Da li Crnogorce nacijom treba deportovati iz Srbije i uvesti vizni rezim prema CG?

Da li Crnogorce nacijom treba deportovati iz Srbije i uvesti vizni rezim prema CG?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Против сам таквих оштрих мера.
Шта су људи криви што имају проНАТО политичаре на власти?
Сложен је то проблем, ако у Србији дође до прогресивних и квалитетних промена, сигуран сам да тај процес неће заобићи ни Црну Гору.
Значи прво у Србији треба спровести прогресивне промене и то демократским путем изборима, а не као што су неки екстремисти спаљивањем згарада Народне скупштине и државне телевизије.

Poslednja izmena:
Nije... Kao potpisnici CEFTA-e smo u obavezi da ih trpimo donekle, ali hitnom revizijom Sporazuma o ekonomskoj saradnji izmedju Vlade RS i Vlade CG u kom se CG daje i vise nego sto se daje potpisivanjem CEFTA-e bi se resio itekako ovaj problem....

Pa da, na to sam mislila...

Против сам таквих оштрих мера.
Шта су људи криви што имају проНАТО политичаре на власти?
Сложен је то проблем, ако у Србији дође до прогресивних и квалитетних промена, сигуран сам да тај процес неће заобићи и Црну Гору.
Значи прво у Србији треба спровести прогресивне промене и то демократским путем изборима, а не као што су неки екстремисти спаљивањем згарада Народне скупштине и државне телевизије.

Pa dokle vise da ih trpimo na vlasti???

Vecito ih branite!

Takve proterati, a ostale, kao i svaku drugu manjinu tretirati.

Ne znam koliko ste informisani ali ustasko-siptarski rezim antihrista Mila Djukanovica proteruje i maltretira svestenike i monahe SPC u Crnoj Gori.
Ja počeo da čitam uvodni post i izdržao sam do kraja prve rečenice :)
Dečko ti bi trebalo da se liječiš, bolestan si...ali ozbiljno

Pozdrav iz antisrpskoustaskosiptarske kvazidržave
:)

Ja počeo da čitam uvodni post i izdržao sam do kraja prve rečenice :)
Dečko ti bi trebalo da se liječiš, bolestan si...ali ozbiljno

Pozdrav iz antisrpskoustaskosiptarske kvazidržave
:)

Zasto sam ja bolestan jel mozda zato sto necu da cutke prelazim preko vaseg ANTISRPSKOG FASIZMA ?

Jel mozda zato sto se zalazem da vam se odgovori ISTOM MEROM bando antisrpska? :)

Pozdrav iz velikosrpske drzave. Nahebali ste cim skinemo Tadica :)

necete vi jos dugo maltretirati i terorisati nas srpski narod u Crnoj Gori :)

P.S. Pozdravi mi velikog SRBENDU nasega Andriju Prlainovica :)

Poslednja izmena:
Pa dokle vise da ih trpimo na vlasti???

Vecito ih branite!

Takve proterati, a ostale, kao i svaku drugu manjinu tretirati.

Не можемо према свима рушити мостове.
Исхитрене и емотивне одлуке су увек скупо коштале Србију.

Crnogorci u Srbiji treba da imaju ista prava kao Srbi u Crnoj Gori. Dokle ćemo dozvoljavati da nas zajebavaju svakojake fukare. Yebe nas ko stigne, a mi se samo smeškamo i ćutimo.:rtfm:

Znači da treba da imaju sva prava, čak i veća nego Srbi u Srbiji. Ako ćemo reciprocitet onda sve crkve i manastiri u Srbiji treba da se daju na korišćenje nekoj pravoslavnoj crkvi čije je sjedište u Crnoj Gori, jer u Crnoj Gori svi te pravoslavne vjerske objekte koristi pravoslavna crkva čije je sjedište u Beogradu. I u Ustavu Srbije treba da stavite da je crnogorski jezik - jezik u službenoj upotrebi, kao što u ustavu Crne Gore piše za srpski jezik. I naravno crnogorski narod treba da spomenete u Ustavu Srbije kao što smo mi spomenuli srpski narod.
Odlična ideja, dogovoreno, pristajemo :ok:

Znači da treba da imaju sva prava, čak i veća nego Srbi u Srbiji. Ako ćemo reciprocitet onda sve crkve i manastiri u Srbiji treba da se daju na korišćenje nekoj pravoslavnoj crkvi čije je sjedište u Crnoj Gori, jer u Crnoj Gori svi te pravoslavne vjerske objekte koristi pravoslavna crkva čije je sjedište u Beogradu. I u Ustavu Srbije treba da stavite da je crnogorski jezik - jezik u službenoj upotrebi, kao što u ustavu Crne Gore piše za srpski jezik. I naravno crnogorski narod treba da spomenete u Ustavu Srbije kao što smo mi spomenuli srpski narod.

