Da li ateisti mogu biti dobri Srbi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Још увек невидим како безбожник или Атеиста може бити Србин и Атеиса или Србин и безбожник? Мислим да би било правилније рећи да је тај и тај српски Безбожник,или српски Атеиста него Србин Безбожник или Србин Атеиста

Жао ми је ако не видиш.

Припадност нацији требало би да буде одвојена од припадности некој рел

То је једноставно.

Зашто без потребе компликовати тако једноставну чињеницу?

Због тога нам и иде све овако како иде, траљаво, јер многи заправо нису довољно национално свесни, па бркају појмове, као и ти.[/QUOTE]

Да ли то значи да ти атеизам сматраш религијом? Или националношћу?

Агностик је онај који сматра да се истина не може утврдити, или га она заправо - не интересује, или сматра да то није ни битно. :)

Али са становишта "класичног верника" (ма шта то значило), а и са становишта официјелно установљених цркви и религијских система, и агностик је врста атеисте, у сваком случају "отпадник", мада то шири појмове.

И, онда, стварно, шта значи "атеиста"? Ми то одређујемо негативно, поједностављено "онај који не верује у Бога", или ко негира било какву "Вишу силу". Теиста је онај који каже: "Бог постоји", атеиста каже "Бог не постоји"...

А шта је онда "антитеиста"?
Да ли је разлика само у степену активности/пасивности према теизму, Богу, религијама...?

Још увек невидим како безбожник или Атеиста може бити Србин и Атеиса или Србин и безбожник? Мислим да би било правилније рећи да је тај и тај српски Безбожник,или српски Атеиста него Србин Безбожник или Србин Атеиста[/QUOTE]
Vujadine , vidi se da ti te pojmove slabo razumijes . Nemam zivaca da ti sada objasnjavam , ali pogledaj malo
kako to izgleda kod drugih naroda .U Albaniji postoje pravoslavci , katolici i muslimani i svi su Albanci .

Predlazem da se ateistima omoguci formiranje posebne teritorijalne oblasti, najbolje u pogranicnoj oblasti, kako bi mogli neometano da razvijaju svoju kulturu i nacin zivot, neoptereceni pogubnim uticajem Srba.

Inace naravno da ce svaki katolik biti gledan sa podozrenjem, kad je NDH u sirenju svoje nacionalne politike koristila religiju i tako za sva vremena nametnula verske granice kao nacionalne, na Balkanu.

Још увек невидим како безбожник или Атеиста може бити Србин и Атеиса или Србин и безбожник? Мислим да би било правилније рећи да је тај и тај српски Безбожник,или српски Атеиста него Србин Безбожник или Србин Атеиста
Prvo, kao svaki nerazuman verski fundamentalista, ne propustas priliku da vredjas drugacije verujuce ili neverujuce i,drugo, ocigledno da ti je zamagljena svest trulim verskim propovedim SPC da Srbin ne moze biti ako nije pravoslavni hriscanin. To je, zaista, moralno izvitopereno vidjenja srpstva i verskih sloboda. Budi ubedjen, i svi vi koji isto mislite, da sam ja, a verujem i ostali ateisti koji sebe smatraju i znaju da su Srbi, veci Srbi od bilo kog pravoslavnog Srbina, pa cak i od samog srpskog patrijarha. Zapamti, meni nije potrebna religija da bih bio Srbin, vec ljubav prema mojoj majcici Srbiji. Velika ljubav bas kao i moja ljubav prema mojoj majci Srpkinji, koja me je rodila.

Vi ste zadojeni mrznjom, a ateisti te porive odbacuju sa gnusanjem.

Poslednja izmena:
Predlazem da se ateistima omoguci formiranje posebne teritorijalne oblasti, najbolje u pogranicnoj oblasti, kako bi mogli neometano da razvijaju svoju kulturu i nacin zivot, neoptereceni pogubnim uticajem Srba.

Inace naravno da ce svaki katolik biti gledan sa podozrenjem, kad je NDH u sirenju svoje nacionalne politike koristila religiju i tako za sva vremena nametnula verske granice kao nacionalne, na Balkanu.
Ja predlalzem da svi oni koji imaju isti IQ kao i pande, razmisljaju kao pande i osecaju da im je nacionalnost Panda, da se odmah o trosku drzave vrate u svoja prirodna stanista, gde ce se osecati kao "svoji na svome."

Ja predlalzem da svi oni koji imaju isti IQ kao i pande, razmisljaju kao pande i osecaju da im je nacionalnost Panda, da se odmah o trosku drzave vrate u svoja prirodna stanista, gde ce se osecati kao "svoji na svome."

Lepo od tebe sto se slazes, mislim da je ateistima mesto negde na granici sa Hrvatskom i Madjarskom, lakse mogu da se otcepe i formiraju svoje napredno drustvo i da konacno otvoreno demonstriraju zgrazavanje nad zaostalim Srbima.

