Da li bi ostali ovde ili bi otišli u inostranstvo?

Gde planirate da živite u bliskoj budućnosti?

• Srbija!!!

• Što dalje odavde...

• Inostranstvo, na privremeno.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
I meni je ispod casti da radim za ljude koji nisu dostojni mog postovanja.... :thumbdown:

Bila sam tamo skoro sa deckom (u Americi) zbog takmicenja u bodybuildingu...I mogu ti reci da su stoka nevidjena,a za nas isto misle...IMA IZUZETAKA....ali u globalu su sljam najgori....Nije se decko takmicio,isli smo samo kao gledaoci da damo podrsku ortaku...ali verujte mi,cim kazes da si iz Srbije,gledaju te kao da si Marsovac.... :eek:

A sto su stoka??? Sta su ti to radili pa su stoka? Sto su sljam???
A za to sto nas gledaju kao Marsovce...tesko...pola njih i ne zna za Srbiju.

A sto su stoka??? Sta su ti to radili pa su stoka? Sto su sljam???
A za to sto nas gledaju kao Marsovce...tesko...pola njih i ne zna za Srbiju.

Sto se ovog poslednjeg tice,istina je u vecini slucajeva...tamo retko ko je i cuo za Srbiju,a onaj ko jeste,taj je cuo za nas kao najvece seljacine i budale...tamo ih tako uce da misle o nama....
A sta su nam uradili...svasta...bezobrazni su jako prema nama...bilo je par ok ljudi,ostali su nas gledali popreko u fazonu "mars u vasu lepu Srbiju" ... :thumbdown::worth: a najzesci je bio jedan lik,ja mu objasnjavam da smo iz Srbije,a on meni "Is that in Africa?" :hahaha::hahaha::hahaha:

a da,moram i da spomenem da je kod njih 70% stanovnistva gojazno,na ishranu retko ko pazi,skoro niko...:confused: mene su gledali kao vanzemaljca kada sam u prodavnici trazila musli bez dodatka secera i posni sir... :lol:

Sto se ovog poslednjeg tice,istina je u vecini slucajeva...tamo retko ko je i cuo za Srbiju,a onaj ko jeste,taj je cuo za nas kao najvece seljacine i budale...tamo ih tako uce da misle o nama....
A sta su nam uradili...svasta...bezobrazni su jako prema nama...bilo je par ok ljudi,ostali su nas gledali popreko u fazonu "mars u vasu lepu Srbiju" ... :thumbdown::worth: a najzesci je bio jedan lik,ja mu objasnjavam da smo iz Srbije,a on meni "Is that in Africa?" :hahaha::hahaha::hahaha:

a da,moram i da spomenem da je kod njih 70% stanovnistva gojazno,na ishranu retko ko pazi,skoro niko...:confused: mene su gledali kao vanzemaljca kada sam u prodavnici trazila musli bez dodatka secera i posni sir... :lol:

:dontunderstand::think:

Svi Amerikanci zive bolje od svih Srba?
U Americi nema siromaha?
Nema beskucnika, gladnih i jadnih?

Jeeeste. Svuda je dobro samo u Srbiji ne valja.
Grow up

Ne znam da li je post namenjen meni ,cini mi se da jeste,ali i da nije ipak cu odgovoriti!
Amerika ima mnooogo bolje prihode od Srbije,politicki sistem u Srbiji se raspada..ne zna se ko je gori..ne zna se ko je na vlasti ko komanduje!! EEe dok je ovde drugacija situacija ovde se bar nesto zna...naravno da i ovde ima i gladnih i zednih i bogatih i siromasnih...ali koliko ja mogu da primetim i da kazem iz svoje perspektive da prosecni Amerikanac zivi mnooogo bolje od prosecnog Srbina! Nisam ni rekla da je ovde savresno,u svakoj drazvi postoje problemi razlicitih razmera...
Moram da napomenem da se razlikuju drustvene klase i da od toga zavisi svacije misljenje

