Da li će Vučić pasti?

Da li mislite da Vučić pada u narednih godinu dana?

• Ukupno glasova
    56
Znam tako je bilo i 5 oktobra.....prazne price, tako je bilo i maja 2012 prazne price, samo reketiranje tajkuna malo zatvor pa opet vani i sad odstete placamo.
Petog oktobra je to samo odrađeno u teoriji, a ne u praksi. Masa SPS-a je prešla na stranu demokrata, isto kao i kada je SNS došao na vlast pa je masa demokrata prešla u SNS iz sopstvene koristi, Dinkić se inače kod svih uvlačio što bi npr na zapadu bilo nemoguće.
Ne pamtim da je neko odgovarao za pronevere i sl još od kada je Sloba došao na vlast?

Petog oktobra je to samo odrađeno u teoriji, a ne u praksi. Masa SPS-a je prešla na stranu demokrata, isto kao i kada je SNS došao na vlast pa je masa demokrata prešla u SNS iz sopstvene koristi, Dinkić se inače kod svih uvlačio što bi npr na zapadu bilo nemoguće.
Ne pamtim da je neko odgovarao za pronevere i sl još od kada je Sloba došao na vlast?
O tome i pricam, samo se rotirali i nikad niko nije odgovarao i dok se tako radi uopste nije vazno ko ce da nam bude "vodja".

Jedini način da se nešto uradi je ovo što se upravo dešava - građanski protesti u kojima će učestvovati svi segmenti društva i pojačavati pritisak na vlast, sve do potpune građanske neposlušnosti i generalnog štrajka. Drugačije on ne može da ode. Prejak je i ima podršku zapada da bi neko pokušao puč - a i niko nije lud da gine na ulici. Na izborima ne može da padne jer je urnisao sve institucije države, kontroliše sve medije osim jednog, ima podršku zapada, a i nema ko da ga obori na izborima - opozicija je ili njegova koju je kupio, ili su potpuno nesposobni za bilo šta. A sam da ode sa vlasti svi znamo da neće.

O tome i pricam, samo se rotirali i nikad niko nije odgovarao i dok se tako radi uopste nije vazno ko ce da nam bude "vodja".
Slažem se prvim delom, ovo vezano za vođu i ne baš.
Po meni potreban je dobar vođa kao neko ko je pokretač i nadgledač stvari, ne nužno da se meša u rad stručnih ali da je tu kao garant da se sve radi transparentno i da nema zloupotreba, takođe da okrutno kažnjava one iz vlasti koji zloupotrebljavaju funkcije i sl.
Po ovome što sam naveo suštinski Vučko ispada nesposoban, loš "vođa".

Autorska. Poslednjih mesec dana imamo studentski politički zemljotes koji je direktno usmeren protiv Vučića i njegovih SNS pulena. Kako mislite da će sve ovo da se završi i koliko će to doprineti njegovom padu u narednih godinu dana?
Ako bude poledice i ako bude išao peške - velike su šanse za pad.
Prošle beogradske izbore Vučić je jedva dobio, a i to zahvaljujući masovnom uvozu glasača iz Bosne.
Biće da ih je dobio zahvaljujući Djikiju i njegovom neizlasku na beogradske izbore.
U Nišu je izgubio najveću opštinu, zamalo je izgubio i ceo grad, a nakon nadstrešnice neki kažu da nikad više neće dobiti izbore u Novom Sadu. To su tri najveća grada u Srbiji i ako njih izgubi to mu je praktično kraj zar ne? Koliko je realan njegov pad s vlasti u dogledno vreme i šta mislite da će biti najizvesniji scenario?
Aleja velikana.

Slažem se prvim delom, ovo vezano za vođu i ne baš.
Po meni potreban je dobar vođa kao neko ko je pokretač i nadgledač stvari, ne nužno da se meša u rad stručnih ali da je tu kao garant da se sve radi transparentno i da nema zloupotreba, takođe da okrutno kažnjava one iz vlasti koji zloupotrebljavaju funkcije i sl.
Po ovome što sam naveo suštinski Vučko ispada nesposoban, loš "vođa".
Tesko to moze da funkcionise jer smo pokvaren narod, eto Kostunica je bio onako castan covek kada je bio u politici pa opet nije mogao da spreci brojne korupcije i trange frange mutljavinu, a cesto nije bio upoznat sa nekim stvarima pa se posle ljudi sprdali sa njim ....nije bio upoznat zato sto su sve dobro kamuflirali.

Čuva ga policija, Putin i kriminalci u svim sferama vlasti. Na žalost, to zlo će vladati kao Putin u Rusiji ili onaj debeljko iz Severne Koreje, decenijama
1735849332509.jpeg

Tesko to moze da funkcionise jer smo pokvaren narod, eto Kostunica je bio onako castan covek kada je bio u politici pa opet nije mogao da spreci brojne korupcije i trange frange mutljavinu, a cesto nije bio upoznat sa nekim stvarima pa se posle ljudi sprdali sa njim ....nije bio upoznat zato sto su sve dobro kamuflirali.
Mana Koštunice je bila što je bio pasivan, a ne reaktivan da javno izađe i prozove zloupotrebe i sl. u koje je imao uvid, sa druge strane služba koju je nasledio je bila Slobina tako da nije čudno da su svašta-nešto od njega krili.
Da je bio ministar pravde ili tako nešto kontam da je mogao više da uradi za naciju, ovako jbg nije bio dorastao funkciji na koju je došao...

Jedini način da se nešto uradi je ovo što se upravo dešava - građanski protesti u kojima će učestvovati svi segmenti društva i pojačavati pritisak na vlast, sve do potpune građanske neposlušnosti i generalnog štrajka. Drugačije on ne može da ode. Prejak je i ima podršku zapada da bi neko pokušao puč - a i niko nije lud da gine na ulici. Na izborima ne može da padne jer je urnisao sve institucije države, kontroliše sve medije osim jednog, ima podršku zapada, a i nema ko da ga obori na izborima - opozicija je ili njegova koju je kupio, ili su potpuno nesposobni za bilo šta. A sam da ode sa vlasti svi znamo da neće.
Da, to je jedini način. A razrešenje će biti da ga njegovi pritisnu da ode, tj. zglajzne npr. u Kinu, njih je najviše zadužio kao prokurator.
Ali verujem da će ipak biti uhapšen i da će mu se suditi.

Back