Izvini što se mešam, al ako si ti pravio tvoju kuću jel treba da dođe komšija Đorđije da je koristi?
Poređenje je glupo do bola.
Onaj ko je sagradio manastire i crkve je i njihov vlasnik.
Sad ćeš ti meni da objasniš kako su manastire gradili svi građani Crne Gore, al neće da može zemljak.

Manastire i crkve u Crnoj Gori su pravili vernici SPC

Na primer manastir Moracu je napravio Stefan sin kralja Vukana i unuk Stefana Nemanje.

I oni pripadaju SPC gde god bilo sediste SPC isto ko sto katedrale katolika gde god gradjene u svetu i ko ih god gradio pripadaju Vatikanu.

crnogorski jezik ne postoji niti ce ikada postojati a tzv crnogorska nacija je na putu nestanka.

ima vas sve manje i manje iz godine u godinu

Izvini što se mešam, al ako si ti pravio tvoju kuću jel treba da dođe komšija Đorđije da je koristi?
Poređenje je glupo do bola.
Onaj ko je sagradio manastire i crkve je i njihov vlasnik.
Sad ćeš ti meni da objasniš kako su manastire gradili svi građani Crne Gore, al neće da može zemljak.

Nego ko je gradio crkve u Crnoj Gori? Inače preozbiljno si shvatio moj post - valjda si ukapirao da sam sarkastičan, jer moram da primjetim da odavno nije otvorena gluplja tema :lol:

Crnogorci u Srbiji treba da imaju ista prava kao Srbi u Crnoj Gori. Dokle ćemo dozvoljavati da nas zajebavaju svakojake fukare. Yebe nas ko stigne, a mi se samo smeškamo i ćutimo.:rtfm:

A kako sa Srbima iz Crne Gore? Njima je Srbija maticna drzava... Kako njima da se ukidaju prava? Dosta je opipljiva tema... Ko su Crnogorci a ko su Srbi iz Crne Gore... Svaki Srbin s kojim god mestom prebivalista treba da ima ista prava u Srbiji kao i svaki drugi Srbin...
To naravno nije moguce kada je u pitanju birokratija, ali na koja prava mislite kada pricate o ovome i kome tacno treba da se ukidaju... Pitam tek da bih znao kako da se ukljucim u pricu....

Smesan si... Etnickih Crnogoraca u Srbiji nema toliko da bi crnogorski jezik bio u sluzbenoj upotrebi...
Sto se tice manastira i crkvi, SPC i jeste zakonski vlasnik vecine bogomolja u CG, a i u pravoslavnom svetu CPC nije priznata tako da je glupo o tome govoriti, a ne znam ni sto ti uopste odgovaram na ovakvu glupost....

Nego ko je gradio crkve u Crnoj Gori? Inače preozbiljno si shvatio moj post - valjda si ukapirao da sam sarkastičan, jer moram da primjetim da odavno nije otvorena gluplja tema :lol:

Ma primetio sam ja da ti malo više podbadaš nego što misliš ozbiljno.
a ko je gradio? Pa morao bi sam malo o tome da se raspitaš.
Valjda znaš kako se podižu crkve i manastiri.

Manastire i crkve u Crnoj Gori su pravili vernici SPC

I oni pripadaju SPC gde god bilo sediste SPC isto ko sto katedrale katolika gde god gradjene u svetu i ko ih god gradio pripadaju Vatikanu.

crnogorski jezik ne postoji niti ce ikada postojati a tzv crnogorska nacija je na putu nestanka.

ima vas sve manje i manje iz godine u godinu

Ali čekaj - pa ti tražiš da se Crnogorcima u Srbiji daju ista prava kao Srbima u Crnoj Gori? U izvinjavam se, nisi ti taj - ti si onaj koji predlaže deportacije i žute trake za one koji su "Crnogorci nacijom" u Srbiji :lol:

Ma primetio sam ja da ti malo više podbadaš nego što misliš ozbiljno.
a ko je gradio? Pa morao bi sam malo o tome da se raspitaš.
Valjda znaš kako se podižu crkve i manastiri.