Ne znam da li je post namenjen meni ,cini mi se da jeste,ali i da nije ipak cu odgovoriti!
Amerika ima mnooogo bolje prihode od Srbije,politicki sistem u Srbiji se raspada..ne zna se ko je gori..ne zna se ko je na vlasti ko komanduje!! EEe dok je ovde drugacija situacija ovde se bar nesto zna...naravno da i ovde ima i gladnih i zednih i bogatih i siromasnih...ali koliko ja mogu da primetim i da kazem iz svoje perspektive da prosecni Amerikanac zivi mnooogo bolje od prosecnog Srbina! Nisam ni rekla da je ovde savresno,u svakoj drazvi postoje problemi razlicitih razmera...
Moram da napomenem da se razlikuju drustvene klase i da od toga zavisi svacije misljenje

pa cim je bush glavni odgovorni onda nema cile-mile...samo po zakonu rade sve...ali je jedina fora koja me nervira kod tog tipusa jeste sto mi je skroz antipatican..isto kao i sarkozi :otkacio:

Pa da se prebacimo ovde.:ok:

Da,da...ovde se ne zivi od kredita...jel ti pratis malo sta se desava u drzavi????
Samo u inostranstvu imas dovoljnu platu da otplatis sve to i da zivis normalno, a ovde????
Druze prosecna plata u Nemackoj je 1300 eur. Dve prosecne plate...
Rata za kola 300, kirija sa svim glupostima 700, ostaje ti 1600eur. da zivis taj mesec, ne da prezivis, nego da zivis sa cenama mnogo jeftinijim nego u srbiji i bankovnim kamatama mnogo manjim. I to je ako su dve prosecne plate. A sta ako ih je vise???? I sta ako neko ima vecu platu???? :rtfm:
A koliko je ovde prosecna plata???? :think: I to mislim na Srbiju bez Beograda.

A to da je u domovini najlepse...jeste kada nemas brige! :super:

Potpouno se slazem sa tobom! Ja zivim u Bostonu vec duze vreme! U pocetku sam zivela u manjem gradicu,al mi se ukazala prilika da dodjem i nastavim skolovanje u Bostonu,sada mi se ukazala prilika da idem za Kaliforniju! Ja sam inace iz Srbije,ako bas hocete iz jednog malog gradica,Jagodine!Otisla sam jos kada nisam bila punoletna sa jednim likom! Ja ne radim,ja se skolujem,studiram, i puno radim oko toga,znaci trudim se da bi postala neko i nesto!! Ne radim nikakve poslove jer me moj decko skrzo finansira! Kada je u Srbiji pokriva me karticom za 4 meseca i za fax i za stan i pre svega za mene! Kada dodje u Ameriku ,njegova prsecna plata je preko 5000 americkih dolara! Od toga 2000 iskoristi za posao..odnosno utrosi u biznis a ostale 3000 zivis...ne prezivlavas kao u Srbiji (pojedinci) nego ZIVIS!!! Ali do tog nivoa na kom je on sada (blizu tog nivoa sam i ja)..ima da se ukakis od mucenja da bi te svi postovali i imali neki strah! Eto koliko vredi Amerika! I u Evropi je bolje!! Ali ipak moram sebi priznati da kada ostanem sama u stanu dolaze mi slike iz tinejdz doba kada sam zivela u Srbiji...i dusa me boli sto ne zivim tamo....da mi je bilo bolje u Srbiji,nikada ne bih otisla iz nje! Eto toliko

Potpouno se slazem sa tobom! Ja zivim u Bostonu vec duze vreme! U pocetku sam zivela u manjem gradicu,al mi se ukazala prilika da dodjem i nastavim skolovanje u Bostonu,sada mi se ukazala prilika da idem za Kaliforniju! Ja sam inace iz Srbije,ako bas hocete iz jednog malog gradica,Jagodine!Otisla sam jos kada nisam bila punoletna sa jednim likom! Ja ne radim,ja se skolujem,studiram, i puno radim oko toga,znaci trudim se da bi postala neko i nesto!! Ne radim nikakve poslove jer me moj decko skrzo finansira! Kada je u Srbiji pokriva me karticom za 4 meseca i za fax i za stan i pre svega za mene! Kada dodje u Ameriku ,njegova prsecna plata je preko 5000 americkih dolara! Od toga 2000 iskoristi za posao..odnosno utrosi u biznis a ostale 3000 zivis...ne prezivlavas kao u Srbiji (pojedinci) nego ZIVIS!!! Ali do tog nivoa na kom je on sada (blizu tog nivoa sam i ja)..ima da se ukakis od mucenja da bi te svi postovali i imali neki strah! Eto koliko vredi Amerika! I u Evropi je bolje!! Ali ipak moram sebi priznati da kada ostanem sama u stanu dolaze mi slike iz tinejdz doba kada sam zivela u Srbiji...i dusa me boli sto ne zivim tamo....da mi je bilo bolje u Srbiji,nikada ne bih otisla iz nje! Eto toliko

