Da bi se resila dugova USA razmislja da proda Aljasku Rusiji ili Kini?

Sada je jasno da je Amerika gotova. Nece vise moci da se zaduzuju osim ako im ne prodje ova smicalica sa platinskim novcicima.

A u nemogucnosti da se dalje zaduze nece moci da finansiraju vise svoje avanture po svetu tj vojsku, osim ako ne srezu davanja gradjanima.

Sve u svemu u nikad vecem problemu su.
Tihi, zar ti stvarno veruješ u to što si napisao... ja bih bio zabrinut ako je to zaista tako, jer, ako Amerika propada, bar 3/4 država će povući za sobom koje će nestati pre nje...
Manite se likovanja i nerealnih priča...kod njih je benzim sada tek dostigao cenu od 60-70 dinara, pa to nazivate krizom...

Tihi, zar ti stvarno veruješ u to što si napisao... ja bih bio zabrinut ako je to zaista tako, jer, ako Amerika propada, bar 3/4 država će povući za sobom koje će nestati pre nje...
Manite se likovanja i nerealnih priča...kod njih je benzim sada tek dostigao cenu od 60-70 dinara, pa to nazivate krizom...

Kakve su to gluposti: ako Amerika propada, bar 3/4 država će povući za sobom koje će nestati pre nje...

Propasce njeni saveznici , sto i treba i to je sve. Ostali ce skinuti budalu sa grbace.

za tixog je sve propast ako benzin nije 5 dinara litar i ako struja i komunalije nisu džabe.

Blajbingere sve ti je oprosteno, vrati se.z:poz:

Mozda Miodrag Kostic kupi za jedan evro.z:lol:
Тема егѕистира већ 24 сата, а Блајбингера ниоткудЕ да појасни своје мисли.
Да му се није десило нешто можда?
Да ли му тематика не одговара?!?
:think:

А и они су у бунару.
Предлажем да погледаш моју топ тему(Боро:worth:) ,,Пуче Немачка"!

Nemacka polako ali sigurno ulazi u slicne probleme sa kojima se vec bakce Francuska a pitanje je vremena kada ce sve drzave EU dostici Italiju.
Tako bar deluje. Medjutim, budimo realni.
DALEKO je sve to od nama zeljene tacke da Nemci i SAD dovoljno osiromase da vise nemaju skoro nikakvog uticaja u Svetu.
TU su jos uvek politicke i vojne veze, tu je dominacija u međunarodnim organizacijama, za koju je pitanje dana kada ce pasti itd...
Ipak mi se cini da su zemlje EU i SAD na putu konacnog i nama dugozeljenog pada, dugog perioda pada koji bih ih oslabio dovoljno da
mi mozemo malo da damo sopstvenoj inspiraciji na volju.
VELIKI PROBLEM je taj, sto nas ima MALO u Srbiji i preteyno smo kljakave babe i dede.
SVE OSTALO je MANJI problem od ovog i logicna je posledica.
Imamo male plate, solidnu pocetnu infrastrukturnu poziciju, kakve takve zakone i red? i ne vidim ako Tadžikistan i Uzbekistan beleže po
7,8,9 ili 10% rasta godisnje, zasto Srbija ne bi prosecno 6, recimo?.

Poslednja izmena:
Nemacka polako ali sigurno ulazi u slicne probleme sa kojima se vec bakce Francuska a pitanje je vremena kada ce sve drzave EU dostici Italiju.
DALEKO je sve to od nama zeljene tacke da Nemci i SAD dovoljno osiromase da vise nemaju skoro nikakvog uticaja u Svetu.
TU su jos uvek politicke i vojne veze, tu je dominacija u međunarodnim organizacijama, za koju je pitanje dana kada ce pasti itd...
Ipak mi se cini da su zemlje EU i SAD na putu konacnog i nama dugozeljenog pada, dugog perioda pada koji bih ih oslabio dovoljno da
VELIKI PROBLEM je taj, sto nas ima MALO u Srbiji i preteyno smo kljakave babe i dede.
Imamo male plate, solidnu pocetnu infrastrukturnu poziciju, kakve takve zakone i red? i ne vidim ako Tadžikistan i Uzbekistan beleže po
7,8,9 ili 10% rasta godisnje, zasto Srbija ne bi prosecno 6, recimo
?.
Neki su okrenuti EAU, neki bezalternativnoj crkotini.

