Da li biste voleli povratak SFRJ?

• Začetnik teme Začetnik teme was
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li biste voleli povratak SFRJ?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
hektorius:
http://trial-mihailovic-1946.org/IMG/jpg/cetnik.jpg

Draza = saradnik okupatora = izdajica = negativac
Najcenjeniji istoricari na svetu Lucien Karchmar i Jozo Tomasevich http://www.britannica.com/eb/article-255483/Serbia tvrde da Draza nije bio kvisling.

Draza nije bio kvisling. Tacka.
hektorius:
Kad postavis link britannice koja tvrdi da si TI u pravu -ok, :lol: dotle...
Da li ti imas dokaz da nisam u pravu?
hektorius:
Ja to nisam ni rekao... :roll:
Ni ja to nisam rekao za Dobrostojeceg.
hektorius:
Kako im moze biti u interesu da javno priznaju da su dosli na Brozovu sahranu jer je ovaj radio u skladu sa njihovim interesima?
hektorius:
Tudjman je bio glupan, zato ga niko nije ni voleo, dok su Tita svi, videlo se...vidi se i danas u celom svetu....
Sasu Broz su nedavno u Egiptu docekali kao kraljicu samo zato jer su culi da stize Titova unuka...toliko...
Dosli bi na Tudjmanovu sahranu da je radio u skladu sa njihovim interesima.
hektorius:
Taj "manji deo" je jedan grad sravnio sa zemljom i pobio civile, iste oznake, iste zastave, iste metode....protiv civila uspesni - protiv vojske - bezanija.

http://www.zamislisrbiju.org/foto/idc_foto_02/images/Hrvatska-Vukovar 91.jpg
Iste oznake, iste zastave...ali ne i isti nacin razmisljanja.Pravi cetnik nije ratni zlocinac.
hektorius:
O njemu sami Slovenci pricaju kao o idiotu bas zbog toga.
Neki Slovenci tako razmisljaju(ostrasceni ljudi koji ne mogu da se pomire sa istinom). Aleksandar Bajt je dao poseban doprinos tome da se poslednjih pet godina u Sloveniji radikalno promeni shvatanje četnika i Dražinog pokreta uopšte.Slovenačka revizija četnika, koji su od bradatih koljača i kvislinga u svega pola decenije stigli na pijedestal rodoljuba zaokružena je nedavno, kada je predsednik slovenačke partizanske boračke organizacije Janez Stanovnik na novinarsko izjednačavanje slovenačkih domobrana i srpskih četnika odsečno odgovorio da je dobro i pravo da su srpskim četnicima priznate penzije, što nije slučaj sa slovenačkim domobranima, koji su dali zakletvu neprijatelju i borili se na strani nacifašizma. Otuda nije neobično da je vest da je ćerka đenerala Draže 2005. u Beogradu preuzela očevo odlikovanje, u Sloveniji objavljena bez ikakvog naročitog komentara ili prašine, kakva se podigla u Hrvatskoj
hektorius:
Nemci kazu : Tito pozitivac, Draza negativac, sve novine, sve tv stanice, i Willy Brandt - dovoljno...
Najkredibilniji izvor u svetu (Britannica) kaze Broz je negativac.

Broz je negativac. Tacka.
hektorius:
U ovom delu - SAMO o WW2 molim, partizani razvalili cetnike u WW2 - kaze i britannica :lol:
Ko se poslednji smeje,najsladje se smeje. Cetnici su 5.oktobra 2000 razvalili partizane.
hektorius:
"Ja sam u pravu zato sto ja to kazem"
Moji argumenti ukazuju da sam u pravu.
nesha taxista:
Ne shvataju ga na način kao ti. Ako si demokrata, onda moraš razumeti da postoje ljudi i s drugačijim mišljenjem
Na osnovu cega si zakljucio da ne razumem da postoje ljudi i s drugačijim mišljenjem?
nesha taxista:
Da, ali se to ne može direktno povezati s donošenjem deklaracije. Bilo je i mnogo drugih faktora koji su svi zajedno uticali na to.
Presudan faktor je bio Drugi svetski rat.

BG5:
Najcenjeniji istoricari na svetu Lucien Karchmar i Jozo Tomasevich http://www.britannica.com/eb/article-255483/Serbia tvrde da Draza nije bio kvisling.

cetnik.jpg

http://images.google.de/imgres?imgu...prev=/images?q=pop+djujic&svnum=10&um=1&hl=de

BG5:
Da li ti imas dokaz da nisam u pravu?
Otvaraj moje linkove, eto dokaza

BG5:
Ni ja to nisam rekao za Dobrostojeceg.
Jesi, drugim recima...

