Cuda pod Ostrogom?

Šta predstavlja Bog, da li to znači nešto materijalno, ili pak nešto nematerijalno, umeš li da objasniš?

Све о чему би ми расправљали као вишем облику постојања је у нашем оквиру осјетила и нашој моћи поимања. Увјерен сам да знаш како су наша чула ограничена, видимо само одређен спектар боја, чујемо само одређену фреквенцију звука, осјећамо само одређене укусе итд...

Исто тако смо ограничени и у поимању, јер људском уму је немогуће да схвати бесконачност. Тако и о вишем облику постојања можемо расправљати само у оквиру онога што је нама могуће замислити.

Та тијела су била потопљена у тресет у хладним водама. Херметички изолованa. Ткиво није као што видиш сачувано, као што је то случај код мамута код којих је чак пронађена и несварена храна у стомаку.

2011-01-19_025545.jpg

Гријешиш.

Свети Василије Острошки је издржао напољу, опет не гледаш постове који ти се постављају.

I sta snimak dokazuje?Masu vernika koji trce za kovcegom u kojem je nesto prekriveno cilimom.

Све о чему би ми расправљали као вишем облику постојања је у нашем оквиру осјетила и нашој моћи поимања. Увјерен сам да знаш како су наша чула ограничена, видимо само одређен спектар боја, чујемо само одређену фреквенцију звука, осјећамо само одређене укусе итд...

Исто тако смо ограничени и у поимању, јер људском уму је немогуће да схвати бесконачност. Тако и о вишем облику постојања можемо расправљати само у оквиру онога што је нама могуће замислити.

Pa dobro, da li to onda znači da Ti veruješ u nešto nepoznato?

Та тијела су била потопљена у тресет у хладним водама. Херметички изолованa. Ткиво није као што видиш сачувано, као што је то случај код мамута код којих је чак пронађена и несварена храна у стомаку.
Kod Vasketa je takođe pronađena i nesvarena hrana u stomaku? :kafa:
Uostalom, tražio si druge načine prirodnog konzervisanja, a da ne bude zamrzavanje. To si i dobio.

Гријешиш.
Свети Василије Острошки је издржао напољу, опет не гледаш постове који ти се постављају.

U pravu si. Ne gledam klipove koje postavljate. Ne vredi. Nikad veze nema sa onim što tvrdite.
Ovaj tvoj sam odgledao. Sa istim zaključkom. Dovukli lešinu dobro ušuškanu za 4 minuta.
Tako sam ja mogao da postavim dokumentarac kako su prevozili mamuta kamionom.

Poslednja izmena:
Шта треба да урадимо овде? Да отмем ковчег и довезем га на твоју адресу?

Имаш таквих снимака на нету колико хоћеш.

Pa bila sam licno u Ostrogu i videla sam u onoj prostoriji gde lezi nalik na pecinu,samo cilim u kovcegu.Dok sam u Kairu u muzeju videla mumiju,bez cilima!

A sada ozbiljno. Problem sa Ostrogom je što se ne vodi nikakva statistika o broju poseta i broju isceljenja. Ako se desi neko isceljenje to se odmah u reklamne svrhe, ili u savu Boga, rastrubi, a za mnoge neuspele pokušaje retko saznajemo i to ovako preko drugih lica.
A bila je jedna emisija na jednom od "onih" kanala Dscavery...u kojima su prikazivani neki statistički podaci iz nekog čuvenog francuskog "Ostroga", pa nekih iscelitalja iz Brazila i još nekoliko slučajeva i razultati su poražavajući po istinitost isceliteljskih moći. No, očajnici će i dalje da posećuju Ostrog i ja nemam ništa protiv toga jer im je potrebna nada i uteha, ako im nisu pomogla znanja savremene medicine. Više me ne čude ni ovi što veruju u ta čuda, jer su prihvatajući mnoge biblijske "istine", istrenirali svoj um da veruju u najveće bizarnosti, a šta ćeš radosnije za religioznog čoveka nego da čuje kako je slep od rođenja progledao u Ostrogu, pa makar to ne bila istina.
Treba pogledati i drugu stranu. Znaš li ti kako izgleda onokolog pedesetogodišnjak? Redovno pogrbljen u plećima, nikada sagovornika ne gleda dugo u oči, a lice mu kao u onih doživotnih robijaša iz filmova osuđenih na nepravdu. Tako tu struku označi njihova profesija. Šta li jedan takav pomisli kad čuje kako je "u Ostrogu bilo mnogo izlečenja malignih bolesti". :confused:

Kod Vasketa je takođe pronađena i nesvarena hrana u stomaku? :kafa:
Uostalom, tražio si druge načine prirodnog konzervisanja, a da ne bude zamrzavanje. To si i dobio.

