Da li će profesori izneveriti?

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa i sam sam bio po zapadu, evo ovih dana ću opet, ali nikada mi tamošnji prizori nisu uticali na gubitak kičme i pretvaranje u gmizavca.

Sve što je bolje treba usvojiti, ali nema tog boljeg koji me može ubijediti da sam bezvredan.

Ali dobro, nismo svi isti :D
Želja da se ima normalno društvo, ljudi i odnosi sa komšijskim administracijama = gubitak kičme. Dobro.

Niko te ni u šta ne ubeđuje, ali ti ubeđuješ naivne ljude na ovim našim dunjalucima (one koji nisu imali priliku da odu) da je sve ovo kako jeste u našim zemljama ono kako i treba da bude zanavijek i da je to spontani izraz svesrpske duše, nešto što treba prezervirat i štititi od zlih nasrtaja stranih sila. Samim tim, šibicarski mentalitet, ljudi puni žuči i zavisti, indolentnost, mržnja i nepoverenje prema svemu što ima veze sa civilizacijom - sve je to valjda normalno i tako treba da bude, jer se nekako treba razlikovat od zapada (a i da se prijeci ne dosjete itd)

Ma ne moraš. :)
To je ujedno bio odgovor na tvoju konstataciju da te je forum (neopravdano) proglasio SNS - ovcem.
Pa samo onaj ko je pao s Marsa može da ima dva sata dileme o čemu se ovde radi.

Pričala sam sa rođakom iz USA o protestima, još u toku studentskih marševa.
I on me pita Da li mislim da ima bar malo uticaja i finansirsnja spolja. Ja kažem Ni malo, skroz su autentični, narodni, finansirani od naroda (šta tu uopšte ima da se finansira, a nemaju vođe što je najbitnije, još nas svi udruženo - Istok, Zapad, Sever Jug ignorišu i navijaju za izdajnika jer im odgovara da nas nudi svima da bi mogao neometano da pljačka) On kaže - Zato što pričaju svašta. Verujem ti ali ne mogu da zamislim.
Kad je došo ovde posle toga, odmah mu je bilo jasno o čemu se radi.

Čovek koji ima ispravna čula a čije je razmišljanje iole pametno i nekorumpirano ne može da ima dileme.

Nije sad kao da neću moći da spavam što deo foruma misli ovo ili ono. S kim može normalno super, s kim ne opet ok. Ima ljudi s kojima sam ok 15 godina ovde, sa nekima manje i to je dosta. Sve je to ok.

Nije sad kao da neću moći da spavam što deo foruma misli ovo ili ono. S kim može normalno super, s kim ne opet ok. Ima ljudi s kojima sam ok 15 godina ovde, sa nekima manje i to je dosta. Sve je to ok.

Meni može da bude donekle razumljivo da neko drugačije tumači stvari jer ih ne shvata kakve jesu, ne živi ovde npr.

Ali ako vidim da širi propagandu za režim koji me pljačka, disciplinuje batinašima, ubija korupcijom, izvršiteljima, propalim zdravstom, sudstvom itd. e onda mi više nije ok.

I tu nikakve mačke ne pomažu.

Čak i u RL mi je pun k. onih koji su se uvalili u sistem preko vezica i kojima ne smeta bolesno korumpirano društvo koji normalne ljude uništava. (iako i njih uništava, jer treba živeti bez slobode ali to je njihov izbor)

Miloje Pavlović, profesor i direktor Muške gimnazije u Kragujevcu odbio je ponudu Nemaca da mu spase život i sa rečima "Pucajte, ja i dalje držim čas" stao je u stroj sa đacima i zajedno s njima pogubljen.

Danas, kad ulog ni blizu nije glava, čak ni gladan stomak, ma ni letovanje, ni auto... ni ništa, profesori su pustili da režimski žandari tuku njihove studente i napravili se blesavi.

Ne samo što su se napravili blesave Toše, nego, da bi opravdali svoj kukavičluk i oportunizam, optužuju studente kako blokadama vode u propast univerzitet i drže svoje čestite kolege "koji hoće da uče i diplomiraju" kao taoce.