BG5:
Kako im moze biti u interesu da javno priznaju da su dosli na Brozovu sahranu jer je ovaj radio u skladu sa njihovim interesima?
Kako je neko mogao da radi u interesu BAS svih? Na sahrani je bilo vise predstavnika koji su medjusobno bili smrtni neprijatelji? Kako to?

BG5:
Tudjmana nisu postovali, Tita jesu.

BG5:
Iste oznake, iste zastave...ali ne i isti nacin razmisljanja.Pravi cetnik nije ratni zlocinac.
Posteni cetnici su presli partizanima. Ostali su zderali gibanicu, lokali, silovali, klali...

BG5:
Neki Slovenci tako razmisljaju(ostrasceni ljudi koji ne mogu da se pomire sa istinom). Aleksandar Bajt je dao poseban doprinos tome da se poslednjih pet godina u Sloveniji radikalno promeni shvatanje četnika i Dražinog pokreta uopšte.Slovenačka revizija četnika, koji su od bradatih koljača i kvislinga u svega pola decenije stigli na pijedestal rodoljuba zaokružena je nedavno, kada je predsednik slovenačke partizanske boračke organizacije Janez Stanovnik na novinarsko izjednačavanje slovenačkih domobrana i srpskih četnika odsečno odgovorio da je dobro i pravo da su srpskim četnicima priznate penzije, što nije slučaj sa slovenačkim domobranima, koji su dali zakletvu neprijatelju i borili se na strani nacifašizma.
Koliko ima stranaca koji pozitivno misle o Drazi a koliko onih koji misle negativno?
Vecina pobedjuje.
BG:
Otuda nije neobično da je vest da je ćerka đenerala Draže 2005. u Beogradu preuzela očevo odlikovanje, u Sloveniji objavljena bez ikakvog naročitog komentara ili prašine, kakva se podigla u Hrvatskoj
To odlikovanje je slaba uteha cetnicima, Tito je od istih dobio najmodernije naoruzanje tog vremena.

BG5:
Najkredibilniji izvor u svetu (Britannica) kaze Broz je negativac.
Broz je negativac. Tacka.
Isti izvor navodi saradnju Draze sa nacistima, kao i svi drugi.
O Titu su dovoljno rekli svi ostali - britannica je usamljena. Vecina pobedjuje.

BG5:
Ko se poslednji smeje,najsladje se smeje. Cetnici su 5.oktobra 2000 razvalili partizane.
WW2 :lol:

BG5:
Moji argumenti ukazuju da sam u pravu.
"Ja" nije argument.

draža nije bio kvisling

draža je bio pod direktnim uticajem kralja petra koji se nalazio u londonu i koji se do 1944.godine ponašao sukladno tomu.

tek nakon što je ODBIO kolaboriranje sa titovim zločincima,kralj petar ga se odrekao.

a odbio je kolaborirati jer je shvatio koliko zlo je komunizam.

danas,sa punim pravom,rehabilitiran je,i priznat mu je status koji mu doista i pripada.

nesha taxista:
Na osnovu toga što stalno ponavljaš kako su četnici pobedili 5. oktobra previđajući da većini tog naroda uopšte četnici nisu bili bitni u životu.
Nisu četnici bukvalno pobedili 5. oktobra , pobedile su ideje i ideologija koja je bliska četničkom pokretu - i svakako suprotno od komunističkih stavova i ideja !
Dakle , ipak su ovako ili onako četnici pobedili ! :razz:

cash:
draža nije bio kvisling

draža je bio pod direktnim uticajem kralja petra koji se nalazio u londonu i koji se do 1944.godine ponašao sukladno tomu.

tek nakon što je ODBIO kolaboriranje sa titovim zločincima,kralj petar ga se odrekao.

a odbio je kolaborirati jer je shvatio koliko zlo je komunizam.

danas,sa punim pravom,rehabilitiran je,i priznat mu je status koji mu doista i pripada.

Tako je, slažem se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

DOBROSTOJECI:
Nisu četnici bukvalno pobedili 5. oktobra , pobedile su ideje i ideologija koja je bliska četničkom pokretu - i svakako suprotno od komunističkih stavova i ideja !
Dakle , ipak su ovako ili onako četnici pobedili ! :razz:
Četnici nisu pobedili nikad. 1945. su izguili, a 2000. su davna prošlost, osim ako pod tim podrazumevaš one smešne maskarade od koje su izgleda i Draškoviću dosadile. Nije svako ko je protiv komunista obavezno četnik po ubeđenju.
cash:
draža nije bio kvisling

Odbio je saradnju s partizanima mnogo pre 1944.

was:
Da li biste voleli da ponovo jedan covek kao Tito dodje na celo "nasih naroda i narodnosti" ili mislite da Srbija i ostale zemlje ex- Jugoslavije treba same da se brinu o sebi?