Колико се сјећам ти си написао да је то исто. Тијело које борави на отвореном и ове твоје "конзервиране" мумије.

Колико се сјећам ти си написао да је то исто. Тијело које борави на отвореном и ове твоје "конзервиране" мумије.

Ne sećaš se dobro.

Да освјежим сјећање и теби:

Зашто и како је после толико година Његово тијело нетрулежно?

Iz istih razloga i na isti način.

Vladimir%20Lenin%20Mausoleu%20PIATA%20ROSIE.jpg

220px-Guanajuato_mummy_03.jpg

baby_mammoth.jpg

Neverovatno je koliko religija koja propagira večni život ima interesa za neraspadljive mrtvake. :eek:

O,pa vidis cuda,jeste,nakon deset godina lomatanja prvo po lekarima,pa potom po manastirima,sto po zemlji,sto po Bugarskoj(CG i Srbija bile tad ista drzava)puce brak i svak na svoju strnu.Udade se ona po drugi put i izrodila dva deteta.Ali sad ces ti reci eto vidis rodila je!Nece da moze,jer brak joj se raspao,a i dete prvo je rodila 6 godina nakon Ostroga.Jedino da ima produzeno dejstvo ta magija.

Да ли је то магија и да ли је то термин који је прикладан у овом конкретном случају?

Шта каже Црква: " Не сме се ићи у посету Божијим непријатељима, маговима и чаробњацима по цену смрти. Они који се користе њиховим услугама умиру пре времена и одлазе у вечну муку, и сами себе лишавају помоћи Божије оставши изван промисла Божијег, па ђаво како хоће управља њиховим животима". Свети Јован Златоусти.

Шта кажу они који су упућени у езотерију: Магија је вештина предоминације сила природе и живота, а по једном схватању назив магија потиче од једног племена народа Међана, посвећених свештеничком звању и љути противници зороастизма. Код Калдејаца називани су маговима свештеници вавилонске религије, поштоваоци астрологије и прорицања. Најважнији типови магије су следећи: иницијатска (састоји се од симбола који подсећа на оно што се жели), хомеопатска (пример ритуално призивање кише,...). По њима магија представља приватни ритуал који изводи један човек и нема јавни карактер и служи индивидуалном интересу.

Ја бих рекао да није, већ се ради о Божијем промислу, што би наш народ рекао Чудни су путеви господњи.

Да ли је то магија и да ли је то термин који је прикладан у овом конкретном случају?

Шта каже Црква: " Не сме се ићи у посету Божијим непријатељима, маговима и чаробњацима по цену смрти. Они који се користе њиховим услугама умиру пре времена и одлазе у вечну муку, и сами себе лишавају помоћи Божије оставши изван промисла Божијег, па ђаво како хоће управља њиховим животима". Свети Јован Златоусти.

Шта кажу они који су упућени у езотерију: Магија је вештина предоминације сила природе и живота, а по једном схватању назив магија потиче од једног племена народа Међана, посвећених свештеничком звању и љути противници зороастизма. Код Калдејаца називани су маговима свештеници вавилонске религије, поштоваоци астрологије и прорицања. Најважнији типови магије су следећи: иницијатска (састоји се од симбола који подсећа на оно што се жели), хомеопатска (пример ритуално призивање кише,...). По њима магија представља приватни ритуал који изводи један човек и нема јавни карактер и служи индивидуалном интересу.

Ја бих рекао да није, већ се ради о Божијем промислу, што би наш народ рекао Чудни су путеви господњи.

Pa sad,bog je dakle hteo da se ona razvede i uda za drugog?Ako je tako,onda u bas cudni ti putevi.

Back