Da li biste voleli povratak SFRJ?

• Začetnik teme Začetnik teme was
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li biste voleli povratak SFRJ?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mislim da chovek mora da bude bash ono..mnogo naivan ili glup pa da i dalje,posle svega shto se izdeshavalo veruje da do raspada nije moralo ili ne bi doshlo da se radilo drugachje.
Postoji od stvaranja zajednice sa Hrvatima,od 1918. pa na ovamo jedna konstanta-a to je da su Hrvati oduvek zeleli svoju nacionalnu drzavu i na 1. a i na 2. Jugoslaviju su gledali samo kao na privremeno reshenje poshto im tada i te kako stvaranje hrvatske nezavisne drzave nije odgovaralo.A niko im ne bi branio ni 1918. ni 1945.,mogli su i tada da stvore svoju drzavu ali to ne bi bilo u sadashnjim granicama.Kada su se okolnosti promenile u njihovu korist krenuli su u razgradjivanje zajednice.Mozete vi za sve da krivite Miloshevica,lil i nashu stranu,da delite krivicu svima za sve i svashta da se neko eto ne uvredi jer smo kao svi po malo isti,ali jedno ne moze da se deli jer nije logichno-drzava propada zbog onog ko iz nje zeli da izadje a ne onog ko u njoj zeli da ostane.To je jedini pravi uzrok ratova.Nasha jedina "krivica" za raspad drzave,ponavljam za raspda drzave ne za ono shto je usledilo,je shto smo bili tolike budale da u nju udjemo 1918.Za tu odluku smo debelo platili,tri puta.Nikad vishe.

hektorius:
E, da nije onog "da nije..."

Naravno da je mogao da opstane, ali je bio glup...mogao je da bude najjaci u svetu, u svemu...

Tako i kod nas...

Da nije bilo vas nacionalista...
Vi komunisti uvek pogrešno i zlonamerno eksploatišete pojam nacionalizma ! Nacionalisti ( na primer kao ja ) veličaju i vole svoju naciju - ali ne na uštrb i štetu neke druge nacije ! Brkaš pojmove nacionalizma i šovinizma ! Možda i namerno - čudna si ti biljka !

p.s. Lep ti je novi avat.

DOBROSTOJECI:
Vi komunisti uvek pogrešno i zlonamerno eksploatišete pojam nacionalizma ! Nacionalisti ( na primer kao ja ) veličaju i vole svoju naciju - ali ne na uštrb i štetu neke druge nacije ! Brkaš pojmove nacionalizma i šovinizma ! Možda i namerno - čudna si ti biljka !
Sta znaci to "VI komunisti", ja nikad nisam bio clan SK, nisam bio ni blizu da se uclanim...

Sto se tice brkanja, ne brkam ja, to je stvarno stanje kod nas, razlika je nevidljiva. Nije isti na primer, americki nacionalizam i nas, pisao sam x puta, Ameri vole svoje, vecih nacinalista nema, ali ih briga za druge...a nas nacionalizam se sastoji iskljucivo od stvaranja mrznje prema drugima...to tako svi vide, ceo svet, i nacionalizam navode kao jedini razlog za raspad SFRJ.

DOBROSTOJECI:
p.s. Lep ti je novi avat.

Lepa je i U, ali ti to neces da vidis... :wink:

hektorius:
Sta znaci to "VI komunisti", ja nikad nisam bio clan SK, nisam bio ni blizu da se uclanim...

Sto se tice brkanja, ne brkam ja, to je stvarno stanje kod nas, razlika je nevidljiva. Nije isti na primer, americki nacionalizam i nas, pisao sam x puta, Ameri vole svoje, vecih nacinalista nema, ali ih briga za druge...a nas nacionalizam se sastoji iskljucivo od stvaranja mrznje prema drugima...to tako svi vide, ceo svet, i nacionalizam navode kao jedini razlog za raspad SFRJ.

Lepa je i U, ali ti to neces da vidis... :wink:

Dobro, izgleda da se bujica smiruje !
Ne moraš biti član Saveza komunista da bi bio komunista !
U krugovima u kojima se ja krećem - postoji vrlo oštra granica između nacionalizma i šovinizma ! Prvo je dobro - drugo je zlo ! Nikakve sličnosti tu nema !

