Čudni i psihološki "zanimljivi" ljudi iz vaše okoline i okruženja

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
freakman.png

Odavno želim da otvorim ovu temu ali sve nekako mi glupo to da uradim, mislim ja to umišljam....Ali sve što više vreme prolazi i sve što više upoznajem nove ljude iz raznih branši i starosnog doba, sve više uočavam raznorazne pojave, zanimljivosti, čudna ponašanja.....

Ovakvi ljudi izazivaju pažnju spoljašnje sredine i često su deklarisani kao "ludi" a zapravo oni su samo drugačiji zbog nekog uzroka koji mogu uvideti samo psiholozi i slični stručni saradnici mada u velikom broju slučajeva i pronicljivi laici mogu veoma vešto zaključiti o uzroku posledice.....

Da li znate nekog iz svog okruženja da je posebno interesantan ovde svima onima koji bi proučavali psihologiju jednog živog (ili preminulog) ljudskog bića koje zaista postoji/postojalo je ?

Kada kažem čudni ne mislim na adolescenta koji je obukao crnu Iron Maiden Metallica majicu i pustio kosu i ne uklapa se u turbo folk subkulturu ili da kažem slobodno današnju kulturu, nego mislim na zaista neke čudne ljude sa kojima bi psiholog imao posla :lol::cool: :per:

Oni su obično odlično uklopljeni u socijalni sistem, unkonformirani , drže se propisa i socijalno prihvatljivih stvari, nemaju smetnje nikakve drugima i nemaju nikakvih problema sami sa sobom, ali opet to nije baš normalno i ko zna šta bi mu "našao" psiholog kada bi ga "otvorio" :D:D:D:D Neki su svesni svog problema, a neki i nisu, to podsvesno rade, a neki se osveste i posle 15-20 godina i onda počinje pucanje po šavovima.....:dash::dash::dash:

Ja znam "brdo" njih!

UPOZORENJE : Kako bi zastitili identitet i privatnost tih ljudi obratite paznju kada navodite primere da ne naglasavate imena i prezimena tih ljudi, iz kog su grada sta tacno rade (ako je npr taj posao deficitaran u tom gradu pa ako spomenemo njegovu struku da se a priori moze znati o kome se radi itd )
Kada opsiujete ljude fizicki vodite racuna da opis nije takav da npr nekom sutradan moze sugerisati da ga prepozna u gradu itd....

:bye:

http://3.***************/_AnQuBWveg6I/TUAMHYHTfFI/AAAAAAAAAMA/8KnklVpsmtI/s1600/freak1.jpg

Poslednja izmena:
Premda sam u jednom od najdosadnijih gradova na svetu,moram priznati da ipak ima dosta takvih ljudi.Prvo bi se ja mogao deklarisati kao takav :mrgreen: .Modno,ne isticem se narocito,ali dolazim do izrazaja u diskusijama ili filozofiranju.Recimo da sam pola profesora izludeo sa svojim stavovima :mrgreen: .Moja pitanja ih sve vise i vise iritiraju ;) .Slicno radim i sa drustvom.Predpostavljam da je uzrok svega toga sto sam bio jedno vreme u totalnoj izolaciji od drustva(delom i zbog moje krivice).

Ali,sto se tice jos boljeg primera,moram reci moju profesoricu istorije,koja predaje kod mn u gimnaziji.Naime,zena je escentrik u oblacenju,ali nista joj ne vredi zbog nepoznavanja tusa :roll: .Pored toga,na casovima kod nas izjavljuje gomilu nebuloza,svakoga zove ,,misko,, ,otvoreno se na hodnicima dere,psuje i histerise :roll: .Ponekad pijana dolazi na cas.Ali,u prisustvu profesora ili kad je sa roditeljima,ponasa se fino i ljubazno,kao potpuno normalna osoba.Inace,zena je skoro 60. godina stara,a nema ni muza ni decu-moguce je da je u tome uzrok.A i takodje je ironija to sto je ona dvaput pala razred iz istorije,ali je u inat upisala ovaj predmet :mrgreen:

ima ih jos dosta,ali me mrzi da navodim :confused:

poznajem jednog coveka koji je bolovao od cerebralne paralize, malo copa dok hoda, leva ruka mu je malo uvijena i oci mu ubrzano setaju, voli slatkise i unosi ih u nenormalnim kolicinama...ako izuzmemo te njegove fizicke nedostatke covek bi pomislio da je normalan covek, ali ako malo duze razgovaras sa njim primetis da je veoma cudan: veoma je dosadan(!) i MRZI zivotinje. Veoma je surov prema njima. Nekoliko puta sam ga sprecila da zadavi neke male kuce, ali znam da je mnogo seoskih pasa i malih maca otrovao ili zadavio, a omiljena anegdota mu je kako je dok je ziveo na drugom mestu zadavio komsijinog petla zato sto ga je budio svakog jutra... ljudi se druze sa njim i ne vide u tome nista strasno, dok je meni to stvarno jezivo...
inace, otac ga je maltretirao kad je bio mali i bio je jednom u zatvoru zbog nekog malog prekrsaja...
Da li je on psihopata?

poznajem jednog coveka koji je bolovao od cerebralne paralize, malo copa dok hoda, leva ruka mu je malo uvijena i oci mu ubrzano setaju, voli slatkise i unosi ih u nenormalnim kolicinama...ako izuzmemo te njegove fizicke nedostatke covek bi pomislio da je normalan covek, ali ako malo duze razgovaras sa njim primetis da je veoma cudan: veoma je dosadan(!) i MRZI zivotinje. Veoma je surov prema njima. Nekoliko puta sam ga sprecila da zadavi neke male kuce, ali znam da je mnogo seoskih pasa i malih maca otrovao ili zadavio, a omiljena anegdota mu je kako je dok je ziveo na drugom mestu zadavio komsijinog petla zato sto ga je budio svakog jutra... ljudi se druze sa njim i ne vide u tome nista strasno, dok je meni to stvarno jezivo...
inace, otac ga je maltretirao kad je bio mali i bio je jednom u zatvoru zbog nekog malog prekrsaja...
Da li je on psihopata?

to bio chaushesku....taj je potamanio sve kerove i pevce u 20 kilometarskoj okolini da bi i on i elena mogli mirno da spavaju... fini neki ljudi bili.

Pseudointelektualci:

Oni su obrazovani, mirni fini opusteni, veoma kulturni i vaspitani.....To su oni zbog kojih se kaze da je granica izmedju genija i retosa veoma mala.....
Kad oni pricaju retko ko ih razume...Ne zato sto su previse inteligentni pa pricaju kao filozofi, pre ce biti kao neko ko ima shizofreniju ili pak neko ko je mentalno retardiran ili nikada nije progovorio sa drugim covekom...

Prosto da covek ne poveruje....U Srbiji ih ima koliko hocete....

Poslednja izmena:
Pseudointelektualci:

Oni su obrazovani, mirni fini opusteni, veoma kulturni i vaspitani.....To su oni zbog kojih se kaze da je granica izmedju genija i retosa veoma mala.....
Kad oni pricaju retko ko ih razume...Ne zato sto su previse inteligentni pa pricaju kao filozofi, pre ce biti kao neko ko ima shizofreniju ili pak neko ko je mentalno retardiran ili nikada nije progovorio sa drugim covekom...

Prosto da covek ne poveruje....U Srbiji ih ima koliko hocete....
Ima ih na kile. Da ih kupiš na svakom ćošku....

Back