Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jovana, evo ja cu ti reci ukratko - pusti masti na volju. Za punjenja mozes skoro sve sto ti padne na pamet. Probaj, eksperimentisi...Na ovoj temi zaista imas sve sto ti treba. I recepte i punjenja i ukrasavanje...Malo vremena samo da sve iscitas i eto. Odlicni recepti, saveti, objasnjenja...sve su to majstorice nesebicno podelile ovde. :)

Iscitala sam ja celu temu :) sa tim receptima i pravim mafine ali nisam nasla nesto puno za punjenje u smislu da se izdubi pa da se napuni filom sem neki recept koji je ostavila anci na pocetku negde :) Ali nasla sam jos neku sa strane pa cu da vidim neke filove :) hvala!

Cao svima...Pre svega da pohvalim sve devojke na spretnosti,preciznosti u pravljenju cupcakes-a...Posto vidim da ste sve sa iskustvom zamolila bih za malu pomoc...Zanima me cime filujete cupcakes kada na njih stavljate detalje od fondana...Da li je to biskljucivo buter krem...on mi nesto nije primamljiv za jelo...Zanima me u onoj varijanti kada zvezdastim nastavkom napravite ruzu i sl i na to idu detalji od fondana...srca,leptirici i sl...Znam za ganache krem,ali nesto sam citala da slatka pavlaka topi fondan...Kako se dobiju oni filovi u raznim bojama...Da li je to slag?I za njega sam citala da otapa fondan...Probala sam neki fil sa brasnom,gustinom i sl.,ali fondan je pustao boju i farbao fil... Hvala unapred...

Nisam
Uznala gde bih ovo stavila,pa mi se nekako cinilo da najvise pripada ovde.Inace to sam pravila mome unuku za rodjendan uz pajac tortu
1456501_10202449206941399_1100728820_n.jpg

Kažu:što brzo to i kuso.U mom slučaju se potvrdila izreka. Gosti se najavili i ja na brzinu da napravim muffinse, pa pošto nisam imala ni sav potreban materijala ja smutim po svom (jedno jaje zamenim kiselom poavlakom,umesto pomorandze stavim limun....). Dobijem jako ukusne i hrskave muffinse ali su se raylili preko kalupa. :dash: Poskodam, polomim, dodam voćeiz kompota i šlag, poredjam i dobijem vrlo ukusnu poslasticu. Gosti oduševljeni, pitaju za recept a ja eskiviram. Verovatno su mislili da ne dam, što inije strašno nemoj samo da traže da imponovo spremim. :rotf:

Neuspeli muffinsi - uspela poslastica:
attachment.php

attachment.php

možeš staviti manje mase u korpice , dovoljno je i pola . Uvek dosta narastu . I ako hoćeš tako stavi manje pp . Ja sipam uvek više od pola , i meni se naprave klobuci i malo popucaju . E sad , ja namerno tako uradim , jer onda odsečem klobuke ( to moji obožavaju i nestane brzinom svetlosti ) i fil namažem na mafin da bude poluokruglo ako hoću fondan ili ravno ako hoću šlag na njega . . Na taj način se fil sjedini sa testom od mafina i budu baš sočni čak i posle tri dana . Nisam nikad stavljala fondan direktno na mafin , bez fila .

stavljam fil koji imam viška , doduše uvek je to čokoladni , probala sam i sa filom od moskve , super budu . Moji recimo obožavaju taj klobuk koji ja odsečem jer bude hrskav i kažu da je to najbolji deo mafina . A ja opet volim , da mušterija ne pomisli da je nešto prepečeno pa uvek napravim sa klobukom koji onda odsečem i ostane taj mekani deo mafina . Ako nećete da to " izviri " dovoljno je pola korpice samo napuniti , ali će taj gornji deo uvek biti hrskaviji . Pa ko voli ... I mislim da je lakše odseći taj deo pa nafilovati mafin odgore , nego ga bušti pa stavljati fil u rupu ...

Back