Ideja o ujedinjavanju Južnih slovenskih plemena je propala zbog neiskrenosti u potrebama istih. Neko je video ekonomske razloge a neko državne. Ljubav nije postojala i zbog nemilosrdne istorije koja je gazila generacije pre nas. Počevši od verske podele, gde je sama hrišćanska crkva krivac, do kasnije muslimanizacije dela stanovništva.

Što se državnog uredjenja tiče, uvek je bilo bitno biti na vrhu ili što bliže vlasti. Bez obzira o kakvom uredjenju je reč, počevši od despotizma pa do demokratije. U svakom uredjenju vlada nepotizam i želja za apsolutističkom vlašću pojedinih grupacija. Nekada se moć grupacije pripisivala jednom imenu, tj osobi koja je vršila funkciju državnika (monarhija npr.) dok se danas isto pripisuje snazi pojedinih političkih grupacija (predstavnici se menjaju, ideja se i dalje sprovodi).

SFRJ u onakvoj bolesnoj formi ne bih poželeo ni neprijatelju.

nesha taxista:
Na osnovu toga što stalno ponavljaš kako su četnici pobedili 5. oktobra previđajući da većini tog naroda uopšte četnici nisu bili bitni u životu.
Pre se moze reci da ti previđas da su na izborima u septembru 2000. vecinu biraca DOS-a cinili simpatizeri cetnickog pokreta dok su vecinu biraca SPS-a cinili simpatizeri partizanskog pokreta.
hektorius:
Nema potrebe da ovo kazem ali ipak to cinim:

Ako je ta fotografija dokaz da je Draza bio kvisling onda je susret Brozovih oficira sa Nemcima 11. marta 1943. u Gornjem Vakufu,- dokumenat NOKW-1088 - dokaz da je Broz bio kvisling.
hektorius:
Otvaraj moje linkove, eto dokaza
Otvorio sam ih,nema dokaza.
hektorius:
Jesi, drugim recima...
Nisam.
hektorius:
Kako je neko mogao da radi u interesu BAS svih? Na sahrani je bilo vise predstavnika koji su medjusobno bili smrtni neprijatelji? Kako to?
Komunistickim zemljama je bilo u interesu da Jugoslavija ostane komunisticka a kapitalistickim drzavama je bilo u interesu da SSSR ima sto manji uticaj na Jugoslaviju.
hektorius:
Tudjmana nisu postovali, Tita jesu.
hektorius:
Posteni cetnici su presli partizanima. Ostali su zderali gibanicu, lokali, silovali, klali...
Cetnici koji su presli partizanima su glupani.Ostali su shvatili da je glavni cilj partizanskog pokreta uspostavljanje komunisticke diktature.
hektorius:
Koliko ima stranaca koji pozitivno misle o Drazi a koliko onih koji misle negativno?
Vecina pobedjuje.
Vecina obrazovanih stranaca pozitivno misli o Drazi.
hektorius:
To odlikovanje je slaba uteha cetnicima
To odlikovanje Draza ne bi dobio da je bio saveznik Nemacke.
hektorius:
Tito je od istih dobio najmodernije naoruzanje tog vremena.
Kao sto rekoh,u interesu Amerike je bilo da SSSR ima sto manji uticaj na Jugoslaviju.
hektorius:
Isti izvor navodi saradnju Draze sa nacistima, kao i svi drugi.
Britannica samo kaze da su Saveznici u toku rata dobili informacije da cetnici saradjuju sa okupatorom. Ali,Britannica u istom tekstu kaze i da je americka komisija posle rata utvrdila da Draza licno nije naredio saradnju sa okupatorom,sto znaci da su neki cetnicki oficiri to radili samoinicijativno.
hektorius:
O Titu su dovoljno rekli svi ostali - britannica je usamljena. Vecina pobedjuje.
Britannica svoj stav zasniva na misljenju vecine strucnjaka.
hektorius:
hektorius:
"Ja" nije argument.
Nije,ali argumenti su u mojim predhodnim odgovorima.

Citat:
Original postavio DOBROSTOJECI
Dakle , ipak su ovako ili onako četnici pobedili !
--------------------------------------------------------------------------------------
Četnici nisu pobedili nikad. 1945. su izguili, a 2000. su davna prošlost, osim ako pod tim podrazumevaš one smešne maskarade od koje su izgleda i Draškoviću dosadile. Nije svako ko je protiv komunista obavezno četnik po ubeđenju.
------------------------------------------------------------------------------------
Nemoj ni ti da budeš bukvalista dok braniš socijalizam !
U svakom slučaju je demokratija i današnji sistem u Srbiji - bliži četničkim idejama nego komunističkim !
U tom kontekstu je i pobeda četničkog pokreta !

