Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam odličan recept za čokoladni sufle i kad sam ga pekla tačno po receptu ili čak neku sekundu manje, ostajao je tečan u sredini, predivan i atraktivan, naročito kad se služi uz sladoled.
Uvek sam ga služila neposredno pošto ga napravim.
E, sad, ono što mene brine je što sutra neću imati vremena da ga pravim neposredno pred služenje, pa me zanima kako bi to ispalo da ga napravim pre podne, a služim uveče.
Pretpostavljam da običnim mafinima to ne smeta, vidim da pravite po narudžbini za različite prilike, pa naravno da nisu pravljeni neposredno pred služenje.
Šta će se u mom slučaju desiti sa čokoladom? Hoće li se stvrdnuti? Pretpostavljam da hoće. A kako da je ponovo učinim tečnom? Da stavim malo pred služenje u mikrotalasnu? Ili u rernu? Ima li neko neku ideju ili možda (i još bolje) iskustva u ovakvom slučaju?
Evo tog recepta, mada pretpostavljam da nije nepoznat takvim majstoricama kakvih ima na ovoj temi.

ČOKOLADNI SUFLE
brzo i stravicno dobro souffles- cokoladni sufle

potrebno za tijesto:

250 gr. cokolade za kuvanje
175 gr. maslaca
125 gr. secera u prahu
75 gr. brasna
5 jaja

za podmazivanje: malo maslaca i brasna

1. na laganoj temperaturi zajedno istopite maslac i cokoladu. u drugoj posudi pomijesajte brasno i secer, dodajte jaja i dobro promijesajte
2. u masu dodajte otopljenu smijesu maslaca i cokolade, podmazite i pospite brasnom 6 modli, ili u model plehu za projice
3. u svaku modlu sipajte cokoladnu smjesu, sekundu ispod samog vrha. pecite 7 minuta u rerni zagrijanoj na 200 c.

ova duzina pecenja je veoma bitna jel' nesmije puno duze kako bi cokolada unutra ostala tecna a ne da se sve zapece. posluziti uz kuglu sladoleda ili bez, svejedno

Resila i ja da probam da umesim cuvene mafine. Mene zanima, ako se cuveni krem sa slatkom pavlakom i cokoladom pravi, kako da ga dobijem u recimo roze boji ili beloj-krem.
Da li mi treba boja za cokoladu, ili mogu da pavlaku razlijem po beloj cokoladi pa onda dodam boju najnormalnije kao kad bojim slag, da li cu dobiti taj efekat. Nadam se da taj krem ne mora biti samo u boji cokolade, jer mi deluje bas onako njam!

jgqr9g.jpg

Mafini sa jogurtom i jabukama. Ovo su prvi slatki koje sam pravila, i mojima se baš ne dopadaju. Ali kako mi reče jedna forumašica, otkud bi im se i dopadali, kakve im kolače praviš, ovo im dođe k'o lebac. I tačno tako, ovo nije tip kolača koji vole moji ukućani. :(

Back