Ovi nije samo moj stav - i Nemanja Šarović, kao da je čitao šta sam pisala na forumu, misli isto, pa je u emisiji Bez Pardona na KTV- u prozvao univerzitetske profesore što nisu stali ispred studenata i što tim povodom nisu preuzeli protest, nego očekuju od njih da ne svojim leđima sve iznesu.

Da li ih je toliko ophrvao intelektualno elitistički oportunizam, pa misle da se stvari u ovoj zemlji njih ne tiču, da su izvan i iznad toga. Da sede u profesorskim foteljama, eventualno ih potapšu po remenima, a njihovi studenti sa ostalom rajom iz srednje i niže klase da se bore za oslobođenje zemlje.

Lule, ti si se razocarala u ljude koji su deo sistema.
Ne postoji organizovana sfera drustva koja nije u dosluhu sa politicarima vec decenijama unazad.
Iz tog razloga nisu ranije ni uspevali protesti jer bi u toku trajanja uvek neko napravio dil sa glavnim strukturama u drzavi.

Sada, zaista po prvi put, imamo skup mladih koji ne moraju da se prodaju i vuku jedni druge.
Mahom su izdrzavana lica pa ih nije ni lako uceniti i okruzeni su slicnim sebi, funkcionisu poput nekog zbijenog nukleusa.

Profesori bi dali podrsku taman toliku da ne budu sami ugrozeni.
Ne gube im se pozicije, lepo zive u odnosu na okruzenje, radno vreme i nesto veza, neki fakulteti imaju puno novca, hoce oni da budu Skandinavija ako se pitaju u kafani, ali nece sebe da posvete toj borbi...jos manje da rizikuju.

I dobro...nije bas ni da borba zavisi od njih.
Pitanje je koliko njih bi u uredjenoj drzavi i bilo na poziciji na kojoj je danas. Kada je drustvo korumpirano u celosti, opasno je okivati u zvezde neku profesiju pa se razocarati kada otkrijemo zabludu.

Studenti rade dobro, oni kljucaju sistem iznutra, dobili su malu podrsku u Evropi, pokazali su svima da se drzava slozno moze promeniti, njihove zasluge su ogromne.
Sada je na svakom pojedincu da bude promena koju zeli da vidi...kako to vesto rece Gandi.

Odbiti, prijaviti, slikati, buniti se i uvek, uvek imati na pameti koliko studentima dugujemo.

Revolucije su neretko i pokretali mladi...zimus sam videla da su i deca bila u Budimpesti '50-ih, u Ceskoj vrlo mladi studenti, takodje...primera masa.

Lule, ti si se razocarala u ljude koji su deo sistema.
Ne postoji organizovana sfera drustva koja nije u dosluhu sa politicarima vec decenijama unazad.
Iz tog razloga nisu ranije ni uspevali protesti jer bi u toku trajanja uvek neko napravio dil sa glavnim strukturama u drzavi.

Sada, zaista po prvi put, imamo skup mladih koji ne moraju da se prodaju i vuku jedni druge.
Mahom su izdrzavana lica pa ih nije ni lako uceniti i okruzeni su slicnim sebi, funkcionisu poput nekog zbijenog nukleusa.

Profesori bi dali podrsku taman toliku da ne budu sami ugrozeni.
Ne gube im se pozicije, lepo zive u odnosu na okruzenje, radno vreme i nesto veza, neki fakulteti imaju puno novca, hoce oni da budu Skandinavija ako se pitaju u kafani, ali nece sebe da posvete toj borbi...jos manje da rizikuju.

I dobro...nije bas ni da borba zavisi od njih.
Pitanje je koliko njih bi u uredjenoj drzavi i bilo na poziciji na kojoj je danas. Kada je drustvo korumpirano u celosti, opasno je okivati u zvezde neku profesiju pa se razocarati kada otkrijemo zabludu.

Studenti rade dobro, oni kljucaju sistem iznutra, dobili su malu podrsku u Evropi, pokazali su svima da se drzava slozno moze promeniti, njihove zasluge su ogromne.
Sada je na svakom pojedincu da bude promena koju zeli da vidi...kako to vesto rece Gandi.

Odbiti, prijaviti, slikati, buniti se i uvek, uvek imati na pameti koliko studentima dugujemo.

Revolucije su neretko i pokretali mladi...zimus sam videla da su i deca bila u Budimpesti '50-ih, u Ceskoj vrlo mladi studenti, takodje...primera masa.

