ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

Neka bude da, tehnicki receno (a ne bukvalno, jer o tome ne znam) prihvatam da je ruskinja dokazala to da voda posle "Oce nas" menja svoje osobine. I neka bude (opet) da prihvatam da je ruskinja dokazala to da se vino ili voda zaista pretvaraju u nesto drugo usled nekog rituala.

Ona je dokazala da se posle/zbog nekog ritauala voda menja, da li je dokazala time da postoji Bog? I da on to radi?

______________________________________ AJDE DA VIDIMO

Kao mali, voleo sam i verovao sam u Boga, i bio sam ludo zaljubljen u Milicu K.. To su 2 stavke cije pominjanje znatno obelezava moje detinjstvo. Kada sam se (na mestu X, u shumi, blizu jednog dela jednog potoka) molio Bogu da me nekako spoji sa Milicom K., i da to bude bas na tom mestu, saopstio mi je Andjeo cuvar (verovao sam u to da svako ima Andjela cuvara, i da svako moze "u mislima" (ne halucinatorno) cuti njegov glas) da ce za dva dana Milica K. biti na tom mestu samnom. To je mesto o kome ja i Milica K. nikada nismo pricali.

Za dva dana Milica K. je stvarno dosla! I trazila mi da je vodim (sa 2 drugarice) na bas to mesto, jer je cula od jedne Lj. (u koju sam bio zaljubljen istovremeno, ali manje) da je tu lepo, ima potok! Lj. mi je posle rekla da je pre vise od 15 dana (kad jos nisam ni dolazio tu) pricala Milici K. o tom mestu. Inace, moze se pretpostaviti koliko je to mesto bilo "poseceno" kad sam tu bez smetnji mogao da dolazim da se molim, uopste nije bilo poseceno.

Otisli smo tamo...
Toliko se dobro secam tog dana da pamtim cak i u sta sam tad bio obucen, i da je bilo ujutru, i sta je Milica kakvim i kojim glasom rekla (o tome smo pricali posle...)...

Dakle, da li je ovo dokaz da mi je molitva uslisena?

Ne, to je samo dokaz da postoji telepatija, ali nikako ne i dokaz da postoji Bog.

____________________________________ZAKLJUCAK

Vrlo bih lako mogao pomisliti (da nisam sklon naucnosti) da se radi zaista o "Bozjem prstu", medjutim, pre ce biti da se radi o telepatiji. Dakle, eksperimentom se ne dokazuje uvek ono sto bismo lako pomislili da se dokazuje. Dokazati da se desilo nesto sto izgleda kao da je molitva uslisena ne znaci i dokazati postojanje Boga.

Najiskrenije, od mene, za autora, posto je uporan.
Naravno, ovo ima "dokaznu vaznost" samo za mene, posto mi vecina ljudi ne veruje u ovo i posto to nije eksperiment sproveden na minimum 100 ljudi, itd. ali ni za mene ne treba da ima (ako cemo metodoloski ispravno) "dokaznu vaznost za postojanje Boga" kao sto sam tad mislio...

pitanje za tebe ; da li su misli materijalne ili guhovne?

Poslednja izmena od moderatora:
1. kako bi inace prihvatila , jedino licnim iskustvom , ali ne bih ti preporucio,
2.moguce je reci da su deo koji bog trenuutno okrece u nasu korist.
3. ispricacu nekom drugom prilikom jer zaista od moje mladosti do sada ima takva iskustva , zar mislis da bih tako lako poverovao?
Ма ја теби верујем да си доживео нешто непријатно и да имаш разлог да поверујеш.
Ок. Ако будеш желео да испричаш, ја ћу те саслушати.. ако не, опет ок..
2. Добро.. ти успеваш то некако да уклопиш, а ја не..
1. Лична искуства нису успела.. никад духови неису хтели да се јаве...z:(
мора да су ме се препали...:sanke:

Ма ја теби верујем да си доживео нешто непријатно и да имаш разлог да поверујеш.
Ок. Ако будеш желео да испричаш, ја ћу те саслушати.. ако не, опет ок..
2. Добро.. ти успеваш то некако да уклопиш, а ја не..
1. Лична искуства нису успела.. никад духови неису хтели да се јаве...z:(
мора да су ме се препали...:sanke:

i zasto bi i zelela da ih vidis , jer je to jedno zaista neprijatno iskustvo, hvala bogu sto i nisi uspela , ah da su se zaista prepali, nego i delaju preko mnogih a da ni sami nisu sesni, cuvaj se prizivanja i ostalihstvari, savetujem te kao sestru.