DOBROSTOJECI:
------------------------------------------------------------------------------------
Nemoj ni ti da budeš bukvalista dok braniš socijalizam !
U svakom slučaju je demokratija i današnji sistem u Srbiji - bliži četničkim idejama nego komunističkim !
U tom kontekstu je i pobeda četničkog pokreta !
Pre svega branim tu zemlju, a ne socijalizam. Mogli smo promeniti sistem, a ne rasturiti državu.
Četnici demokrate? Hoćeš reći da je Jugoslavija pre 2. svetskog rata bila demokratska? Nemoj, molim te.
BG5:
Pre se moze reci da ti previđas da su na izborima u septembru 2000. vecinu biraca DOS-a cinili simpatizeri cetnickog pokreta dok su vecinu biraca SPS-a cinili simpatizeri partizanskog pokreta.
Većinu pristalica DOS-a činili su ljudi okrenuti budućnosti, a četnici i partizani su stvar prošlosti i tamo treba i da ostanu. Njima mogu da se bave istoričari ili ovako mi na forumima, ali njih u realnom životu nema.

Neša :
Pre svega branim tu zemlju, a ne socijalizam. Mogli smo promeniti sistem, a ne rasturiti državu.
Četnici demokrate? Hoćeš reći da je Jugoslavija pre 2. svetskog rata bila demokratska? Nemoj, molim te.

Ja :

Koliko je meni poznato (?) ,bila je demokratska ! Imala je višestranačku skupštinu,slobodne izbore,slobodnu štampu........

A ako je zabranjivala rad komunistima (što izgleda tebi smeta) ne znači da nije bilo demokratije !

Negde u Srbiji , Kralj je imao dosta vinograda i bio član vinogradarske zadruge . Elem , za vreme berbe i otkupa grožđa njegovi kamioni sa grožđem išli preko reda da predaju grožđe u otkupnu stanicu ! Seljaci se pobune i izbace kralja iz članstva !

Potpuno (ne)demokratski ? :?:

DOBROSTOJECI:
Koliko je meni poznato (?) ,bila je demokratska ! Imala je višestranačku skupštinu,slobodne izbore,slobodnu štampu........
Imala je i šestojanuarsku diktaturu, državne cenzore...baš demokratski.
I Milošević je imao višestranačku skupštinu i sve ostalo pa ga niko ozbiljan ne smatra demokratom.

DOBROSTOJECI:
A ako je zabranjivala rad komunistima (što izgleda tebi smeta) ne znači da nije bilo demokratije !
Znači, pored ostalog, čak ni Sloba nikog nije zabranjivao.
DOBROSTOJECI:
Negde u Srbiji , Kralj je imao dosta vinograda i bio član vinogradarske zadruge . Elem , za vreme berbe i otkupa grožđa njegovi kamioni sa grožđem išli preko reda da predaju grožđe u otkupnu stanicu ! Seljaci se pobune i izbace kralja iz članstva !

Potpuno (ne)demokratski ? :?:
Da, onda su posle tražili staklenu cipelicu, a naleteli su na zmaja...
Naslušao sam se bajki previše.

nesha taxista:
Imala je i šestojanuarsku diktaturu, državne cenzore...baš demokratski.
I Milošević je imao višestranačku skupštinu i sve ostalo pa ga niko ozbiljan ne smatra demokratom.

Znači, pored ostalog, čak ni Sloba nikog nije zabranjivao.

Da, onda su posle tražili staklenu cipelicu, a naleteli su na zmaja...
Naslušao sam se bajki previše.
Da nije malo neumesno porediti Kralja i Slobu ?
Na TV-u je bio prilog o tom događaju sa prikazivanjem zadružnih knjiga iz tog vremena i ta zadruga i danas postoji. Nažalost ne mogu da se setim gde je to . :cry:

DOBROSTOJECI:
Da nije malo neumesno porediti Kralja i Slobu ?
Na TV-u je bio prilog o tom događaju sa prikazivanjem zadružnih knjiga iz tog vremena i ta zadruga i danas postoji. Nažalost ne mogu da se setim gde je to . :cry:
Dobro, u odnosu na Slobu svako izgleda dobro, ali u Kraljevini Jugoslaviji demokratija je ipak bila više formalna, nekad ni to.
Na TV je bilo svašta, sad se pokušava potpuno obrnuti istorija, ne veruj svemu što čuješ tamo.

Back