ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

Ako živiš u Hristovo ime, da li živiš i u svoje ime?

Znas kako, Bibliju u ruke, pa posle dodji da razgovaramo. Nemam ni zivaca ni vremena da ti osnovne stvari objasnjavam.

Laku noc.

Ne može se živeti u Hristovo ime. U stvari to i jeste problem, tako posmatrati stvari.
Čovek živi u svoje ime.

Moze se ziveti, i te kako. Sta rade monasi ako ne zive u Njegovo ime i samo su Njemu predati?

Ili ne znas za zivot monaha?

Idi malo po Srbiji i manastirima pa vidi pre nego sto napises ovako nesto pogresno.

S druge strane kakav si i ti to vernik (ako si uopste vernik) kad i sam treba da znas da u Bibliji pise - "Sve sto radimo - Njemu radimo, i sto zivimo - Njemu zivimo", parafraziram. :roll: Misli se na hriscane.

Poslednja izmena:
Moze se ziveti, i te kako. Sta rade monasi ako ne zive u Njegovo ime i samo su Njemu predati?

Ili ne znas za zivot monaha?

Idi malo po Srbiji i manastirima pa vidi pre nego sto napises ovako nesto pogresno.

S druge strane kakav si i ti to vernik (ako si uopste vernik) kad i sam treba da znas da u Bibliji pise - "Sve sto radimo - Njemu radimo, i sto zivimo - Njemu zivimo", parafraziram. :roll: Misli se na hriscane.

Monasi žive u svoje ime i za svoj račun :)
Ali služeći Bogu.
U tome valjda i jeste sloboda i stremljenja čoveka. Mora prvo da se bude svoj, da bi mogao biti Hristov.
Možda monah stvarno živi u ime Hristovo, kada dostigne oboženje i hristolikost...

Monasi žive u svoje ime i za svoj račun :)
Ali služeći Bogu.
U tome valjda i jeste sloboda i stremljenja čoveka. Mora prvo da se bude svoj, da bi mogao biti Hristov.
Možda monah stvarno živi u ime Hristovo, kada dostigne oboženje i hristolikost...

Nije tacno.

Svaki hriscanin (treba da) zivi Hristu:

Kor. 5,15 "I On za sve umrije, da oni koji žive ne žive više sebi, nego Onome koji za njih umrije, i vaskrse."; Gal. 2,20 "A živim - ne više ja, nego živi u meni Hristos; a što sad živim u tijelu, živim vjerom Sina Božijega, koji me zavoli i predade sebe za mene.".

Rim. 12,1 "Molim vas, dakle, braćo, radi milosti Božije, da date tjelesa svoja u žrtvu živu, svetu, ugodnu Bogu, kao svoje duhovno bogosluženje."; Gal. 2,19 "Jer ja zakonom zakonu umrijeh, da Bogu živim. Sa Hristom se razapeh;"; 1. Pt. 4,2 "Da ostalo vrijeme života u tijelu ne živi više po željama čovječijim, nego po volji Božijoj.".

Cudi me da osnovne stvari o hriscanstvu (veri) ne znas. Zapravo, i ne cudi me. Svako se ovde predstavlja da je vernik.

Poslednja izmena:
Pa jesu dokazali, ali ne moze svaki covek to da proveri.
Sve se to verom prima.
Tako je i sa Bogom, ne moze svako da ga oseti,dok ne otvori svoje srce.

A što se krije od nas?
Jeli ružan?
Možda mu nije stalo,kao nama do mrava?
Možda gleda nova posla stvaranja,a mi mu nismo interesantni?
I kakav je on gospodar postojanja kad živa bića (ne samo ljudi!)prave budalaštine
slobodnom voljom,a ljudi uskoro tom slobodnom voljom će biti u stanju da naprave od
ovog sistema Sol super novu i pitanje da li će ili neće realizovati...Mešaju mu se u
postojanje...
Isto kao da ga i nema!

О овоме:
Јер је одрвенило срце овијех људи, и ушима тешко чују, и очи су своје затворили да како не виде очима, и ушима не чују, и срцем не разумију, и не обрате се да их исцијелим.

Mislio sam na konkretan primer, a ne na neke stihove...

Znaci, da ga otvoris, da poverujes svim srcem, tada ces i ti videti sto i drugi.
Sve dok je nase srce zavijeno velom tame i greha ,necemo videti istinu pa makar nam ispred nosa bila.

Hoćeš reći, ako počnem da verujem u npr- vile, da ću početi da ih viđam?

A što se krije od nas?
Jeli ružan?
Možda mu nije stalo,kao nama do mrava?
Možda gleda nova posla stvaranja,a mi mu nismo interesantni?
I kakav je on gospodar postojanja kad živa bića (ne samo ljudi!)prave budalaštine
slobodnom voljom,a ljudi uskoro tom slobodnom voljom će biti u stanju da naprave od
ovog sistema Sol super novu i pitanje da li će ili neće realizovati...Mešaju mu se u
postojanje...
Isto kao da ga i nema!

Bog se ne krije, ali jednostavno ne mozemo ga videti,jer ga niko od ljudi nije ni video,moze se videti njegova sila, ali zato nam je Bog dao Duha Svetoga da bi Boga spoznali osecanjima u srcu.Mada ni ovo nije sve.
Jer kao sto i rece Isus , ono sto u covekovo srce nije osetilo, ni oci videle ono pripremi Bog za ugodnike njegove.
Zato nije stvar u tome da ga vidimo.
On se pokaza Izrailcima, pokaza im slvu svoju, dela, ali nisu imali koristi, jer a srcem nisu spoznali, pa se okrenuse drugim bogovima

Back