Али у чијим рукама??? У рукама ПОЛУГА СИЛЕ и МОЋИ ВЛАСТОДРЖАЦА а не црквених великодостојника, то си пренебрегнуо.. Увек је свака власт притискала Цркву... па погледај код нас --- када СПЦ неким поводом ћути, одмах се нађе неки политички идиот да јавно упита ЗАШТО ЦРКВА ЋУТИ... а када СПЦ проговори о неким актуелним проблемима, опет се нађе неки идиот да јавно упита ЗАШТО СЕ ЦРКВА МЕША У ПОЛИТИКУ... тако да је људима немогуће угодити...
ja kolikovidim u SPC je je neka bitka za vlast u pitanju..pune su novine bile sukoba raznih crkvenih velikodostojnikaz:)

aha,,nego zanimljivo je da svaka religija na ovoj planeti pretenduje za titulu jedine prave vere ..samo nasa istina je istina ono sve tudje je laz...

Da, s tim sto ne kazu da je ono tudje laz, vec se i druge vere uvazavaju, ali svaka za sebe tvrdi da je najispravnija, pa se pitam kako pored toliko ispravnih ima ovoliko ateista na svetu? I koja je "najispravnija"(ja znam da je moja, ali nije li i to samo proizvod vaspitanja)? I nije li u osnovi svake ljubav i tolerancija? I otkud toliki ratovi?z:shock:

ako tako smatras onda tek moras poceti sa izucavanjem religije,
izucio sam ih ja sasvim dovoljno da smatram sledece..biti religiozan covek znaci samog sebe obmanjivati i dopustati drugima da ti kroje zivot po njihovom kalupu..

ja postojanje boga nisam iskljucio ali ne mogu ni da prihvatim hriscansko muslimasnko ili bilo cije tudje vidjenje i dozivljaj boga kao svoj..

svako treba da nadje svoj licni put ka bogu..

izucio sam ih ja sasvim dovoljno da smatram sledece..biti religiozan covek znaci samog sebe obmanjivati i dopustati drugima da ti kroje zivot po njihovom kalupu..

ja postojanje boga nisam iskljucio ali ne mogu ni da prihvatim hriscansko muslimasnko ili bilo cije tudje vidjenje i dozivljaj boga kao svoj..

svako treba da nadje svoj licni put ka bogu..

onda nisi shvatio sta je smirenoumije

onda osnuj svoju sektu.

imas li neki predlog?

Da, s tim sto ne kazu da je ono tudje laz, vec se i druge vere uvazavaju, ali svaka za sebe tvrdi da je najispravnija, pa se pitam kako pored toliko ispravnih ima ovoliko ateista na svetu? I koja je "najispravnija"(ja znam da je moja, ali nije li i to samo proizvod vaspitanja)? I nije li u osnovi svake ljubav i tolerancija? I otkud toliki ratovi?z:shock:
ee al nije tako bilo oduvek vec su grdni ljudi izginuli..za "pravu veru"

Zato sto svaka religija misli da je u pravuz:shock:

onda nisi shvatio sta je smirenoumije

onda osnuj svoju sektu.

imas li neki predlog?

ti mene nisi razumeo ali tvoja nemogucost da uvidjas stvari je naravno ogranicena tvojim prihvatanjem "prave vere" i tvojom nemogucnoscu da shvatis i razumes drugacije stavove od onih kojima ti je napunjen mozak..

zasto bi iko normalan osnivao sektu? sam taj komentar meni recimo jasno kaze da od vas nema vajdez;)

ono sto sam ja primetio na svim ovim religioznim temama je verbalno nasilje i pritisak od strane svih "vernika" i ubedjivanje u ispravnost svoje vere..
ako je necija vera zaista prava vera..onda taj neko nema ama bas nikakvog razloga da ubedjuje druge ljude u samoispravnost i ispravnost svojih stavova

ti mene nisi razumeo ali tvoja nemogucost da uvidjas stvari je naravno ogranicena tvojim prihvatanjem "prave vere" i tvojom nemogucnoscu da shvatis i razumes drugacije stavove od onih kojima ti je napunjen mozak..

