BOKYSTAMY
Veoma poznat
- Poruka
- 10.976
Neka bude da, tehnicki receno (a ne bukvalno, jer o tome ne znam) prihvatam da je ruskinja dokazala to da voda posle "Oce nas" menja svoje osobine. I neka bude (opet) da prihvatam da je ruskinja dokazala to da se vino ili voda zaista pretvaraju u nesto drugo usled nekog rituala.
Ona je dokazala da se posle/zbog nekog ritauala voda menja, da li je dokazala time da postoji Bog? I da on to radi?
______________________________________ AJDE DA VIDIMO
Kao mali, voleo sam i verovao sam u Boga, i bio sam ludo zaljubljen u Milicu K.. To su 2 stavke cije pominjanje znatno obelezava moje detinjstvo. Kada sam se (na mestu X, u shumi, blizu jednog dela jednog potoka) molio Bogu da me nekako spoji sa Milicom K., i da to bude bas na tom mestu, saopstio mi je Andjeo cuvar (verovao sam u to da svako ima Andjela cuvara, i da svako moze "u mislima" (ne halucinatorno) cuti njegov glas) da ce za dva dana Milica K. biti na tom mestu samnom. To je mesto o kome ja i Milica K. nikada nismo pricali.
Za dva dana Milica K. je stvarno dosla! I trazila mi da je vodim (sa 2 drugarice) na bas to mesto, jer je cula od jedne Lj. (u koju sam bio zaljubljen istovremeno, ali manje) da je tu lepo, ima potok! Lj. mi je posle rekla da je pre vise od 15 dana (kad jos nisam ni dolazio tu) pricala Milici K. o tom mestu. Inace, moze se pretpostaviti koliko je to mesto bilo "poseceno" kad sam tu bez smetnji mogao da dolazim da se molim, uopste nije bilo poseceno.
Otisli smo tamo...
Toliko se dobro secam tog dana da pamtim cak i u sta sam tad bio obucen, i da je bilo ujutru, i sta je Milica kakvim i kojim glasom rekla (o tome smo pricali posle...)...
Dakle, da li je ovo dokaz da mi je molitva uslisena?
Ne, to je samo dokaz da postoji telepatija, ali nikako ne i dokaz da postoji Bog.
____________________________________ZAKLJUCAK
Vrlo bih lako mogao pomisliti (da nisam sklon naucnosti) da se radi zaista o "Bozjem prstu", medjutim, pre ce biti da se radi o telepatiji. Dakle, eksperimentom se ne dokazuje uvek ono sto bismo lako pomislili da se dokazuje. Dokazati da se desilo nesto sto izgleda kao da je molitva uslisena ne znaci i dokazati postojanje Boga.
Najiskrenije, od mene, za autora, posto je uporan.
Naravno, ovo ima "dokaznu vaznost" samo za mene, posto mi vecina ljudi ne veruje u ovo i posto to nije eksperiment sproveden na minimum 100 ljudi, itd. ali ni za mene ne treba da ima (ako cemo metodoloski ispravno) "dokaznu vaznost za postojanje Boga" kao sto sam tad mislio...
pitanje za tebe ; da li su misli materijalne ili guhovne?
Poslednja izmena od moderatora: