gost 388309
Poznat
- Poruka
- 7.764
Jako plitko razmisljam o zivotu, tako da prastam sve zivo. Mozda u dubini duse i nisam oprostio, ali nisam toga svestan jer sam glup

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Shvatam, ali ako me neko uvredi ili "povredi" jednostavno ga eliminišem iz svoga života.mrznja je nesto sasvim drugo od neprastanja
Ja bih rekla da nisi, ako ti je stalno na pameti to što ti je učinjeno i ako te to povremeno jede.Mora da ja imam izvitopereno mišljenje oko toga.
Ako pamtim ! Onda nisam oprostio, ???
Mora da ja imam izvitopereno mišljenje oko toga.
Ako pamtim ! Onda nisam oprostio, ???
Vidi Branko...ako pamtis u tom smislu da je ono "oprosteno" uvek tu negde u mislima, pa si zbog toga oprezan, onda nisi oprostio.
Ako se tek tek nekad setis i ne dotakne te slucaj u opste, nego cak to gledas i kroz sprdnju, onda si oprostio.
Stcam dok pisem.. Kome bi ste? Za sta oprostili? Svi zjedno? Aj
nikom ne sudim pa samim tim i nema materijala da dajem oprost za učinjene nepravde
kad me povredi neko najbliži to je opet njegov teret a ne moj. sam će se kajati ne mogu ja da se kajem za njega
trudim se da ne dovodim ljude u situaciju da mi nešto opraštaju...

Jel slonche... kad si se razvo, kolko si ih poebo prvih pola godine?

Ne vidim smisao oproštaja...
Sažaljenje i praštanje su po meni besmislene emocije i nečasna dela, ali su osnova hrišćanskih vrednosti.![]()
smisao oprastanja je vrlo sebican u osnovi
sluzi da bi sebe rasteretio
i to je u redu
ako te neko vec povredi, ne treba da nosis na svojim ledjima teret koji ti je on natrpao

Sve što ljudi rade, rade zbog sebe u biti tako da je ljutnja besmislena sve i da je neko povređen.
Iako deluje jako bezlično i neemotivno ovo je po meni zrelost.
Osvetiti se je po meni časno i normalno i predstavlja sopstvenu samopotvrdu, ali oprostiti nema nikakvog smisla.