Lepo od tebe sto se slazes, mislim da je ateistima mesto negde na granici sa Hrvatskom i Madjarskom, lakse mogu da se otcepe i formiraju svoje napredno drustvo i da konacno otvoreno demonstriraju zgrazavanje nad zaostalim Srbima.
U nas Srba, naravno da pande ne mogu Srbi biti po samoj prirodi stvari, cesto se upotrebljava jedna malo neobicna izreka vezana za belog goluba. Ako ne znas napisacuti je da, ako to dozvoljava tvoj visprenost zapamtis. Ta izreka glasi :"Sery, se*i, moj golube beli. Ako niisi cuo za nju, upomti je, mozda ce ti odgovarati.

Poslednja izmena:
Vujadine , vidi se da ti te pojmove slabo razumijes . Nemam zivaca da ti sada objasnjavam , ali pogledaj malo
kako to izgleda kod drugih naroda .U Albaniji postoje pravoslavci , katolici i muslimani i svi su Albanci .
[/QUOTE]Па немој објашњавати са живцима. Била је реч о Србима и Атеистима а не о Православцима Католицима и Муслиманима. Кад већ тако успоређујете, зашто онда Французи кажу француски комунисти а Енглези кажу енглески комунисти а Срби морају казати Срби комунисри? Исти је случај и са Атеистима.

Овакав тон није својствен истинским православцима, много је својственији како сам рекла, верским фанатицима, дакле, ближи римокатолицизму или исламу, јер управо они су кроз историју имали, или и даље имају инквизицију и фундаментализам.

Само још клетве да почнеш да бацаш, употпунио би слику.

Prvo, kao svaki nerazuman verski fundamentalista, ne propustas priliku da vredjas drugacije verujuce ili neverujuce i,drugo, ocigledno da ti je zamagljena svest trulim verskim propovedim SPC da Srbin ne moze biti ako nije pravoslavni hriscanin. To je, zaista, moralno izvitopereno vidjenja srpstva i verskih sloboda. Budi ubedjen, i svi vi koji isto mislite, da sam ja, a verujem i ostali ateisti koji sebe smatraju i znaju da su Srbi, veci Srbi od bilo kog pravoslavnog Srbina, pa cak i od samog srpskog patrijarha. Zapamti, meni nije potrebna religija da bih bio Srbin, vec ljubav prema mojoj majcici Srbiji. Velika ljubav bas kao i moja ljubav prema mojoj majci Srpkinji, koja me je rodila.

Bravo brate SRBINE , aj sad dok te jos drzi ta nacionalna euforija izvini se Sbiji sto si pljuvao na njeu istoriju , kulturu i narod .

Овакав тон није својствен истинским православцима, много је својственији како сам рекла, верским фанатицима, дакле, ближи римокатолицизму или исламу, јер управо они су кроз историју имали, или и даље имају инквизицију и фундаментализам.

Covek je samo predlozio resenje u skladu sa zeljama i ciljevima ateista .Sto se kletvi tice za to sam zaduzen ja , daBogda svim ateistima deca bila pravoslavni vernici .

U nas Srba, naravno da pande to ne mogu Srbi da budu po prirodi stvari, cesto se upotrebljava jedna malo neobicna izreka vezana za belog goluba. Ako ne znas napisacuti je da, ako to dozvoljava tvoj visprenost zapamtis. Ta izreka glasi :"Sery, se*i, moj golube beli. Ako niisi cuo za nju, upomti je, mozda ce ti odgovarati.

Postoji takva izreka u Srba, ne znam zasto je ti svojatas.

Koliko znam ziloti imaju i goru retoriku, elem, ateisti se razvijaju kao nadgradnja nacionalnog korpusa i treba im dati teritorijalnost kako bi mogli da dosegnu neslucene visine svoje uzvisene kulture i da ostave nas zaostale Srbe, da se bakcemo sa katolicima i muslimanima.

Мисли, да то не произлази из мржње него из незнања. А кад ти кажеш трулим верским проповедима СПЦ то си рекао из мржње према СПЦ. Друго ја мислим да је правилније рећи српски комунисти него Срби комунисти. или српски атеисти него Срби атеисти. Где ти ту видиш мржњу или увреду? У твом посту се види мржња и вређање, јер кад ти кажеш да си ти бољи Србин од осталих Срба који нису атеисти као ти онда ти вређаш све остале Србе па да би то поткрепио са још већом мржњом сматраш себе бољим Србином и од самог српског патријарха, а не знаш да српски патријарх не мора бити Србин да би био српски патријарх, али мора бити Светосавски православац. а у ником случају Србин атеиста.

