Cuda pod Ostrogom?

Kako je moguce da jedna pamet, bez obzira na stepen obrazovanja, postavlja ekstremno uvrnuta pitanja.

a kako je moguce da ti taki pametan ne umes kao ni tvoji pametni saradnici da odgovorite na uvrnuto pitanje, a na koje je odgovorio srdjan:D
ajd pokusaj, pa odgovori mi sta je u sustini demokratija
mislim dzaba vam obesmisljavanje pitanja

evo da te podsetim kako je pocelo

Original postavio Eleleth
Ako je jedan bog što onda 30000 različitih crkvi?
ako je jedna demokratija
zasto su neke zemlje bogatije a neke siromasnije u demokratiji, zar ne bi trebali biti sve iste?

a kako je moguce da ti taki pametan ne umes kao ni tvoji pametni saradnici da odgovorite na uvrnuto pitanje, a na koje je odgovorio srdjan:D
ajd pokusaj, pa odgovori mi sta je u sustini demokratija
mislim dzaba vam obesmisljavanje pitanja

evo da te podsetim kako je pocelo
E, ovo prevazilalzi svaku pamet, covek, na temi o cudecima mumificiranog Vasilija, postavlja pitanja "sta je u sustini demokratija"
Pa ne samo da je pitanje infantilno, vec je i boldovano, pa povrh toga i podvuceno. E, zemljo Srbijo, sta si sve to izrodila! On, jadnicak, i ne zna gde se nalalzi. Dezorijentisan je u totalu.

samo za goosta sustina demokratije...

jedan profesor je to vrlo prosto i lepo objasnio...pitaju ga profesore..sta je to demokratija....kaze on sine to ti je najveca zabluda i iluzija u istoriji covecanstva....kaze student..pa kako profesore..zar u demokratiji ne vlada tolerancija,razlicitost,postovanje prava....pa vlada kaze sine al el ti razumes sta to znaci..kaze ovaj ne..pa to znaci da devet idiota uvek mogu da nadglasaju vunderkinda....e to ti je sine demokratija....

:deda:

samo za goosta sustina demokratije...

jedan profesor je to vrlo prosto i lepo objasnio...pitaju ga profesore..sta je to demokratija....kaze on sine to ti je najveca zabluda i iluzija u istoriji covecanstva....kaze student..pa kako profesore..zar u demokratiji ne vlada tolerancija,razlicitost,postovanje prava....pa vlada kaze sine al el ti razumes sta to znaci..kaze ovaj ne..pa to znaci da devet idiota uvek mogu da nadglasaju vunderkinda....e to ti je sine demokratija....

:deda:

eto vec imo dva tumacenja demokratijez:lol:

dakle
1.tolerancija, postovanje prava
2. nadglasavanje

a siguran sam da ih ima jos
pa se nadam da je elelethu sad jasno zasto ima toliko crkava a jedan bog

ako je jedna demokratija
zasto su neke zemlje bogatije a neke siromasnije u demokratiji, zar ne bi trebali biti sve iste?

Demokratija je u sustini ljudska ideja, bez ljudi demokratija kao ideja ne bi postojala.
Bog iz pogleda religioznog vernika je apsolutna istina (ako se ne varam).
Ako smatras da je Bog samo jos jedna ljudska ideja onda mozemo praviti paralelu
imedju Boga i Demokratije.

Bila sam na nekoj drugoj temi(koja je vezana za jednu drugu religioznu struju), i primetila sam da se samo na pravoslavne teme lepe ateisti i sektasi sa svojim dosadnim, glupim, neproduhovljenim zakljucima i pitanjima, ovde svako moze da povraca po nasoj veri i po nasim svetiteljima, cudima, po Gospodu, i da to bude sasvim jedna normalna pojava, da ja umesto da ovde citam o cudima Sv Vasilija i uzivam u iskustvima nekih koji su tamo bili, ja citam samo o glupostima i sprdnjama vas teoloski neobrazovanih i nepismenih da mi je prosto i smesno i zalosno. Pitam se imaju li ovi forumi neki smisao, posto ni na jednu pravoslavnu temu nisam naisla, a da se neki skeptik tu pojavio sa nekim postovanjem nesto da izjavi ili pita, to je samo podcenjivanje, prozivanje, na kraju tema ode u neku sasvim drugu krajnost i sve izgubi smisao.

