ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

Pobrkao si vremensku distancu. Prvi hriscani nemaju veze sa Vatikanom koji je iskljucivo vezan za rimokatolicanstvo i to posle raskola.
a ti ne pratis uzrocno posledicne veze kao i drustveno istorijski kontext nastanka hriscanstva

ja sam ti objasnio kako je nastao vatikan u par reci...

prvih godina nakon hristovog raspeca..nastala je transformacija hriscanskog pogleda na pontija pilata..od sudija hristovog pontije pilat je postao neko ko pere ruke od toga i kaze pogubismo pravednika..prvi hriscani tako stavljaju rimljanima do znanja da ih ne smatraju svojim neprijateljima..to je bio pocetni osnov za uspostavljanje nove religije..
hriscanstvo nije nastalo od hrista niti od prvih hristovih ucenika vec nesto kasnije..a i sama jevandjellja su pisana bar 30ak godina nakon raspeca i po secanju apostola jevanjdelista..

a i pre nego sto je postao jednistvena drava imao je MOC..samim postajanjem jednistvene drzave u okviru rimskog carstva je dokaz koliko su moci ti hriscani sakupili za samo par vekova

Zapadno Rimsko carstvo je palo krajem 5 veka 476 ako se secam dobro,a Istocno Rimsko carstvo je zivelo sve do 1453.

Od pada Zapadnog carstva krece suparnistvo Istoka i Zapada koje nema veze sa religijom,vec sa svetovnom moci

Netacno z:poz:

Vatikan - Papska drzava u Rimu,je bio jedinstvena drzava jos u 6. veku.

Uostalom covek pominje Rimsko carstvo ne Vatikan.

Rimsko carstvo je zivelo kao Hriscansko sve do pada Carigrada 1453.

Vrati se na prethodnu stranu pa vidi. Prvo kaze Vatikan pa posle Rimsko carstvo. Izvini molim te ali to nije isto. Nikako.

Da 6. vek ali rekla sam iskljucivo za rimokatolicanstvo posle raskola jer rimokatolicanstvo kao zasebna struja nije ni postojalo dotle.

Vrati se na prethodnu stranu pa vidi. Prvo kaze Vatikan pa posle Rimsko carstvo. Izvini molim te ali to nije isto. Nikako.

Da 6. vek ali rekla sam iskljucivo za rimokatolicanstvo posle raskola jer rimokatolicanstvo kao zasebna struja nije ni postojalo dotle.

Moze se slobodno govoriti o rimokatolicanstvu jos od 5 veka kada je Papa Leo (ne secam se broja z:lol: ) zaustavio Atilu i njegove Hune da osvoje Rim,otkupom.

Rim i Carigrad nikada nisu bile jedinstvena crkva,bili su konkurencija i utrkivali se ko ce da pokrsti pagane.

Poslednja izmena:
o tome i govorim..a u borbi za svetovnu moc religija je itekako bitan alat

Али у чијим рукама??? У рукама ПОЛУГА СИЛЕ и МОЋИ ВЛАСТОДРЖАЦА а не црквених великодостојника, то си пренебрегнуо.. Увек је свака власт притискала Цркву... па погледај код нас --- када СПЦ неким поводом ћути, одмах се нађе неки политички идиот да јавно упита ЗАШТО ЦРКВА ЋУТИ... а када СПЦ проговори о неким актуелним проблемима, опет се нађе неки идиот да јавно упита ЗАШТО СЕ ЦРКВА МЕША У ПОЛИТИКУ... тако да је људима немогуће угодити...

tesko, jer vidi se ,da je tebi nemoguce verovati?
daj boze da i ti spoznas istinu /
Наравно да ми је немогуће веровати.. ено читам тамо на некој теми си написао, да је бог наше претке одвојио од нас, и да можемо да призовемо само демоне...
Па што и демоне није одвојио од нас? z:D
И што демонима треба изговор да праве несташлуке? Па то им је у опису посла... шта има да се правдају и коме..
Виде ли ти Боки некад неког демона? Ја јок. z:(

Наравно да ми је немогуће веровати.. ено читам тамо на некој теми си написао, да је бог наше претке одвојио од нас, и да можемо да призовемо само демоне...
Па што и демоне није одвојио од нас? z:D
И што демонима треба изговор да праве несташлуке? Па то им је у опису посла... шта има да се правдају и коме..
Виде ли ти Боки некад неког демона? Ја јок. z:(

bas tako, jer sto vracari i ostali varaju ljude da razgovaraju sa bliznjima , to je velika laz, ali kako da objasnim kada nemas ni naj osnovnije znanje o tome?

pa i jeste , danas mogu samo mislima ratovati protiv nas, i na drugi nacin samo po dopustanju bozijem.

jesam video sam , svojim ocima , ali ne bih o tome,jer moja vera se zasniva , u mnogim drugim stvarima, ali drugi put o tome, jer ima mnoge stvari koje sam doziveo ,

bas tako, jer sto vracari i ostali varaju ljude da razgovaraju sa bliznjima , to je velika laz, ali kako da objasnim kada nemas ni naj osnovnije znanje o tome?
А шта би било основно знање о томе? z:(

pa i jeste , danas mogu samo mislima ratovati protiv nas, i na drugi nacin samo po dopustanju bozijem.
Демони ратују против нас по допуштењу божијем? Јесам ли добро разумела?

jesam video sam , svojim ocima , ali ne bih o tome,jer moja vera se zasniva , u mnogim drugim stvarima, ali drugi put o tome, jer ima mnoge stvari koje sam doziveo ,
Ок. Не мораш уопште о томе...z:)

А шта би било основно знање о томе? z:(

Демони ратују против нас по допуштењу божијем? Јесам ли добро разумела?

