Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drage moje, juce je bila zena koja za svoju kcerkicu priprema rodjendansko slavlje u skroz-naskroz AMERICKOM fazonu, tako da ce tu pored dvije torte biti i mafini, ali ona zeli da ne budu crni nego onako svijetli, odnosno zuti sa komadicima cokolade unutra! Ja sam do sad pravila Unine sa prve stranice i sa ljesnikom i sa 3 vrste cokolade, i oba recepta su EXTRA :worth:
Probala sam raznorazne klasicne varijante, uglavnom su to vocne ali meni to bude suvo tijesto :dash: Posebno mi je problem jer trerba da ih pecem u cetvrtak noc i dekorisem u petak oko 2 popodne kad dodjem sa posla, tako da mi moraju biti socni i sutradan, odnosno na dan sluzenja. Ove Unine dvije vrste su super socne i treci dan, ali sad ne znam sta da radim a da sam sigurna da je to isprobano i prava stvar :besna: :besna:

vanila cupcakes
6 jaja
6 soljica secera
2 soljice mleka
2 soljice ulja
7 1/2 soljica brasna
1 kasikica vanila extrakta
1 kesica praska za pecivo

jabuka vanila cupcakes
2 jaja
4 solje secera
2 solje ulja
3 solje mleka
6 solja brasna
2 rendane jabuke
1 kasika pekmeza(bilo koji)
1 kasicica vanila extrakta
1 kasicica cimeta
1 kesica praska za pecivo
za vanila cupcakes:

prvo ulupati 6 belanaca sa 6 soljica secera (one stare za kafu),pa dodati 6 zumanaca, mleko, ulje, brasno i prasak za pecivo.sipati u korpice i peci.

jabuka cupcakes:

sve sastojke pomesati ,sipati u korpice i peci.

ovi sa jabukama su socniji pa bih pre te preporucila :)

Možda nekom dobro dođe i ova ideja ukrašavanja:

Otopite Marshmallows penaste bonbone u mikrotalasnoj, dodajte toliko vode, da je tekuće. Po želji dodajte boje ili upotrebite već obojene bonbone.
Marmeladu ugrijte, precedite i premažite čopićem mafinse. Umočite ih u otopljene marshmellowse, sačekajte da se osuše i ponovite postupak.

Drage moje, juce je bila zena koja za svoju kcerkicu priprema rodjendansko slavlje u skroz-naskroz AMERICKOM fazonu, tako da ce tu pored dvije torte biti i mafini, ali ona zeli da ne budu crni nego onako svijetli, odnosno zuti sa komadicima cokolade unutra! Ja sam do sad pravila Unine sa prve stranice i sa ljesnikom i sa 3 vrste cokolade, i oba recepta su EXTRA :worth:
Probala sam raznorazne klasicne varijante, uglavnom su to vocne ali meni to bude suvo tijesto :dash: Posebno mi je problem jer trerba da ih pecem u cetvrtak noc i dekorisem u petak oko 2 popodne kad dodjem sa posla, tako da mi moraju biti socni i sutradan, odnosno na dan sluzenja. Ove Unine dvije vrste su super socne i treci dan, ali sad ne znam sta da radim a da sam sigurna da je to isprobano i prava stvar :besna: :besna:

radim unine čokoladne ,a kad hoću da imam dvije vrste izbacim čokoladu i kakao i dodam višnje,..provjereno dobro..........

Daco na ovoj temi na 18 strani imaš Potin recept za 'leteće mufinse' (to ih je Pota tako nazvala jer su joj sve završile na podu) one su sa kokosom, a na 19 strani imaš moj recept za Orange muffins, koji su jako ukusni i vlažni. Pogledaj, probaj ....