Poslednja izmena:
potraži neki pravoslavni forum, ima ih više, možeš da uživaš čitajući teme kao što je ova.
nema potrebe da se sekiraš na krstarici :zag:

Pratim ja i pravoslavne forume, hvala na savetu:znamiguje: samo bih volela da se ovde ljudi obracaju sa malo vise postovanja prema pravoslavnim temama i misljenjima(posto to postoji na nekim drugim temama ovde, a i ja ne idem po tudjim religijama da ih provociram i pljujem), da postoji neka kvalitetna diskusija, kako bi mogli svi nesto da naucimo, al dobro nije mi dugo trebalo da skapiram, samo eto...

Poslednja izmena:
Pratim ja i pravoslavne forume, hvala na savetu:znamiguje: samo bih volela da se ovde ljudi obracaju sa malo vise postovanja prema pravoslavnim temama i misljenjima(posto to postoji na nekim drugim temama ovde, a i ja ne idem po tudjim religijama da ih provociram i pljujem), da postoji neka kvalitetna diskusija, kako bi mogli svi nesto da naucimo, al dobro nije mi dugo trebalo da skapiram, samo eto...
Jos nisam vidio da ovdje dva vjernika diskutuju , vec sam vidio samo da skidaju kilometarske citate sa interneta .

Sto se tice teme , volio bih da vidim kako seta po crkvi poluraspali svetac .
Crkva to lako moze da rijesi postavljanjem kamera . Cudo je lako pokazati ako postoji .
Ako ne postoji , onda se tu vec mora muljati i sakrivati ispod carsava .

Bila sam na nekoj drugoj temi(koja je vezana za jednu drugu religioznu struju), i primetila sam da se samo na pravoslavne teme lepe ateisti i sektasi sa svojim dosadnim, glupim, neproduhovljenim zakljucima i pitanjima, ovde svako moze da povraca po nasoj veri i po nasim svetiteljima, cudima, po Gospodu, i da to bude sasvim jedna normalna pojava, da ja umesto da ovde citam o cudima Sv Vasilija i uzivam u iskustvima nekih koji su tamo bili, ja citam samo o glupostima i sprdnjama vas teoloski neobrazovanih i nepismenih da mi je prosto i smesno i zalosno.
Ovoliko ruzan i neprikladan recnik koriste osobe bez domaceg i gradjanskog vaspitanja, da ne kazem neku drugu kvalifikaciju. Ovo je neprikladan recnik, apsolutno neprihvatljiv za jednu dobro odgojenu damu, koja pretenduje da je hriscanka. I kakva je to “nasa” vera, u cemu se ona razlikuje od tudjih vera, sta je to u njoj tako pozivitno da se razlikuje od ostalih hriscanskih denominacija. Koji su to “nasi” svetitelji, i u cemu se sastoji to njihovo svetiteljstvo, ko su ti nazovi svetitelji cudotvorci kojima se dizu tako skupe gradjevina i koje zajedno sa njihovim odrzavanjem i platama popova kostaju ovu drzavu grdne novce. Zasto se taj novac ne daje na podizanje zdravstvenih ustanova, za kulturno uzdizanje, za obrazovanje, za zbrinjavanje sirodadi i druge ugrozene dece, vec ide u dzepove zadriglih popova.

Zasto sekte, zar pravoslavlje nije sekta proizisla iz judaizma?

Pitam se imaju li ovi forumi neki smisao, posto ni na jednu pravoslavnu temu nisam naisla, a da se neki skeptik tu pojavio sa nekim postovanjem nesto da izjavi ili pita, to je samo podcenjivanje, prozivanje, na kraju tema ode u neku sasvim drugu krajnost i sve izgubi smisao.
I sve izgubi smisao bas kao i religijske dogme koje sluze za sludjivanje naroda. Sta bi, po tebi, jedan skeptik trebalo da izjavi ili pita? Da li si ti sposobna da das pravi odgovor na bilo kakva pitanja koja bi mogla da interesuje jednog skeptika?

