Cvece-jeftin trik ili....

makimaki:
Interesuje me sta devojkama znaci kada dobiju buket i sta muskarci hoce da postignu poklanjanjem buketa? Da li to koriste kao trik da bi odobrovoljili devojke?
Mnogo je dosad bilo ovakvih i sličnih tema... Cveće... Šta koje cveće znači?... Da li cveće...?
A sad... šta devojkama znači i šta muškarci hoće da postignu...? Tačno je da je ženska priroda, uopšteno posmatrajući, vrlo romantična. Odvajkada je žena poređena sa cvećem... a darovanje cveća ženi nosilo svoju posebnu simboliku i bilo svojevrstan gest naklonosti. Sve dalje od toga - otkrivanje posebnih, skrivenih namera muškarca koji ženi poklanja cveće, sumnja u iskrenost tog darovanja i poređenje sa jeftinim trikovima... već nema nikakve veze ni sa žensko/muškom prirodom, ni sa odnosima među polovima, niti sa simbolikom poklanjanja cveća...
Ako devojka sumnja u iskrenost mladićevih osećanja... tek onda joj i pada na pamet da na ovaj način (kao u autorkom postu) analizira sve... pa i sam čin darovanja cveća. Gde je ljubav čista... sumnje nema.
Da, mnogo toga se može kupiti cvećem, ili u krajnjem - novcem! Čak i "ljubav"! Ali... nije u tome štos. Ljubav vredi samo ako je "kupiš" ljubavlju ---> samo ako je dobiješ na dar! ---> cvećem joj se nećeš omiliti.
Dakle... ako muškarac poklanja cvet iz bilo kog drugog razloga osim nemuštog pokazivanja ljubavi, naklonosti... onda to jeste jeftin trik i... upaliće samo kod "jeftine" devojke.
Lično mislim da je malo takvih manipulatora među muškarcima - bar onima koji po svim svojim kvalitetima zavređuju pažnju prave žene. Zašto bismo onda o njima i njihovim "niskim" trikovima uopšte i raspravljali!?

Bad_Wolf:
makimaki:
Ena187:
Dobro bre, makimaki, zar ima neko prava da te naziva ćurkom?!
Ja bi tom tresnula šljagu istog momenta :evil: :evil: :evil:
Opet: poenta price je da je kao momak tako hvatao zenske. Za njega su bile curke kada su se posle cveca svaljivale u krevet. Samo ne zeli da i ja padam na to.

Vec bez cvetja, za dz!?

znaci tog dana nije bilo sehua? :wink:

Bad_Wolf:
makimaki:
Ena187:
Dobro bre, makimaki, zar ima neko prava da te naziva ćurkom?!
Ja bi tom tresnula šljagu istog momenta :evil: :evil: :evil:
Opet: poenta price je da je kao momak tako hvatao zenske. Za njega su bile curke kada su se posle cveca svaljivale u krevet. Samo ne zeli da i ja padam na to.

Vec bez cvetja, za dz!?
Naravno. Dobije on i bez njega :wink:

Back