушим, не причам ни са ким, немам интернет. Да се ја питам све време без прекида бих радио за цело радно време али без журбе и надгледања мене, или да будем поштено плаћен за оно колико успем да нешто урадим, по заслузи а не да будем фиксно па онда насиље ако то не испуним. Углавном мораш да будеш поданик и толерантан на међуљудске патологије а не толико вредан. Будале ми још предлажу "буди чувар" а ја бих се убио од досаде, ја хоћу да нешто конкретно радим и да што што пре завршим и да идем кући да уживам у слободном времену, ако негде волим да блејим то волим код себе кући.

Poslednja izmena:
Pa ja bih rekao da ti fali iskustva koje je inspirativno..
ja sam sebi uvek bio inspirativni ili kreator ili nalazac.,.
Nije mozda dobar primer ali je dobar primer..
Setam knez mijhajlovom, sam..
To meni nije strano sibnem predvece jedan krug, nesto spojim, odradim, kao svez vazduh, nekog sretnem, ili ne sretnem..

I u vazduhu nanjusim gde ce biti nesto dobro , alii tuce. Ovo drugo zaobidjem, ali npr po 3 uzastopne pesme procenim da ce biti dobra svirka na jednom mestu , zavuceno ali blizu kneza...i pridjem,ono neki kiosk jedva ima za muzicare da ne stoje napolju...a publika njih 10 napolju , neki brat i sestra slave rodjendan..

A zabavni ljudi samo pod stresom da li ce rodjendan ispasti dobar..
Ja kazem ono sto treba da kazem, dobra vam muzika...
To je dosta, oni bace pogled, oni kazu pridruzi se, oni me posle upoznaju sa svima,i tako...
To zvuci kao komunikativnost, ali namerno kazem prvi deo , ja slusam tri pesme uzastopce koje je muzika svirala pa sam prisao....
Precutano je da sam bio DJ, da imam muzicko obrazovanje, i da sam bio i pevac.

E sad isto vazi i za nauku...ja skeniram sta ko prica, a ako pocne da prica ono sto ga karakterise kao neki profil koji mene zanima, onda tu pokrecem temu i spajam inspiraciju..

Isto vazi i za negativu , kad vidim..
Npr vidim mladic zapalio cigaretu u busu , zena se okrece , rekla bi mu ali ne sme da je fizicki ne napadne.
Ja krupan tu pogledam zenu , i gledam je i gledam njega i ponasanjem dajem podrsku zeni da napadne i zena to vidi, a sedim blizu a na meni se vidi kad sam opasan...ne znam kako , ljudi kazu da mi oci promene boju , i krimosi se useru...

I zena krene da mu objasnjava da ne pusi jer ima i bolesnih i dece i stetno je i smeta mnogima...ne samo zdravstveno...on je odhebava ali ona baca pogled na mene da li cu da retoricki udjem , ali necu , ali njen pogled njemu pokazuje da sam tu neki faktor, a nisam bas sitan faktor jer mogu da ga raskomadam...
I tako zena shvati i navali , i on se povuce i prestane i izadje kad je trebao..

To ti je primer kad bez angazovanja, samo podrskom i potencijalnim stvarima odradis stvar...
E tako cesto ima podrska i hobijima i nauci , ako se kreces, nekad naletis da nije sumornost Srbije, cak i u Srbiji ...
Punoj predrasudnih i cinicnih ljudi , ali cak i u Srbiji..

Back