Da li bi ušli u brak s dugogodišnjim prijateljima?

Pročito negde ovih dana da u Japanu 69 procenata mladih muškaraca i 59 procenata mladih žena nema partnera, da su problemi sa seksom postali toliko velki da mladi u Japanu odustaju od dejtanja i odlučuju se na brak s prijateljima.

Da li bi i vi isto odlučili? :cool:

Interesantna tema. :)

Ako si sa nekom/nekim već prijatelj, znači da već imate sličan način razmišljanja i puno toga što vas spaja.
Ako još i sex klapne, tu su svi preduslovi za dug i srećan brak.
Dakle, moj odgovor je: Da, oženio bih drugaricu.

da su ljudi iole racionalni i normalni,kao i sposobni za ljubav,isključivo bi sa prijateljima stupali i u veze i u brakove

medjutim dok god imamo ovakva nebulozna nezrela razmišljanja
Ne
Samo gde ima hemije i uzbuđenja
Čisto prijateljski ne
(ono ''ljubavi'' slobodno može da se izbriše jer tu nikakva ljubav nije u pitanju no samo fizička privlačnost,strast,zaljubljenosti slične nezrele tinejdj stvari,koje se često jednim maloumnim imenom nazivaju ''hemija'') i biće nam ovako,i još gore,nastaviće još više da se dešavaju ubistva i zlostavljanja žena itd u brakovima jer eto oh delovao je tako fin bio je prelep prezgodan..kako sam mogla da znam da je psihopata i nasilnik :sad2:
pa možda tako što ste se ''poznavali'' pet nedelja pre no što ste rešili da udjete u brak,na primer,recimo hmmm :dash:

Ako si sa nekom/nekim već prijatelj, znači da već imate sličan način razmišljanja i puno toga što vas spaja.
konačno jedno normalno,zdravo,zrelo,racionalno razmišljanje :klap:
medjutim problem je u tome što ljudi (žene češće,mada i muškarci to rade,premda u manjem broju,jer su racionalniji i normalniji) u kategoriju prijatelja obično stavljaju one koji su im fizički neprivlačni,nebitno je koliko se slažu sa njima,koliko ih vole,koliko su slični,jednostavno ne mogu da predju tu barijeru usled sopstvene nezrelosti,razmaženosti i ograničenosti te se u većini slučajeva i ne pokušava ništa
i to je potpuno okej jer nisu ljudi krivi što su stvoreni takvi kakvi jesu (slobodna volja ne postoji) nego ''problem'' nastaje,kod mene bar lično,meni to lično smeta i užasno mi iritantno,ko što me svako foliranje i neiskrenost nervira,kada se obična pišljiva strast,seksualna želja i nagon,požuda i slično naziva-ljubavlju.
a ako ti ne bi bio sa nekim ukoliko ti nije fizički privlačan,onda tu dakako i preočigledno nema ni govora ni o kakvoj ''ljubavi'' no je onda tu nadasve očigledno da se radi samo o strasti,zaljubljenosti i silično

Poslednja izmena:
Pročito negde ovih dana da u Japanu 69 procenata mladih muškaraca i 59 procenata mladih žena nema partnera, da su problemi sa seksom postali toliko velki da mladi u Japanu odustaju od dejtanja i odlučuju se na brak s prijateljima.

Da li bi i vi isto odlučili? :cool:

ovo možda samo u slučaju da doživim neku 70u-80u godinu i budem sama, a ne znam, kao imam gomilu mačaka sa mnom u kući i plašim se da ne umrem sama i da me pojedu mačke, pa kao eto da imam nekog da pozove pogrebno kad umrem..

Meni se čini, iako nema istraživanja, bar do sad, da takvi brakovi u startu imaju veće šanse za uspeh. Koja bre hemija, leptirići, uzbuđenje? Brak nije tres kres. Brak je zajednički projekat dve osobe, rudarski posao 24 časa dnevno.

Zato mi se čini da brak među dugogodišnjim prijateljima koji se poznaju u dušu ima velike šanse za uspeh.
Uostalom, nisu mladi Japanci glup svet. :cool:

Back