Ок. Не мораш уопште о томе...z:)

1. to je isto kao i neka znanja koja izlazu naucnici, nisi proverila a verujes,z:)
2. normalno da nas iskusaju u veri , ali koliko mozemo podneti.
3. i onako ne bi mi verovala.?

1. to je isto kao i neka znanja koja izlazu naucnici, nisi proverila a verujes,z:)
2. normalno da nas iskusaju u veri , ali koliko mozemo podneti.
3. i onako ne bi mi verovala.?
1. Значи предзнање би требало да буде да поверујем да постоје?
2. Нелогично скроз. Ако је бог љубав, апсолуто добро, светлост, шта већ... шта ће му демони? z:(
Не умем да објасним... Рецимо.. Бог је све и свуда и увек. Део бога су и демони?
Где је онда то апсолутно добро?
3. Извини што сам те то питала.

1. Значи предзнање би требало да буде да поверујем да постоје?
2. Нелогично скроз. Ако је бог љубав, апсолуто добро, светлост, шта већ... шта ће му демони? z:(
Не умем да објасним... Рецимо.. Бог је све и свуда и увек. Део бога су и демони?
Где је онда то апсолутно добро?
3. Извини што сам те то питала.

1. kako bi inace prihvatila , jedino licnim iskustvom , ali ne bih ti preporucio,
2.moguce je reci da su deo koji bog trenuutno okrece u nasu korist.
3. ispricacu nekom drugom prilikom jer zaista od moje mladosti do sada ima takva iskustva , zar mislis da bih tako lako poverovao?

Neka bude da, tehnicki receno (a ne bukvalno, jer o tome ne znam) prihvatam da je ruskinja dokazala to da voda posle "Oce nas" menja svoje osobine. I neka bude (opet) da prihvatam da je ruskinja dokazala to da se vino ili voda zaista pretvaraju u nesto drugo usled nekog rituala.

Ona je dokazala da se posle/zbog nekog ritauala voda menja, da li je dokazala time da postoji Bog? I da on to radi?

______________________________________ AJDE DA VIDIMO

Kao mali, voleo sam i verovao sam u Boga, i bio sam ludo zaljubljen u Milicu K.. To su 2 stavke cije pominjanje znatno obelezava moje detinjstvo. Kada sam se (na mestu X, u shumi, blizu jednog dela jednog potoka) molio Bogu da me nekako spoji sa Milicom K., i da to bude bas na tom mestu, saopstio mi je Andjeo cuvar (verovao sam u to da svako ima Andjela cuvara, i da svako moze "u mislima" (ne halucinatorno) cuti njegov glas) da ce za dva dana Milica K. biti na tom mestu samnom. To je mesto o kome ja i Milica K. nikada nismo pricali.

Za dva dana Milica K. je stvarno dosla! I trazila mi da je vodim (sa 2 drugarice) na bas to mesto, jer je cula od jedne Lj. (u koju sam bio zaljubljen istovremeno, ali manje) da je tu lepo, ima potok! Lj. mi je posle rekla da je pre vise od 15 dana (kad jos nisam ni dolazio tu) pricala Milici K. o tom mestu. Inace, moze se pretpostaviti koliko je to mesto bilo "poseceno" kad sam tu bez smetnji mogao da dolazim da se molim, uopste nije bilo poseceno.

Otisli smo tamo...
Toliko se dobro secam tog dana da pamtim cak i u sta sam tad bio obucen, i da je bilo ujutru, i sta je Milica kakvim i kojim glasom rekla (o tome smo pricali posle...)...

Dakle, da li je ovo dokaz da mi je molitva uslisena?

Ne, to je samo dokaz da postoji telepatija, ali nikako ne i dokaz da postoji Bog.

____________________________________ZAKLJUCAK

Vrlo bih lako mogao pomisliti (da nisam sklon naucnosti) da se radi zaista o "Bozjem prstu", medjutim, pre ce biti da se radi o telepatiji. Dakle, eksperimentom se ne dokazuje uvek ono sto bismo lako pomislili da se dokazuje. Dokazati da se desilo nesto sto izgleda kao da je molitva uslisena ne znaci i dokazati postojanje Boga.

Najiskrenije, od mene, za autora, posto je uporan.
Naravno, ovo ima "dokaznu vaznost" samo za mene, posto mi vecina ljudi ne veruje u ovo i posto to nije eksperiment sproveden na minimum 100 ljudi, itd. ali ni za mene ne treba da ima (ako cemo metodoloski ispravno) "dokaznu vaznost za postojanje Boga" kao sto sam tad mislio...

Dakle, to jeste cudo, ali nije dokazano da je bozije.

Poslednja izmena:

Back