zasto bi iko normalan osnivao sektu? sam taj komentar meni recimo jasno kaze da od vas nema vajdez;)

nista strasno samo sam zelleo tvoje misljenje, o dao jedan predlog ako ne zeliz da pripadas ni jednoj religiji. eto , a ti odmah optuzujes?

nista strasno samo sam zelleo tvoje misljenje, o dao jedan predlog ako ne zeliz da pripadas ni jednoj religiji. eto , a ti odmah optuzujes?
optuzujem tvoj nacin razmisljanja..
inace i samo hriscanstvo je nekada bilo sekta pa je naraslo i postalo religija..

jer ne vidis nista izvan propovedanja..a to je problem ..ono sto ja zelim da kazem..bez ikakve uvrede..jeste..misli svojom glavom a ne tudjom

optuzujem tvoj nacin razmisljanja..
inace i samo hriscanstvo je nekada bilo sekta pa je naraslo i postalo religija..

jer ne vidis nista izvan propovedanja..a to je problem ..ono sto ja zelim da kazem..bez ikakve uvrede..jeste..misli svojom glavom a ne tudjom

ako bi procitao neke druge postove , jasno bi ti bilo da mislim svojom glavom, a zaista ne nosim tudju na sebi, ako tvrdis da mislim tudjom glavom dokazi?

da bilo je za nekog , ali sektu za koju mislis da je kao i druge , nju je osnovao licno sin boziji , a ostale ljudi, evo procitaj

Ако си Лутеран, твоју религију је основао Мартин Лутер, бивши монах католичке цркве, 1517. године.

-Ако си припадник Енглеске цркве (Англиканске), твоју религију је основао Краљ Хенри 8., 1534.г. јер му папа није дозволио да се разведе и поново ожени.

-Ако си Презбитеријанац, твоју религију основао је Џон Нокс у Шкотској, 1560.г.

-Ако си Конгреационалиста, твоја религија потиче од Браун Роберта из Холандије, од 1582.г.

-Ако си Протестант Епископилијанац, твоја религија је огранак Англиканске цркве, коју је основао Самјуел Сенбури у Америчким колонијама у 17.веку.

-Ако си Баптист, дугујеш захвалност Смит Џону, који ју је основао у Амстердаму 1606.г.

-Ако си припадник Холандске реформаторске цркве, знаш да је Мајкл Џонс основао твоју религију у Њујорку 1628.г.

-Ако си Методиста, твоју религију су основали Џон и Чарлс Весли у Енглеској 1774.г.

-Ако си Мормон (Latter day Saints – црква светаца последњих дана), Џозеф Смит је започео твоју религију у Палмири, држава Њујорк, 1829.г.

-Ако упражњаваш религију уз Армију спаса, твоја секта је основана од стране Вилијама Бота у Лондону 1865.г.

-Ако си Хришћански Сајентист (научник), можеш рећи да је твоја религија настала 1879. и да ју је створила Мери Бејкер Еди.

-Ако припадаш некој од религиозних организација познатих као ''Назаренска црква, Пентакостална црква, Црква светости, Јеховини сведоци'', твоја религија је једна од стотине нових секти основаних од стране човека у протеклих стотинак година.

-Ако си римокатолик, твоја црква је делила исто богато апостолско и доктринарно наслеђе са Православном Црквом, за првих хиљаду година своје историје, јер су током првог миленијума били једна и јединствена Црква. Нажалост, 1054.г., римски папа је решио да се одвоји од преостале четири Апостолске Патријаршије (Цариградска, Александријска, Антиохијска и Јерусалимска), мењајући основну доктрину (догму) Цркве и сматрајући себе непогрешивим. Стога је твоја црква стара хиљаду година.