Da sam na tvom mestu , ne bih bio siguran za U ! Dolazim u Germaniju tri-četiri puta godišnje !

DOBROSTOJECI:
Dobro, izgleda da se bujica smiruje !
Ne moraš biti član Saveza komunista da bi bio komunista !
U krugovima u kojima se ja krećem - postoji vrlo oštra granica između nacionalizma i šovinizma ! Prvo je dobro - drugo je zlo ! Nikakve sličnosti tu nema !

Da sam na tvom mestu , ne bih bio siguran za U ! Dolazim u Germaniju tri-četiri puta godišnje !

Ja sam samostalan, sam sam sebi gazda, kako ja mogu biti komunista? Pa ja zivim ko lord...doduse, i Tito je zivio kao kralj :lol:

Onih koji prave razliku izmedju nacionalista i sovinista je najmanje kod nas, toliko malo da se i ne vide i ne cuju. Najvise je onih drugih a zanimljivo je da svi isto govore, kao ti, za tu razliku...

A za U...ako te vidim blizu drz se...

hektorius:
Ja sam samostalan, sam sam sebi gazda, kako ja mogu biti komunista? Pa ja zivim ko lord...doduse, i Tito je zivio kao kralj :lol:

Onih koji prave razliku izmedju nacionalista i sovinista je najmanje kod nas, toliko malo da se i ne vide i ne cuju. Najvise je onih drugih a zanimljivo je da svi isto govore, kao ti, za tu razliku...

A za U...ako te vidim blizu drz se...
O.K. Vidim da si odložio tešku artiljeriju !
Lepo se sad na prstima ušunjaj u spavaću sobu kod U...........
Laku noć . :D

Derer:
Mislim da chovek mora da bude bash ono..mnogo naivan ili glup pa da i dalje,posle svega shto se izdeshavalo veruje da do raspada nije moralo ili ne bi doshlo da se radilo drugachje.
Postoji od stvaranja zajednice sa Hrvatima,od 1918. pa na ovamo jedna konstanta-a to je da su Hrvati oduvek zeleli svoju nacionalnu drzavu i na 1. a i na 2. Jugoslaviju su gledali samo kao na privremeno reshenje poshto im tada i te kako stvaranje hrvatske nezavisne drzave nije odgovaralo.A niko im ne bi branio ni 1918. ni 1945.,mogli su i tada da stvore svoju drzavu ali to ne bi bilo u sadashnjim granicama.Kada su se okolnosti promenile u njihovu korist krenuli su u razgradjivanje zajednice.Mozete vi za sve da krivite Miloshevica,lil i nashu stranu,da delite krivicu svima za sve i svashta da se neko eto ne uvredi jer smo kao svi po malo isti,ali jedno ne moze da se deli jer nije logichno-drzava propada zbog onog ko iz nje zeli da izadje a ne onog ko u njoj zeli da ostane.To je jedini pravi uzrok ratova.Nasha jedina "krivica" za raspad drzave,ponavljam za raspda drzave ne za ono shto je usledilo,je shto smo bili tolike budale da u nju udjemo 1918.Za tu odluku smo debelo platili,tri puta.Nikad vishe.
Ima još država u kojima pojedini narodi u dubini duše žele da se odvoje, pa se one ipak nisu raspale.
DOBROSTOJECI:
Volje i pameti ! Pa ta roba je na ovim prostorima uvek bila deficitarna !
Ako bi to bilo tačno onda nemamo šanse ni ovako.

hektorius:
Britannica kaze - saradnja sa okupatorom, i SVI ostali. Saradnja = Kvisling = Izdaja = negativac!
Britannica samo kaze da su Saveznici u toku rata dobili informacije da cetnici saradjuju sa okupatorom. Ali,Britannica u istom tekstu kaze i da je americka komisija posle rata utvrdila da Draza licno nije naredio saradnju sa okupatorom,sto znaci da su neki cetnicki oficiri to radili samoinicijativno.
Najcenjeniji istoricari na svetu Lucien Karchmar i Jozo Tomasevich http://www.britannica.com/eb/article-255483/Serbia tvrde da Draza nije bio kvisling.