7,8,9 ili 10% rasta godisnje, zasto Srbija ne bi prosecno 6, recimo?.

Zato sto su Tadzikistan i Uzbekistan orijentisani na Rusiju a mi na EU i Ameriku.

Zato su sve evropske drzave u krizi jer se oslanjaju na propali zapad.

To ti je prijatelju isto ko da si kupio kartu za Titanik, pa se posle pitas "sta ovo bi"

.

Zasto i od kud zelja ( kako vidim i kod tebe) da zelite propast celom svetu? Mislim, kakve to veze ima sa zivotima ljudi u Srbiji, pa i tvojim licnim zivotom?

Da li ce tebi biti bolje ako Kina ili Rusija proizvode oruzje, a Nemacka propada? Od kud to zlo i zavist u tebi?

U vezi Nemacke vest od juce:

utorak 25.12.2012 | 16:58

Nemačka- mašina za nova radna mesta
Izvor: Tanjug

Berlin -- Nemačkoj će do 2020. biti potrebno 1,7 miliona radnika iz inostranstva kako bi uspostavila ravnotežu između tražnje i ponude na svom tržištu rada.

Predviđa se da će 2035. godine, Nemačkoj biti potrebno četiri miliona radnika iz inostranstva, prema podacima Industrijske asocijacije Bavarske.

Ekonomski list "Merkados de el mundo" objavio je kako je Nemačka postala mašina za otvaranje novih radnih mesta.

Prema izveštaju Svetskog ekonomskog foruma o globalnoj konkurentnosti, Nemačka je peta najkonkurentnija zemlja u svetu.

Koja je tajna Nemačke?

Nemačka je ovaj nivo konkurentnosti dostigla zahvaljujući višegodišnjem obuzdavanju rasta plata, iako je činjenica da kompanije često smanjuju svoje troškove rada, time što deo proizvodnje prebacuju u zemlje istočne Evrope sa jeftinijom radnom snagom.

Drugi razlog za uspeh Nemačke je u tome što je ova zemlja uspela da stvori fleksibilno tržište rada, u kom se zarade mogu brzo prilagoditi ekonomskom kontekstu.

Drugi stub nemačkog modela je produktivnost, odnosno to što nemačke firme proizvode više i bolje, što čini njihove proizvode i usluge konkurentnijima. U Nemačkoj ne postoji zakonski određena minimalna zarada, a 20 odsto Nemaca zarađuje manje od devet evra po satu.
Takođe, opšte je poznato da su Nemci velike štediše.

Preostali stubovi na kojima počiva nemački uspeh su dugotrajna politička stabilnost, kao i to što se u Nemačkoj uvek misli dugoročno, a promene se podrobno analiziraju.
Nemački izvoz bi mogao da poraste četiri odsto u 2013.

U Nemačkoj ne postoji zakonski određena minimalna zarada, a 20 odsto Nemaca zarađuje manje od devet evra po satu.
Takođe, opšte je poznato da su Nemci velike štediše.

Nemački izvoz bi u 2013. mogao da poraste četiri odsto, tako prognozira nemačka federacija trgovinskih komora DIHK.

"Nemački izvoz će biti u stanju da ostane konkurentan u teškom ekonomskom okruženju", izjavio je ekonomista GIHK Volker Trier za današnje izdanje nemačkog lista "Frankfurter Algemajne cajtung".

Prognoza DIHK je nešto optimističnija od projekcije nemačkog udruženja industrijskih proizvodjača BDI, koje je nedavno objavilo da u 2013. očekuje porast nemačkog izvoza "od najmanje tri odsto", prenela je agencija AP.

Nemačka je jedan od najvećih svetskih izvoznika. Nejveća evropska ekonomija zahvaljujući upravo izvozu nastavlja da jača, uprkos dužničkoj krizi u evrozoni.