-Ако си Православни Хришћанин, твоју религију је основао Исус Христос, Син Божији, 33. године. Она се није мењала од тада. Наша Црква је сада скоро 2000 година стара и стога се баш Православље,Црква Светих Апостола и Светих Отаца, сматра истинитом једном Светом и Апостолском Црквом.

dovoljno sam procitao...samo jedna vera je prava sve ostale je neko osnovao..samo sto niko jos nije i DOKAZAO da je isus bio zaista sin bozji sve sto imamo su price nekih ljudi u koje ja moram apsolutno da verujem jer je greh sumnjati u te price i dovoditi u pitanje njihov autoritet..

ja to ne mogu da prihvatim..to je nametanje..a kakva je to vera koja sebe namece kao jednu pravu...????prava nije to je SIGURNO

ako bi procitao neke druge postove , jasno bi ti bilo da mislim svojom glavom, a zaista ne nosim tudju na sebi, ako tvrdis da mislim tudjom glavom dokazi?

da bilo je za nekog , ali sektu za koju mislis da je kao i druge , nju je osnovao licno sin boziji , a ostale ljudi, evo procitaj

Ако си Лутеран, твоју религију је основао Мартин Лутер, бивши монах католичке цркве, 1517. године.

-Ако си припадник Енглеске цркве (Англиканске), твоју религију је основао Краљ Хенри 8., 1534.г. јер му папа није дозволио да се разведе и поново ожени.

-Ако си Презбитеријанац, твоју религију основао је Џон Нокс у Шкотској, 1560.г.

-Ако си Конгреационалиста, твоја религија потиче од Браун Роберта из Холандије, од 1582.г.

-Ако си Протестант Епископилијанац, твоја религија је огранак Англиканске цркве, коју је основао Самјуел Сенбури у Америчким колонијама у 17.веку.

-Ако си Баптист, дугујеш захвалност Смит Џону, који ју је основао у Амстердаму 1606.г.

-Ако си припадник Холандске реформаторске цркве, знаш да је Мајкл Џонс основао твоју религију у Њујорку 1628.г.

-Ако си Методиста, твоју религију су основали Џон и Чарлс Весли у Енглеској 1774.г.

-Ако си Мормон (Latter day Saints – црква светаца последњих дана), Џозеф Смит је започео твоју религију у Палмири, држава Њујорк, 1829.г.

-Ако упражњаваш религију уз Армију спаса, твоја секта је основана од стране Вилијама Бота у Лондону 1865.г.

-Ако си Хришћански Сајентист (научник), можеш рећи да је твоја религија настала 1879. и да ју је створила Мери Бејкер Еди.

-Ако припадаш некој од религиозних организација познатих као ''Назаренска црква, Пентакостална црква, Црква светости, Јеховини сведоци'', твоја религија је једна од стотине нових секти основаних од стране човека у протеклих стотинак година.

-Ако си римокатолик, твоја црква је делила исто богато апостолско и доктринарно наслеђе са Православном Црквом, за првих хиљаду година своје историје, јер су током првог миленијума били једна и јединствена Црква. Нажалост, 1054.г., римски папа је решио да се одвоји од преостале четири Апостолске Патријаршије (Цариградска, Александријска, Антиохијска и Јерусалимска), мењајући основну доктрину (догму) Цркве и сматрајући себе непогрешивим. Стога је твоја црква стара хиљаду година.

-Ако си Православни Хришћанин, твоју религију је основао Исус Христос, Син Божији, 33. године. Она се није мењала од тада. Наша Црква је сада скоро 2000 година стара и стога се баш Православље,Црква Светих Апостола и Светих Отаца, сматра истинитом једном Светом и Апостолском Црквом.

браво, браво, браво :ok::ok::ok:

dovoljno sam procitao...samo jedna vera je prava sve ostale je neko osnovao..samo sto niko jos nije i DOKAZAO da je isus bio zaista sin bozji sve sto imamo su price nekih ljudi u koje ja moram apsolutno da verujem jer je greh sumnjati u te price i dovoditi u pitanje njihov autoritet..

ja to ne mogu da prihvatim..to je nametanje..a kakva je to vera koja sebe namece kao jednu pravu...????prava nije to je SIGURNO

nadam se da si makar shvatio da suostale vere izmisljene kasnije po nekim ljudskim razmisljanjima,

ali kako uveriti coveka u pravu veru, jedno pitanje, smatras li da je biblija knjiga koja je pisana od ljudi obdarenih duhom svetim?

да ли је Исус из Назарета рецимо као "историјаска" личност постојао?

Back