Dakle, po tebi, monansi i popovi su bolji medicinski strucnjaci od lekara koji studiraju 6 godina, godinu dana prakse i, pored diplome Fakulteta, moraju da polazu, tzv. drzavni ispit. Pa, ako zele da specijalizuju jednu granu moraju da uce i praktikuju jos najmanje godinu dana. E, sada jedan monah sa svrsenom osmogodisnjom skolom ili pop sa bogoslovskom skolom, je bolji isceljitelj od doktora, jer oni lece gde lekari ne mogu. Pa, ti si, uvazena zenska glavo, pravi genijalac. Nama, zaista, nisu potrebni lekari niti zdravstvene ustanove, jer niko tako dobro ne leci kao monasi i popovi.
Uzgred, ti isti monasi i monahinje se lece u zdravstvenim ustanovama i bez da uplaciju doprinos za zdravstveno i penziono osiguranje, niti placaju participaciju za preglede i lekove. Ovo tek da te podsetim da se i oni, iscelitelji bozji lece kod verskih laika, ali strucnjaka za svoj poziv. Tebi, po svojoj prilici, manjka i formalna i materijalna logika, kao i racionalna misao, kad ne razmisljas o cemu pises.
Ma ne Zazi, ona ne laze, samo zaobilalzi istinu. Evo, i ti i ja znamo da je moguce da se dete rodi bez kukova. U njenom "dokumentovanom" slucaju su monasi, a mozda i sam Iguman izlecili dete i ugradili mu kukove, tako da dete sad moze na noge. Odes u manastir, pomolis se Bogu i svetom Vasiliju, i imas nove novcate kukove. Bre, Zazi, to nisu mogli mi mocni mumificirani faraoni, a nas sveti Vasilije, bog da mu dusu prosti, sve moze.