Draza nije bio kvisling. Tacka.
hektorius:
Sve jasno. Dokaz 100%
Imas li ti dokaz da nisam u pravu?
hektorius:
Poznati svetski "strucnjak"
Ma jok ti si.
hektorius:
Samo mala "sitnica" ostaje, kako to da niko od njih nikad nesto slicno nije rekao kao ti?
Dakle - ne znas
Njima nije u interesu da to javno priznaju.
hektorius:
Tudjman je poznat bas po tome - da igra kako drugi sviraju.
S obzirom da mu nisu dosli na sahranu,bice da i nije bas radio u njihovom interesu
hektorius:
Reci to Vukovarcima
Bezobrazno je sa tvoje strane sto kriminalizujes cetnicki pokret Draze Mihajlovica zbog jednog manjeg dela cetnika koji su pocinili ratne zlocine.
hektorius:
Tipicno za cetnike, malo tamo malo vamo, kao i u WW2 . Isto djubre - drugo vreme.
Slovenac Dr Aleksander Bajt, u SFRJ čuven kao najeminentniji jugoslovenski ekonomista(bio je savetnik Markovićeve vlade) je cinio napore da rehabilituje izraz "četnik".Link http://www.vreme.com/arhiva_html/462/08.html
hektorius:
Britannica gresi?
hektorius:
Naravno da znam partizani pobedili - razvalili cetnike :lol: :lol: :lol:
Ko se poslednji smeje,najsladje se smeje. Cetnici su 5.oktobra 2000 pobedili - razvalili partizane

211826841943428d7219ba7733564929.jpg

hektorius:
Ja...meni...moje...

Ima nesto konkretnije?
Bio sam konkretan.
nesha taxista:
Ma nisu, to ostavi istoriji. Kako ne možeš da razumeš da postoji veliki broj ljudi koji su bili protiv Miloševića, ali ne mogu da se identifikuju s četnicima? Moje društvo recimo s kojima sam bio pred skupštinom, onda do nas su bili neki žestoki novosađani koji četništvo nisu mogli da smisle, ali Slobu još manje. Čuo sam posle nekoliko godina da je najžešći među njima s Stevanom Mirkovićem u Novom Sadu organizovao proslavu 25. maja pre dve godine. Razni ljudi behu tamo, a svi imadoše želju da se Slobe oslobode.
U to ime sam bio s Vukovima 9. marta 1991.i 1992. na Vidovdanskom saboru. Rukovao sam se tad i s prestolonaslednikom i nadao da će neko, bilo ko maknuti ludaka i zaustaviti rat. Da me je tad neko pitao da li bih kralja ili Slobu, naravno da bih odabrao ono prvo.
Mnogi ne mogu da se identifikuju s četnicima zato sto pogresno shvataju taj pokret.
nesha taxista:
Iz gore navedenog jasno je da bih ja bio monarhista i 2000. da je trebalo. Srećom, nije.
Razlog sto ja sada nisam monarhista je sto nismo imali monarhiju 55 godina. To je po mom misljenju prevelika pauza. U prilog mojoj tvrdnji ide i cinjenica da nijedna bivsa komunisticka zemlja u Evropi nije vratila monarhiju.Sto se tice 1945. tada bi bio monarhista zbog tradicije(na primer dan danas u Britaniji su sve glavne partije protiv republike).
nesha taxista:
Ja sam ti lepo pokazao da ta deklaracija nije bila prepreka mnogim nedemokratskim režimima dosta godina posle toga. Čak i danas imamo pojavu da pojedine demokratske države ozbiljno krše ljudska prava.
Generalno gledano, posle 1948.,u Zapadnoj Evropi je napravljen veliki napredak sto se tice ljudskih prava odnosno demokratije.
nesha taxista:
Sve sam ja pročitao,ali to je šarena laža. Obe zgrade su čak i izdržale udare same po sebi, ali su se srušile par sati posle zato što je zbog vatre došlo do topljenja materijala.
Iz istog teskta:

"It is often claimed that the WTC was designed only to withstand the collision of a Boeing 707 that was seeking to land at one of the nearby airports, and that since such aircraft would be low on fuel, only small jet fuel fires were envisaged. However, this is an obvious lie. Why is it an obvious lie? Well, because if you take into consideration planes that are landing at an airport, then you must consider planes that are taking off, and such planes are potentially fully laden with fuel."

