Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zamalo da zaboravim...i u ovome sam se oprobala...

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Drage moje, juce je bila zena koja za svoju kcerkicu priprema rodjendansko slavlje u skroz-naskroz AMERICKOM fazonu, tako da ce tu pored dvije torte biti i mafini, ali ona zeli da ne budu crni nego onako svijetli, odnosno zuti sa komadicima cokolade unutra! Ja sam do sad pravila Unine sa prve stranice i sa ljesnikom i sa 3 vrste cokolade, i oba recepta su EXTRA :worth:
Probala sam raznorazne klasicne varijante, uglavnom su to vocne ali meni to bude suvo tijesto :dash: Posebno mi je problem jer trerba da ih pecem u cetvrtak noc i dekorisem u petak oko 2 popodne kad dodjem sa posla, tako da mi moraju biti socni i sutradan, odnosno na dan sluzenja. Ove Unine dvije vrste su super socne i treci dan, ali sad ne znam sta da radim a da sam sigurna da je to isprobano i prava stvar :besna: :besna:

Daco na ovoj temi na 18 strani imaš Potin recept za 'leteće mufinse' (to ih je Pota tako nazvala jer su joj sve završile na podu) one su sa kokosom, a na 19 strani imaš moj recept za Orange muffins, koji su jako ukusni i vlažni. Pogledaj, probaj ....

ako moze mala pomoc :)
pravila sam mafine po vasim receptima i uvek su mi lepo ispali :)

sad sestra treba da mi se porodi, pa hocu da joj napravim mafine kad budu dolazili u babinje i da ih ukrasim fondanom

pa me zanima kako to ide, znam gde ima da se uzme na kilo, jel trebam da ih bojim bojama za kolace?
kalupic i te gluposti imam :)

ako moze mala pomoc :)
pravila sam mafine po vasim receptima i uvek su mi lepo ispali :)

sad sestra treba da mi se porodi, pa hocu da joj napravim mafine kad budu dolazili u babinje i da ih ukrasim fondanom

pa me zanima kako to ide, znam gde ima da se uzme na kilo, jel trebam da ih bojim bojama za kolace?
kalupic i te gluposti imam :)

Fondan po želji možeš bojiti bojama za fondan - bilo gel bijama (koje preporučijem) bilo bojama u prahu. Ove boje u prahu su malo problematične jer nisu sve dobrog kvaliteta i ne daju željeni efekat. Medjutim ako imaš nameru da češće uputrebljavaš fondan za ukrašavanje najboje je da kupiš u bolji. Kod kupovine traži GUMPASU PLUS (naziv fondan je uobičajen termoin za sve dekor mase).
Ako te interesuje tehnika možeš pogledati temu :Moja prva torta? gde je na samom početku objašnjen postupak rada sa fondanom, propraćeno i nekim slikama. Nadam se da sam pomogla. Srećno.

Back