:worth::worth::worth:

Wow! Blago tebi! Ja se ne bih cak ni snasao tamo kako treba, a ti...:eek::klap::ok:
Inace, nekoliko moje brace zivi u Americi i kazu da je mnogo dobro i da su velike plate, ali mora bas mnogo da se radi, a i ono sto zaradis brzo potrosis... I cene hrane su dosta velike.:)
Ipak bih ja u svajcarsku kao keva...:mrgreen:

Najviše bih volela da ovde završim studije - možda deo njih, ili postdiplomske napolju - i vratim se ovde. Što podrazumeva da se ovde i zaposlim. Ako ne bih uspela da nađem posao koji mi odgovara, kopala bih rukama i nogama da odem, jer bi bilo debilno ostati ovde po svaku cenu. I da pitam pojedince koji se zalažu za ostanak ovde po svaku cenu - da li bi isto mislili i kada sa fakultetskom diplomom, i svim drugim sposobnostima ne bi mogli da nađu posao? Otići će u p... materinu nacija, kažu. A šta mislite, da će nacija da ima nešto od mene koja sedim besposlena? Kako to pomaže državi? Ako to ne budem ja, onda sigurno hoće drugi visokoobrazovani ljudi. I onda dođu oni koju lupaju na sav glas kako treba ostati, eto, zbog države :roll:
Ponavljam, najviše bih volela da ostanem u mojoj Srbiji, ali zašto ne otići ako se ispostavi da ovde nemam perspektivu? Mada ne vidim Ameriku kao rajsku zemlju, ali svakako nije to jedino mesto gde se može otići.
Sad da se osvrnem na komentare o drugim nacijama koje su, eto, tako bolesne...
cim kazes da si iz Srbije,gledaju te kao da si Marsovac....
najzesci je bio jedan lik,ja mu objasnjavam da smo iz Srbije,a on meni "Is that in Africa?"
Šta se čudiš? Jesmo li mi neka svetska sila, pa da svi moraju da znaju da nas lociraju? Meni je takođe žao što to nismo, ali razumem ljude koje boli uvo gde se nalazi neka tamo državica... Ili ti tvrdiš da znaš gde se nalaze Komori, Kirgizija, Benin, Palau, Gabon, Haiti...? Znaš verovatno da je to 'tamo negde, u Africi ili Aziji, možda Americi...' . E, pa isto tako drugi misle tj. ne misle o nama, ako imamo sreću da nas ne prepoznaju kao 'one što stalno ratuju' .
mene su gledali kao vanzemaljca kada sam u prodavnici trazila musli bez dodatka secera i posni sir...
Baš me zanima da li bi u najobičnijoj prodavnici ovde to isto našla :lol:

Da se malo preformulišem: Kada ispozavršavate sve škole i dođe vreme da započnete svoju karijeru, jel će te je započeti ovde ili u inostranstvo?

Evo mog mišljenja: Rad u inostranstvu je jako isplativ, ali i naporan. A i da bi vas primili u neku jaču firmu, morate imati neka iskustva. Tako da mislim da je poželjno raditi kod nas na nekim važnijim projektima par godina, otići onda u inostranstvo, zaraditi dobru kintu i vratiti se nazad u Srbiju.

Definitivno te podrzavam. Jer svi mi mislimo lepse je u inostranstvu nego u Srbiji ali to nije tacno. Znam mnogo ljudi koji vise od 40 godina rade u Svajcarskoj ili Nemackoj i na kraju se vrate u Srbiju da prozive poslednje godine zivota lececi svoje umorne kosti sto je posledica velikog rada upravo za tih 40 godina boravka u inostranstvu.:D

Back