Pussycat
Veoma poznat
- Poruka
- 10.427
pa ako ćeš već da veruješ u sv tajnu pričešća
veruj i da ti ništa neće biti od te kašičice
izi
=)
Pod uslovom da je kašičica stvarno srebrna (i da popa nisu potplatili da učestvuje u širenju epidemije H1N1

pa da, nasi najnebulozniji obicaju su vezani za svadbe i sahrane : |
secam se pre nekoliko godina sam bila na svadbi(nazalost tada nisam znala za diva haljine,pa sam bila krajnje obicno obucena,al to sad nije bitno),elem mladenci su zeleli svadbu po svim mogucim i nemogucim starim srpskim obicajima od kojih je jedan bio da mladozenja nadje petla,koga je mlada sakrila negde u svojoj kuci (pojma nemam sta petao simbolizuje). e sad kako mlada zivi na desetom spratu u malom stanu sakrila je petla na terasu i dok je masa svatova ispred zgrade pomahnitalo skandirala i navijala (neki za petla neki za mladozenju koji se svojski trudio da ga nadje) -petao je naocigled svih ljosnuo sa desetog sprata(i dan danas sumnjam da ga je mlada bacila),prosuo se po betonu a kod svatova sa mladine strane nastala je euforija jer je mlada uspela da zezne mladozenju : |

A ono za sahranjivanje kad umre dvoje iz kuće, ja znam za običaj da sa drugim sahrane i dečiju lutku, da simbolizuje trećeg...
Inače, mama mi pričala običaj na sahrani u jednom seocetu u centralnoj Srbiji.... svi se opraštaju od pokojnika i govore mu: ''Nemoj da se vraćaš ako si nešto zaboravio, donećemo ti mi sve što ti treba!''