Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo ja danas 2 runde pravila ovih Potinih čokoladnih:)jednu smazali bez dekoracije,a drugu sam malo dekorisala.......
dsc05020.jpg

004_.gif

E, Poto, ovi tvoji muffini izazvali takvo interesovanje da sam ja zaprepaštena :ok: (u najpozitivnijem smislu), mislim brojem žena koje su mi tražile recept. I svima sam, naravno, dala, a onda mi je Goca pomogla i stavila link tvog bloga.... Ali stvarno su sjajni. Ja sam ih toliko izreklamirala, ni ne sluteći da će se svima toliko svideti. Prijavljujem se za tvog PR-a:per::hvala:

E, a sad pitanje za sve koji znaju. Da li može ganache da se pravi od bele čokolade, mislim na šta liči, da li se stvrdne? Jel neko pravio, pa zna da mi kaže. Goca misli da treba staviti više čokolade, da se neće stvrdnuti ako stavim isto ko i crne.... Ili da eksperimentišem...:think:

Hvala ti Inka <3
samo deli recept a skoro cu isprobati jos neke pa cu da kuckam ;)
bele cokolade treba staviti vise, i napravi je uvece i ostavi preko noci u frizideru ( ciniju dobro zatvori jer masnoca iz cokolade prima mirise- info iz prve ruke.... ;) )

Možeš staviti i jedan šlagfix.Provjereno,moči ćeš je umutiti.Ako se neće umutiti iz prve probaj na par puta da ti se ne odvoje faze.
E to se meni 2 puta desilo i 2 pita sam sve bacila u smeče.Tako da,kako Una kaže,ostavi preko noći i ujutro izmiksaj.

Proljetni muffins od limuna

Za 18 malih ili 6 velikih i 6 malih muffina

110 g maslaca

110 g šećera

120 g brašna

2 jaja

2 supene kašike soka od limuna

2 supene kašike vode

1 kafena kašikica praška za pecivo

1/2 kafene kašikice sode bikarbone

izrendana korica jednog hemiski netretiranog limuna

Za glazuru:

100 g šećera u prahu

2-3 supene kašike soka od limuna

par kapi prehrambene žute boje

Dobro izmutiti maslac sa šećerom pa dodati jaja, izmiksati, dodati sok od limuna i vodu. Dodati brašno prosijano sa sodom i praškom za pecivo. Lagano izmješati žicom za mješanje. Puniti korpice i peći na 180° 15-ak minuta. Izvaditi iz kalupa i pustiti da se ohlade. Pazite da se ne prepeku!

Za glazuru pomješati šecer u prahu i limunov sok da se dobije gusta sjajna smjesa. Dodati par kapi žute boje. Paziti da se ne stavi puno limunovog soka jer će tada glazura biti previše rijetka i curiće sa kolačića ;)

Back