Naravno da znam. Jednu je lično najvećim dijelom podigao moj prađed uz još par mještana jednog sela, i to novcem koji je zaradio radeći u američkim rudnicima.

Mnogi Srbi iz Srbije imaju rodjake u Crnoj Gori koje cesto posecuju, isto tako, mnogi Srbi iz Crne Gore imaju rodjake u Srbiji...
Uvodjenjem viznog rezima ce samo da se pomogne gubljenje veza izmedju Srba iz Srbije i Srba iz Crne Gore i to bi moglo da dovede u pitanje opstanak srpske zajednice u CG...

Na drugi nacin moze da se udari packa Crnoj Gori zbog svih ovih stvari koje se rade u njoj na stetu Srba...
Tu su povlastice koje CG ima u trgovinskim odnosima sa Srbijom koje mogu da se ukinu, sto ce da bude dovoljno dobar razlog Crnogorcima da pocnu da razmisljaju o svojim potezima....

I bice dovoljan razlog da prekinu da uvoze robu iz Srbije i da je zamene robom iz croatije.
Mozda je resenje 'ekoloska taksa' samo za crnugoru od 100 EVRA i boravisna taksa od 30 evra.

Smesan si... Etnickih Crnogoraca u Srbiji nema toliko da bi crnogorski jezik bio u sluzbenoj upotrebi...
Sto se tice manastira i crkvi, SPC i jeste zakonski vlasnik vecine bogomolja u CG, a i u pravoslavnom svetu CPC nije priznata tako da je glupo o tome govoriti, a ne znam ni sto ti uopste odgovaram na ovakvu glupost....

Pa koga ćete onda to da deportujete ako u Srbiji nema etničkih Crnogoraca? Srbe?
Inače nisi u pravu da je SPC vlasnik manastira i crkava u Crnoj Gori. U doba knjaževine i karljevine jasno je pisalo da su ti objekti državno vlasništvo koje je dato na upravljanje pravoslavnoj crkvi. Istina - tada je i sama crkva bila državna institucija, tj. nije bila odvojena od države. A u pravu si da je CPC crkva koja nije priznata od nijedne značajne kanonske pravoslavne crkve.

A pradeda ( ovo prađed mi zvuči kao međed) se izjašnjavao kao Crnogorac pravoslavne veroispovesti i vernik neke CPC?

Ne, moj prađed je bio pravoslavni vjernik, po nacionalnosti Srbin. A crkva u koju je išao do 1918. godine je bila autokefalna Crnogorska crkva, a poslije 1918. godine ujedinjena Srpska pravoslavna crkva.

Naravno da znam. Jednu je lično najvećim dijelom podigao moj prađed uz još par mještana jednog sela, i to novcem koji je zaradio radeći u američkim rudnicima.

I šta ti je prađed pričao, da je gradio crkvu za svoju SPC ili za neku drugu crkvu? Gde se krstio, ko mu je u kuću dolazio za slavu? Ja poštujem odluku većine u CG da se napravi nova država, poštujem i novi jezik, ali kako mislite veru da promenite? To nije političko pitanje, pa samo ime promenite. Ima tu malo više.
Što se tiče teme, ja sam za izjednačavanje Crnogoraca sa svim ostalim građanima koji ne žive u Srbiji. Treba da plaćaju regularne cene na fakultetima, da imamo regularne carine i sve ostalo kao sa drugima.
Kad hoćete da pređete u neku Evropsku državu da živite i radite, morate prvo da prođete školu jezika, to bih isto uveo i u Srbiji. Svi Crnogorci bi morali da prođu taj isopit, pa tek ako nauče da pričaju po našim pravilima, mogu da se zaposle, naravno tek nakon prednosti koju moraju naši građani da imaju.
Postoji dosta načina da se naši odnosi poboljšaju, a da budu po nekim merilima EU.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back