Nisam se razočarala u tom smislu okivanja profesije u zvezde, daleko od toga.

Čak nisam očekivala ni ono malo podrške, ali 4. zahtev je u suštini bio neka vrsta prećutnog dila. (to sam još tad kritikovala)

Sad to postaje jasno.

Da, za demokrtski sistem se treba izboriti.

To je i proces. Međutim potreban je bar neki napor da se prezupči kako bi se nastavilo dalje a ne da se šlajfuje u beskonačno.

Zato sam se ipak nadala da oni kao obrazovani ljudi to shvataju, ako ne iz tačke intuitivnih etičkih pobuda, onda bar iz tačke razumevanja društvenih procesa.

Ali videćemo, još ništa nije gotovo.

Šta zaboravljam?

Nemam potrebu da demantujem random tvrdnju.

Ova SNS vlast je 2016. godine pružila pomoć crnogorskom režimu i posledično dovela do napada na SPC 2019, koje se srećom 2020. završilo kako se završilo.

Par umotavanja u srpsku zastavu ne utiče na to da ću zaboraviti šta se događalo ne tako davno.
Dokazivanje jedne tvrdnje drugom, samo neko ko ne želi ne može da vidi da čak i ovi oportunosti na vlasti nosu dovljno dobri Nemačkoj i UK. Ovo drugo demantuje sam Đukanović.

Zanimljivo je koliko Spajićevi podržavaoci mogu da odu daleko kad je negiranje stvarnosti u pitanju.

Nisam se razočarala u tom smislu okivanja profesije u zvezde, daleko od toga.

Čak nisam očekivala ni ono malo podrške, ali 4. zahtev je u suštini bio neka vrsta prećutnog dila. (to sam još tad kritikovala)

Sad to postaje jasno.

Da, za demokrtski sistem se treba izboriti.

To je i proces. Međutim potreban je bar neki napor da se prezupči kako bi se nastavilo dalje a ne da se šlajfuje u beskonačno.

Zato sam se ipak nadala da oni kao obrazovani ljudi to shvataju, ako ne iz tačke intuitivnih etičkih pobuda, onda bar iz tačke razumevanja društvenih procesa.

Ali videćemo, još ništa nije gotovo.
Izvini, ovde ima i cirkularnih argumenata, veoma se teško pravi razlika između nečega u šta se veruje iz emotivnih pobuda od činjenice koju je moguće dokazati bez pozivanja na “očigledno” ili na emocije.

Molim moderaciju da preimenuje naziv teme u Da li će profesori izneveriti

Možda sam, u ljutnji zbog ponašanja profesorskog esnafa u poslednje vreme, bila preoštra i ocenila njihove postuke kao svršenu stvar

Ali kad razmislim, stvar nije homogena a i još nije gotovo, još se i kod njih lomi šta će na kraju da urade.

@Straks92 @doppler @đavolčić
U baš svakoj revolucionarnoj situaciji neko mora da bude izneveren. Soroš neće izdati samog sebe, ostalo će se već videti.

Pa forumski kućni savet je odlučio da sam sns. Ko sam ja da negiram?
1746223390729.png

Кад год твој вођа уради нешто против националног интереса, оркестрирано га нападну Курти и Пленкивић за национализам.

И та финта им је проваљена.
Сви су они пијуни оне исте дубоке државе против које си наводно био у УСА.

Ти си Кежуал велико разочарење .
Dokazivanje jedne teorije novom teorijom. Što se tiče AV, kome je toliko stalo do njega nek mu traži izbore, ali ozbiljno izbore.

Кад год твој вођа уради нешто против националног интереса, оркестрирано га нападну Курти и Пленкивић за национализам.

И та финта им је проваљена.
Сви су они пијуни оне исте дубоке државе против које си наводно био у УСА.

Ти си Кежуал велико разочарење .
Nzm, ili možda ti u protestima vidiš isključivo ono što želiš.

Професори неће изневере,Студенти неће Изневере..
Ту је Фондација Алека Кавчића...
део Средстава ћемо употребимо лоцирамо овог смрдљивог кажуала да нам се скине скурца..

не брини Мама
све иде по Плану
кад уфатим кажуала ја
има да га боли :lol:

Back