A ovaj... Jesi li planirao da taj plemeniti poduhvat ostvariš iznenadnim deportacijama u toku noći, ili bi ateistima ponudio rok od 30 dana da u bescenje prodaju imovinu lokalnim pravoslavcima ili, po sopstvenom izboru, daruju mesnoj pravoslavnoj crkvi? :kafa:

Bravo brate SRBINE , aj sad dok te jos drzi ta nacionalna euforija izvini se Sbiji sto si pljuvao na njeu istoriju , kulturu i narod .
Sa takvima kao sto si ti, Srbija je zaostala za Evropom puna dva veka. Svakog geaka treba podstaknuti da pocne da razmislja svojom glavom i da se mane sljivovice brlje, da ne bi umisljao da je kineski medved. Takvim SRBIMa, kao sto si ti, ja nisam brat, jer moje srpstvo nije vezano za nekakvog jevrejskog trolicnog boga ili za nekakvog umisljenog predstavnika boga na zemlji, tj. patrijarha koji u svojoj crkvi drzi i pedere i pedofile. Gotovo svake nedelje mozes u stampi da procita kako neki pop, vladika, iguman ili nastavnik veronauke ganja decake, a neki proneveruju ckvenu kasu. Moral na visini. Zalosno je sto vas takvih ima poprilicno u ovoj predivnoj zemlji. E, vidis, ubogi dj., ja se takvima ne izivinjavam.

Gotovo svake nedelje mozes u stampi da procita kako neki pop, vladika, iguman ili nastavnik veronauke ganja decake, a neki proneveruju ckvenu kasu. Moral na visini. Zalosno je sto vas takvih ima poprilicno u ovoj predivnoj zemlji. E, vidis, ubogi dj., ja se takvima ne izivinjavam.

Da li veruješ svemu što pročitaš ili veruješ svemu čemu želiš da veruješ?
Jer ako je ovo prvo, onda i Ti imaš svoje "Sveto Pismo", u čiju reč veruješ, dnevnu štampu i crnu hroniku.

Da li veruješ svemu što pročitaš ili veruješ svemu čemu želiš da veruješ?
Jer ako je ovo prvo, onda i Ti imaš svoje "Sveto Pismo", u čiju reč veruješ, dnevnu štampu i crnu hroniku.
Daj, budi bar malo realan. Ako stampa iznese pedofilski skandal nekog popa, igumana, vladike ili veroucitelja, njegovo ime i prezime je navedeno, kao i mesto gde zivi. Tu budalastinu da mi je stampa "sveto pismo" moze da odalami samo ogranicen covek.

Мисли, да то не произлази из мржње него из незнања. А кад ти кажеш трулим верским проповедима СПЦ то си рекао из мржње према СПЦ. Друго ја мислим да је правилније рећи српски комунисти него Срби комунисти. или српски атеисти него Срби атеисти. Где ти ту видиш мржњу или увреду? У твом посту се види мржња и вређање, јер кад ти кажеш да си ти бољи Србин од осталих Срба који нису атеисти као ти онда ти вређаш све остале Србе па да би то поткрепио са још већом мржњом сматраш себе бољим Србином и од самог српског патријарха, а не знаш да српски патријарх не мора бити Србин да би био српски патријарх, али мора бити Светосавски православац. а у ником случају Србин атеиста.
Pitam se da li sam te izfrustrirao svojim poimanjem srpstva. Ti i ja smo Srbi, ti da bi to bio moras da budes svetosavski pravoslavac, ja, na moju radost, ne moram. Ti si uslovljen Srbin, ja nisam. Sto se tice patrijarha, ne znam da li je i jedan bio Turcin, Arbanas, ili Hrvat.

Pitam se da li sam te izfrustrirao svojim poimanjem srpstva. Ti i ja smo Srbi, ti da bi to bio moras da budes svetosavski pravoslavac, ja, na moju radost, ne moram. Ti si uslovljen Srbin, ja nisam. Sto se tice patrijarha, ne znam da li je i jedan bio Turcin, Arbanas, ili Hrvat.
Не видим где си приметио да си ме изфрустрирао са твојим поимањем српства? А ово друго што си написао говори јасно о теби.

Жао ми је ако не видиш.

Припадност нацији требало би да буде одвојена од припадности некој рел

То је једноставно.

Зашто без потребе компликовати тако једноставну чињеницу?

Због тога нам и иде све овако како иде, траљаво, јер многи заправо нису довољно национално свесни, па бркају појмове, као и ти.

Да ли то значи да ти атеизам сматраш религијом? Или националношћу?[/QUOTE]

Да ли ти то намерно мешаш цитате, или је нешто технички на "Крстарици" заказало?

Биће да је ипак технички, ево опет прави хаос.

Koliko znam ziloti imaju i goru retoriku, elem, ateisti se razvijaju kao nadgradnja nacionalnog korpusa i treba im dati teritorijalnost kako bi mogli da dosegnu neslucene visine svoje uzvisene kulture i da ostave nas zaostale Srbe, da se bakcemo sa katolicima i muslimanima.

Е, да, ти си зилот, сад схватих.

(Нису "католици", већ "римокатолици".

Наравно ако мислиш на оне, а не на ове ).

Добро је бар да признајеш да си заостао...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back