Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo divnog recepta za takodje kao i Potine

KLASICNE ili VANILLA CUPCAKES by Peggy Porschen (jedna od napoznatijih "cake and cupcake decorater" u Londonu i sire..idite na sajt i uzivajte http://www.peggyporschen.com/ )

za 24 komada

Penasto izmiksati 100g omeksalog putera i 100g secera. Dodati 1 po 1 jaje, ukupno 4 i mutiti lagano svo vreme, dodati i 1 k.k. vanila extrakta. Na kraju lagano umesati 200g brasna +1 k.k. sode bikarbone (ovo se spoji sa strane u posebnoj ciniji pa ide u masu).
Moja varijacija je: u korpice kasika mase zatim nekoliko smrznutih malina i opet masa do 2/3 korpice. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 190c.

PP ih natapa ovim sirupom, kada se ispeku: 75g secera+5 kasika vode+1 k.k. vanila extrakata.

Prijatno!

Mafini sa jabukama i cimetom

Suvi sastojci: 300g brasna, 1k.k. praska za pecivo, 2 k.k. cimeta, 150g smedjeg secera (ja sam stavila obicni), 2 srednje jabuke (ociscene i iseckane), 125g suvog grozdja. Sastojke promesati kasikom.

Tecni sastojci: 125g otpljenog putera, 2 jaja, 185 ml mleka. Umutiti zicom za mucenje.

U suve sastojke sipati tecne i promesati, ne previse.
Staviti da se peku na 160c i uzivati u mirisu...Kad se prohlade uzivati i u ukusu.
Prijatno!
:)

attachment.php

evo jos jdnom po potinom receptu :heart: fenomenalan je sa cokoladnom kremom:heart:

Hvala Unchi za ove divne COKOLADNE MAFINE, mama djecaka za ciji rodjendan sam pravila ove navijacke kaze da su se svi iznenadili jer kod nas mafini su nesto sasvim novo, a posebno sa dekoracijom, pa jos kad su probali krivo joj bilo sto nije narucila jos jer nije bilo dosta, EXTRA su!!! A zana kaze eto nje opet za kcerkicin rodjendan sa duplom kolicinom
Zato kazem HVALA DO NEBA strucnjaku za mafine:worth:

Prilozi

• Cz svi na bijelom.jpg
    Cz svi na bijelom.jpg
    34,9 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
nema na cemu divno izgledaju!! :) ja nameravam da isprobam ove minicine sa jabukom i cimetom mmm :)
slicice su ti male posto ih stavis kao prilog uz tekst...da bi ti se videle ovde kao, velike kada udjes u album i izaberes odgovarajucu sliku kopiraj u text poruke BB kod koji ti je ispod slike...i onda ce se videti kao sto je velicine u albumu

nema na cemu divno izgledaju!! :) ja nameravam da isprobam ove minicine sa jabukom i cimetom mmm :)
slicice su ti male posto ih stavis kao prilog uz tekst...da bi ti se videle ovde kao, velike kada udjes u album i izaberes odgovarajucu sliku kopiraj u text poruke BB kod koji ti je ispod slike...i onda ce se videti kao sto je velicine u albumu

E sad idem da isprobam taj fazon za veličinu slike
attachment.php

Reljiceminice, e pa moram malo ovo drugo detence da stavim u prvi plan, evo recepta za muffine sa kondenzovanim mlekom

Sastojci za 15 komada (veci kalup za muffine)

Suvi sastojci:
1 solja (solja=solja za caj ne pina do vrha jedan prst da odtane prazno=226 g) brasna
1/2 solje mlevenih ili seckanih lesnika, badema ili oraha
1/2 solje secera, ja sam stavila braon secer
1/2 solje slatkog kakaa (nesquiq, kras exspress, ja sam imala od svega po malo pa sam stavila malo gorkog kakaa, malo cokolade u prahu, malo krasexspress i bilo je super)
1/2 kesice vanilin secera
1/2 kesice praska za pecivo

U jednoj ciniji pomesati sve suve sastojke

Mokri sastojci:
1/2 solje slatke pavlake
1/2 solje nezasladjenog kondenzovanog mleka (ima ga u super veru, dobro je i 400g kosta oko 80 dinara)
1 jaje

U drugoj posudi pomesati mokre sastojke.

Sjediniti mokre i suve sastojke (mokre dodamo u suve), staviti u pleh za mafine i peci na 180 stepeni 25 minuta, ove je pecenje na vrucem vazduhu, cini mi se da je za klasicno, donji gornji grejac potrebno manje vremena.

Nema slike, pojelo se, ali su bili mekani, socni i supljikavi. Ja sam ih odozgo prelila cokoladom.

Back