Да ли би волели да и код нас има један Маск који ће да тражи од државних службеника да оправдају своја радна места?

Маск је тражио од свих државних службеника да му одговоре на питање шта су радили протеклих недељу дана. Тражи да наведу барем 5 ставки и да у преписку укључе и свог руководиоца.

Како би било да неко то овде исто уради?
Nema ko i nikad neće. Teški smo prevaranti.

То нису радници, то је све запослено преко њиховог СНС-а.
Budimo posteni, nije samo iz SNS-a, vec i iz DS-a, SPS-a i ostalih stranaka na vlasti, Zato sistem treba menjati, da drzavne ustanove ne budu leglo "uhljeba" vec odgovornih ljudi sa iskustvom ili makar vrednih i zeljnih da uce, kao kod privatnika sto bi bilo.

Maska izgleda više ni Tramp ne voli:

1741350970593.png

Da objasnimo po naški - Elon Musk više neće moći odlučivati o kadrovskim pitanjima u ministarstvima.
Naime, predsednik Tramp je izjavio da ograničava Maskova ovlašćenja..
To se dogodilo nakon masovnih otpuštanja državnih službenika.
Američki predsednik je u prisustvu Muska izjavio da on ima samo pravo davati preporuke.
Mask se složio s Trampovim rečima te je članovima Trampove administracije priznao svoje greške.
Nešto mi snuždeno izgleda na ovoj slici.

Маск је тражио од свих државних службеника да му одговоре на питање шта су радили протеклих недељу дана. Тражи да наведу барем 5 ставки и да у преписку укључе и свог руководиоца.

Како би било да неко то овде исто уради?

Drzavni aparat ne postoji da bi zaposljavao nekog drzavnog sluzbenika, vec da sluzi za dobrobit narodu i drzavi. Drzavni aparat je samo NUZNO ZLO koje je neophodno da bi drzava mogla da opstane.

U skladu s tim, CILJ svakog drzavnog aparata trebalo bi da bude da SVAKE GODINE ima bar 1 zaposlenog manje, uz istovremeno povecanje kvaliteta usluga koje pruza svojim gradjanima.

U skladu sa tim, ovako nesto - provera rada i ucinka drzavnih sluzbenika - MORALA bi da bude praksa, a ne nesto tipa hocu-necu.

Zato je direktna demokratija odlican recept za ovaj problem - bira se DIREKTNO izvrsna vlast, recimo ministar za poljoprivredu, i to na osnovu strucne spreme, radne biografije i referenci, i PROGRAMA sa vremenskim odrednicama kada ce odredjena faza programa biti uradjena. Onda narod moze da proverava rezultate rada tog ministarstva/ministra, i ako ne ispunjava obecano (po planu) - SMENA I eventualno i ZATVOR, zavisno sta je radio.

Eto najbolje provere rada sluzbe.

Inace ja imam jedan recept kako da sa sami zaposleni u sluzbama izjasne ko je dobar radnik a ko ne: pozoves svakog od njih pojedinacno i kazes mu bices sef odeljenja ALI SI ODGOVORAN za sve sto celo odeljenje uradi, s tim da imas mogucnost/pravo da od njih 10 izaberes 8 (ili da napravi spisak gde bi redosled znacio koga smatra za najboljeg pa na dalje). SVAKO BI ODABRAO NAJBOLJE jer svi znamo medju nama ko su najbolji radnici, samo nekako to nikad nije jasno kada se unapredjuje.

Za one koji misle da je ovo glupo klinci to nepogresivo rade kad god se bira sastav za fudbalski tim u dvoristu - dva najbolja igraca, ili vodje po nekom ciniocu, biraju jednog po jednog igraca za svoj tim iz raspolozivih klinaca u grupi. Naravno, svako prvo bira najbolje, jer hoce da mu tim pobedi, a na kraju se biraju oni koje niko nece i koji i ne uticu na ishod (u fudbalu sam ja bio od tih poslednjih :rumenko:, ali u vaterpolu sam vec bio na suprotnom kraju spiska - svako je dobar za nesto a za nesto nije)

Mislim da će Mask dosta brzo odleteti. Tramp će pre ili kasnije shvatiti da mu ovaj strahovito skida rejting. Amerikanci kažu - Trampa je izabrao američki narod, a Maska nije izabrao niko.

U međuvremenu siroti vlasnici Tesli širom Evrope i Amerike su izloženi neprijatnostima. Mnogi su na svoja kola nalepili nalepnice ''Kupio sam auto pre nego što je Mask poludeo''. Ima i dovitljivijih:

1741793703196.png

Nešto mi je čudan ovaj model Audija. :lol:

Back