Pa koga bre zanimaju tvoje zelje? Zeli ti i porucuj zelje Deda Mrazu ili Bozic Bati, ali je stvarnost surova ( za tebe i tvoje ludacke zelje).

Pa ako te ne zanimaju sta radis na ovoj temi ? Zasto onda kukas sto se radujemo propasti Amerike ?

Zasto si besna sto 90% Srba ima negativno misljenje i mrzi Nemacku i Ameriku?

Pa ako te ne zanimaju sta radis na ovoj temi ? Zasto onda kukas sto se radujemo propasti Amerike ?

Zasto si besna sto 90% Srba ima negativno misljenje i mrzi Nemacku i Ameriku?
O, a ti si iz Cesida pa pravis statistike i znas da 90% Srba mrzi i raduje se pogibiji dvadesetoro dece iz neke skole?

Ima naravno budala svuda koje mrze sve, a sve istovremen Islam, Budizam, Ptotestante,Katolike, Ateiste. Medjutim, i u toj USA zivi nekoliko miliona Srba , ali i u Nemackoj oko 700.000.
Mrzis i njih ili samo neke native Nemce, a native Amerikancu su danas u toj zemlji prilicno minornao stanovnistvo.

O, a ti si iz Cesida pa pravis statistike i znas da 90% Srba mrzi i raduje se pogibiji dvadesetoro dece iz neke skole?

Ima naravno budala svuda koje mrze sve, a sve istovremen Islam, Budizam, Ptotestante,Katolike, Ateiste. Medjutim, i u toj USA zivi nekoliko miliona Srba , ali i u Nemackoj oko 700.000.
Mrzis i njih ili samo neke native Nemce, a native Amerikancu su danas u toj zemlji prilicno minornao stanovnistvo.

ne trabunjaj gluposti nikakva deca nas ne interesuju niti ih iko ovde pominje. Ovde pricamo o propasti americke DRZAVE

Nama ne cine zlo ta deca vec nam zlo cine Nemacka i Americka DRZAVA . I svaka losa vest po njih - za nas je dobra.

ZIVELA PRODAJA ALJASKE :super:

I briga me za sve Srbe koji zive u Americi i Nemackoj . Oni su kako bi tvoji zapadnjaci rekli "kolateralna steta"

Isto ko sto smo mi Srbi bili kada su nas ove drzave bombardovale okupirane proterivale i davile sankcijama.

ne trabunjaj gluposti nikakva deca nas ne interesuju niti ih iko ovde pominje. Ovde pricamo o propasti americke DRZAVE

Nama ne cine zlo ta deca vec nam zlo cine Nemacka i Americka DRZAVA . I svaka losa vest po njih - za nas je dobra.

I briga me za sve Srbe koji zive u Americi i Nemackoj . Oni su kako bi tvoji zapadnjaci rekli "kolateralna steta"

Isto ko sto smo mi Srbi bili kada su nas ove drzave bombardovale okupirane proterivale i davile sankcijama.

Tihi ti si odrastao čovjek kako možeš trkeljat takve budalaštine nije mi jasno,

Na priče o propasti SAD-a i prodaji svoje teritorije mogu samo povjerovati teške budale i kreteni.

Zivela prodaja Aljaske !!!! :pivce:

U americi zivi 250 000 Srba , u nemackoj nesto malo vise - mi sad o njima ne mozemo da vodimo brigu , jer nam Srbiju ugrozavaju amerika i nemacka . Ali cim spasimo sami sebe i nasu Srbiju - i stvorimo Rusko Srpsku Imperiju - pokrenuce se i ta pitanja ! Rusko Srpske Imperija zastritice prava svojih sunarodnika u nemackoj i americi - narocito u svetlu cinjenice da ce te dve zlocinacke drzave neminovno da se raspadnu - pa cemo ili uzeti neke teritorije i tamo naseliti nase sunarodnike , ili traziti personalnu , kulturnu i treitorijalnu autonomiju za nase sunarodnike .... JA licno smatram da je bolja prva varijanta .....

Poslednja izmena:

Back