Da li bi Van

Ја не гледам то као на неку љутњу па сада требам да опростим некоме нешто, ако се у односу са неком особом не осећам добро прекидам такав однос и не интересује ме ништа. Душевни мир за мене нема цену.

nikom ne sudim pa samim tim i nema materijala da dajem oprost za učinjene nepravde
kad me povredi neko najbliži to je opet njegov teret a ne moj. sam će se kajati ne mogu ja da se kajem za njega
trudim se da ne dovodim ljude u situaciju da mi nešto opraštaju...

Zlopamtilo sam. I to me sakati kroz život, jer na kraju jede samo mene a ne onog ko me je povredio. Ali nisam, srećom, osvetoljubiva, uopšte.
Ne mogu da zaboravim ljudima koje sam prihvatila, koji su mi značili. Ne želim im ništa loše. Samo da su što dalje od mene. Neka su srećniji od mene, samo da mi nisu u blizini.
Oprostim i zaboravim onima do kojih mi nije stalo, koji su mi usputni. Za njih me boli štikla pa šta god da mi urade ne doživljavam teško.

Stcam dok pisem.. Kome bi ste? Za sta oprostili? Svi zjedno? Aj

Mene iskreno nervira sto ja ne mogu da ostanem besna duze od 5 sekundi,mogu da se nerviram i slicno,al ne mogu da budem ljuta..A to me tako iritira...
Al zato mogu sebe da ne volim zbog nekih nebuloznih idiotskih sitnica sto bog sveti otac ne bi ni primetio..
I'm a riddle, wrapped in a mystery, inside an enigma:lol:

smisao oprastanja je vrlo sebican u osnovi
sluzi da bi sebe rasteretio
i to je u redu
ako te neko vec povredi, ne treba da nosis na svojim ledjima teret koji ti je on natrpao

Sve što ljudi rade, rade zbog sebe u biti tako da je ljutnja besmislena sve i da je neko povređen.
Iako deluje jako bezlično i neemotivno ovo je po meni zrelost.
Osvetiti se je po meni časno i normalno i predstavlja sopstvenu samopotvrdu, ali oprostiti nema nikakvog smisla.

Sve što ljudi rade, rade zbog sebe u biti tako da je ljutnja besmislena sve i da je neko povređen.
Iako deluje jako bezlično i neemotivno ovo je po meni zrelost.
Osvetiti se je po meni časno i normalno i predstavlja sopstvenu samopotvrdu, ali oprostiti nema nikakvog smisla.

daj mi primer povredjivanja i osvete

Back