Cveće na prozoru,balkonu,terasi...

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
iGoUV4X.jpg

Sećate li se kako sam vam se pohvalila pre mesec dana sa posađenim dan i noć na svojoj terasi? :)
Cveće je lepo raslo do pre neki dan, a onda je dva dana duvao jak vetar i ono postade nikakvo. Brižljivo sam ga povadila iz korita i spakovala ovako:

YoUimHa.jpg

Završilo je u prijateljicinom vrtu, a moja terasa je dobila nove maćehice, koje će cvetati čitave zime i odoleti svakom mrazu i vetru, a izgledaju ovako:

gr0AWKV.jpg

Sad čekam da se razrastu, pa da vam ih pokažem za dva-tri meseca.
Naravoučenije: ne sadite na vetrovitim terasama dan i noć jer nećete imati cvetnu terasu već samo zelenilo listova. Posadite njihove rođake male maćehice.

Poslednja izmena:
Bože, kako je interesantno! To je izgleda fikus Bendžamin, rekla bih po tim jadnim listićima, i moj je takav, stalno mu zbog nečeg opadnu listovi, pa se onda oporavlja, il mu je vruće, il mu je hladno, ili mu je malo ili mnogo vode. Ali, naravno, nema tako interesantno upleteno stablo.

Bože, kako je interesantno! To je izgleda fikus Bendžamin, rekla bih po tim jadnim listićima, i moj je takav, stalno mu zbog nečeg opadnu listovi, pa se onda oporavlja, il mu je vruće, il mu je hladno, ili mu je malo ili mnogo vode. Ali, naravno, nema tako interesantno upleteno stablo.

Hvala...:D
Upravo postavih krop na temi; Koja je ovo biljka sa pitanjem kako stablo oblikuju da bude tako lepo.

Idem da izbrishem tamo.....:metla:

Ja sam bendžamina nedavno poresadila i od tada mu opada lišće, ali ima i dosta mladog. Da li je to normalno, ne znam. Pretoplo mu nije, zalivam ga jednom nedeljno, tj kad je zemlja od gore suva. Mesto je dobro osvetljeno, bar mislim :confused:
Za sada mora da ostane tu gde jeste, a na proleće ću ga pomeriti bliže balkonskim vratima pa ću videti kako će se ponašati.

Ja sam bendžamina nedavno poresadila i od tada mu opada lišće, ali ima i dosta mladog. Da li je to normalno, ne znam. Pretoplo mu nije, zalivam ga jednom nedeljno, tj kad je zemlja od gore suva. Mesto je dobro osvetljeno, bar mislim :confused:
Za sada mora da ostane tu gde jeste, a na proleće ću ga pomeriti bliže balkonskim vratima pa ću videti kako će se ponašati.

To se i meni desilo kad sam kupila prvi benjamin,svo lisce je otpalo...otisla sam u cvecaru gde sam kupila,rekla mi je "ne brini,to je korovcina,pusti da miruje i na prolece ce krenuti" tako je i bilo.
Ja sam moj vikendom tusirala,tako da mu i list bude lep i cist a cesto sam u prskalicu stavljala pivo,jer sam cula da je dobro za sjaj lista i prehranu i moram priznati da sam imala prelepu biljku.

Back