Hej, hvala ti puno, puno!!! Evo sad sam lijepo sve iscitala, sve recepte sto su na temi iskopirala u fajl i idem da iscitam jer nocas oko ponoci ce biti pecenje i do tad mora da padne odluka. Moji treba da budu bijeli tj. zuti sa komadicima cokolade, pa i tvoji i Potini dolaze u obzir za tu kombinaciju, jer cokolada ne moze da ih pokvari :rotf: :rotf:

Evo i mojih prvih cupcakesa zena je htela da budu sareni da budu sa cveticima da na jednom pise srecan na drugom rodjendan na trecem mama i da ima mali laptop i to sve na 8 komadaaaaaaaaaaaa:eek::roll:strasno ja rekoh da nece i windows da joj dignem na laptopu uzas al sta je tu je
attachment.php
attachment.php

eee ove je pravila mamina ljubimica moja cera
attachment.php

:heart:

Lazes CILEEEEEEEEEEE hahhahaha,,, zasto si joj debilkusi dala 8 kad je javila posle da hoce 7?!?!! Zapelo joj za jedan, zamislite ljudi tragedije,, jedan je visak hahahah

Ha ha ha ha ha pa poklonila sam joj jedan :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zper: bas sam kreten jel da:p

E svaka čast, svima vama, na živcima. :worth: Ja bih joj, kao bosanac u vicu, nabila taj muffins na nos. A možda i samo pričam...:rumenko:

Ja sam svoje mafine predala u petak, ali ne stigoh da slikam, cura dosla i jos smo nesto posipale po njima, narucila ona iz Torteka mala srcad
http://www.torteco.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tp-ecommerce.tpl&product_id=820&category_id=236&option=com_virtuemart&Itemid=53

I gore na mafinima je bio bijeli slag, pink srcad na kojima sam utisnula Hana i onda smo pobacali ova malecka srcad po njima i jako mi se svidjaju, dekorativna, sjajna i neobicna :ok:
Bocica malecka nemas je sta vidjeti, ali jako malo treba, ma za ta 36 mafina se ni ne primjeti da smo ista trosili.

E da, da ne zaboravim reci da sam pekla one Potine po receptu Classic cupcakes sa 22 stranice foruma, ali se to meni ucinilo suvo, pa sam dubila, ostatke pomjesala sa nutelom i sokom od narandze, pa jos izgnjecila jednu bananu i eto...

Moguce da si ih duze pekla pa su ti suvi .... zbog one pavlake i ulja treba da su mekani i vlazni.....

Moguce je jer sam ja taj dan bila skroz na skroz vec ispijena i umorna, sta da ti kazem kad sam pocela u ponoc?!
Nego, malo mi je bilo neobicno kod tog recepta sto se suvi i mokri sastojci mute mikserom, jer znam da na pocetku ove teme pise na vise mjesta da se oni samo sjedine i to rucno jedno desetak puta da se samo okrene kutlacom i govoto, da ostanu one gromuljice od brasna jer im to daje onu supljikavost!!! JA sam miksala pa sam mislila da nije mozda zbog toga malo ispalo ipak suvlje

Poslednja izmena:
to verov. zavisi od recepta da recepta...ja sam do sad uglavnom naizlazila na ove gde se naglasava da se ne mute mixerom,ali sigurno da ima nekih gde se mute i:D.te gromuljice od brasna, mozes zicom da razbijes ono kad dodajes malo mleka, malo brasna..

Pa jeste, ja vjerujem u Potine recepte za mafine, isto kao sto i tvoje cokoladne samo pravim, nego je ovdje zena htjela da budu svjetliji a ne crni, pa eto malo sam experimentisala. Sigurno su malo suvlji jer sam ih prepekla, u to sam sigurna, jer sam ja razbila grudvice kako i pise u receptu, engo moja rerna nije bas pouzdana a jos i kad je majstorica poslije ponoci takva onda ... :zcepanje: :zcepanje:

Da, ja samo njih pravim, isprobala sam nebrojano recepata cokoladnih sto sam kojekude nalazila ne sa foruma, nego svuda po netu, ali moj sin jedan dan kad je rekao: "Mama, molim te pravi opet one sto su sa puno cokolade!", "Pa sine i ovi su sa puno cokolade?!" , "Jesu mama ali oni su NAJBOLJI!!!" ja od tad znam šta mi je činiti :super:
:bye:

Back