Bila sam na nekoj drugoj temi(koja je vezana za jednu drugu religioznu struju), i primetila sam da se samo na pravoslavne teme lepe ateisti i sektasi sa svojim dosadnim, glupim, neproduhovljenim zakljucima i pitanjima, ovde svako moze da povraca po nasoj veri i po nasim svetiteljima, cudima, po Gospodu, i da to bude sasvim jedna normalna pojava, da ja umesto da ovde citam o cudima Sv Vasilija i uzivam u iskustvima nekih koji su tamo bili, ja citam samo o glupostima i sprdnjama vas teoloski neobrazovanih i nepismenih da mi je prosto i smesno i zalosno. Pitam se imaju li ovi forumi neki smisao, posto ni na jednu pravoslavnu temu nisam naisla, a da se neki skeptik tu pojavio sa nekim postovanjem nesto da izjavi ili pita, to je samo podcenjivanje, prozivanje, na kraju tema ode u neku sasvim drugu krajnost i sve izgubi smisao.

Probaj za početak da Ti ne povraćaš po mišljenjima, verovanjima drugih ljudi i videćeš kako se količina povraćke, koju primećuješ, smanjuje.

potraži neki pravoslavni forum, ima ih više, možeš da uživaš čitajući teme kao što je ova.
nema potrebe da se sekiraš na krstarici :zag:

Ali pristojnost i postovanje tudje vere se valjda podrazumeva, sto valjda stoji i u Pravilniku?

Jos nisam vidio da ovdje dva vjernika diskutuju , vec sam vidio samo da skidaju kilometarske citate sa interneta .

Pa nisi ni mogao da vidis jer se svojski trudite da nas ometate, pristup vam je svuda dozvoljen, svuda gurate svoj nos i to na jedan krajnje nekulturan nacin, vecina.

Nije vam cilj da saznate i pitate, vec da se izrugujete. To je ono sto odbija pravoslavce i sto su svi primetili.

Ovoliko ruzan i neprikladan recnik koriste osobe bez domaceg i gradjanskog vaspitanja, da ne kazem neku drugu kvalifikaciju. Ovo je neprikladan recnik, apsolutno neprihvatljiv za jednu dobro odgojenu damu, koja pretenduje da je hriscanka. I kakva je to “nasa” vera, u cemu se ona razlikuje od tudjih vera, sta je to u njoj tako pozivitno da se razlikuje od ostalih hriscanskih denominacija. Koji su to “nasi” svetitelji, i u cemu se sastoji to njihovo svetiteljstvo, ko su ti nazovi svetitelji cudotvorci kojima se dizu tako skupe gradjevina i koje zajedno sa njihovim odrzavanjem i platama popova kostaju ovu drzavu grdne novce. Zasto se taj novac ne daje na podizanje zdravstvenih ustanova, za kulturno uzdizanje, za obrazovanje, za zbrinjavanje sirodadi i druge ugrozene dece, vec ide u dzepove zadriglih popova.

Zasto sekte, zar pravoslavlje nije sekta proizisla iz judaizma?

I sve izgubi smisao bas kao i religijske dogme koje sluze za sludjivanje naroda. Sta bi, po tebi, jedan skeptik trebalo da izjavi ili pita? Da li si ti sposobna da das pravi odgovor na bilo kakva pitanja koja bi mogla da interesuje jednog skeptika?

Sve moze i na lep nacin da se pita, a ne da se izvrgava ruglu. :)

jasno,
tvoje nepoštovanje i vređanje drugih ne stoji u pravilniku, jer fakat tvoja veroispovest ti dozvoljava takvo ponašanje koji drugi ljudi, razume se, ne smeju da podvode pod isto.
licimuru jedan :P

Nije tema, ali prema vernicima i ljudima sam vernik, a prema rugacima i mrziteljima nisam i ne mogu da budem.

Moje vredjanje je uvek bilo reakcija, a ne "akcija" kao vasa, a i to posle dugog trpljenja. Odbrana vere od skrnavljenja.

Toliko, necu da idem u dalji spam.

Back