BG5:
Britannica samo kaze da su Saveznici u toku rata dobili informacije da cetnici saradjuju sa okupatorom. Ali,Britannica u istom tekstu kaze i da je americka komisija posle rata utvrdila da Draza licno nije naredio saradnju sa okupatorom,sto znaci da su neki cetnicki oficiri to radili samoinicijativno.
Najcenjeniji istoricari na svetu Lucien Karchmar i Jozo Tomasevich http://www.britannica.com/eb/article-255483/Serbia tvrde da Draza nije bio kvisling.

Draza nije bio kvisling. Tacka.

cetnik.jpg

Draza = saradnik okupatora = izdajica = negativac

BG5:
Imas li ti dokaz da nisam u pravu?
Kad postavis link britannice koja tvrdi da si TI u pravu -ok, :lol: dotle...

BG5:
Ja to nisam ni rekao... :roll:

BG5:
Njima nije u interesu da to javno priznaju.
Zasto?
BG5:
S obzirom da mu nisu dosli na sahranu,bice da i nije bas radio u njihovom interesu
Tudjman je bio glupan, zato ga niko nije ni voleo, dok su Tita svi, videlo se...vidi se i danas u celom svetu....
Sasu Broz su nedavno u Egiptu docekali kao kraljicu samo zato jer su culi da stize Titova unuka...toliko...

BG5:
Bezobrazno je sa tvoje strane sto kriminalizujes cetnicki pokret Draze Mihajlovica zbog jednog manjeg dela cetnika koji su pocinili ratne zlocine.
Taj "manji deo" je jedan grad sravnio sa zemljom i pobio civile, iste oznake, iste zastave, iste metode....protiv civila uspesni - protiv vojske - bezanija.

Hrvatska-Vukovar%2091.jpg

BG5:
Slovenac Dr Aleksander Bajt, u SFRJ čuven kao najeminentniji jugoslovenski ekonomista(bio je savetnik Markovićeve vlade) je cinio napore da rehabilituje izraz "četnik".Link http://www.vreme.com/arhiva_html/462/08.html[/url]
O njemu sami Slovenci pricaju kao o idiotu bas zbog toga.

BG5:
Britannica gresi?
Nemci kazu : Tito pozitivac, Draza negativac, sve novine, sve tv stanice, i Willy Brandt - dovoljno...

BG5:
Ko se poslednji smeje,najsladje se smeje. Cetnici su 5.oktobra 2000 pobedili - razvalili partizane
U ovom delu - SAMO o WW2 molim, partizani razvalili cetnike u WW2 - kaze i britannica :lol:

BG5:
Bio sam konkretan.
"Ja sam u pravu zato sto ja to kazem"

BG5:
Mnogi ne mogu da se identifikuju s četnicima zato sto pogresno shvataju taj pokret.
Ne shvataju ga na način kao ti. Ako si demokrata, onda moraš razumeti da postoje ljudi i s drugačijim mišljenjem
BG5:
Generalno gledano, posle 1948.,u Zapadnoj Evropi je napravljen veliki napredak sto se tice ljudskih prava odnosno demokratije.
Da, ali se to ne može direktno povezati s donošenjem deklaracije. Bilo je i mnogo drugih faktora koji su svi zajedno uticali na to.

nesha taxista

Original postavio DOBROSTOJECI
Volje i pameti ! Pa ta roba je na ovim prostorima uvek bila deficitarna !

Ako bi to bilo tačno onda nemamo šanse ni ovako.

Samo površan pogled na našu sadašnju političku poziciju i situaciju , kao i uopšte na privredu - dovoljan je dokaz da moja tvrdnja ima osnova !

Seti se rezultata izbora , i koja stranka ima najviše glasača i simpatizera , vidi kako na ovom forumu komentarišu bilo koju temu - pa zaključi !

Ali neke šanse ipak imamo ! Tu i tamo ima i volje i pameti , ali su te intelektualne elite prilično nevidljive pa se stiče utisak da galamdžije i kvazi-patriote vode glavnu reč ! I na ovom forumu ima razumnih i razboritih , koji misle svojom glavom .

Dakle nije da , kao zemlja, nemamo šanse , ide se napred, ali presporo !

Back