- Poruka
- 6.715
Ako je pitanje jednostavno, zašto ne daš jednostavan odgovor, dakle, šta znači živeti u Hristovo ime?
Ma ne zamajavaj me bre!
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako je pitanje jednostavno, zašto ne daš jednostavan odgovor, dakle, šta znači živeti u Hristovo ime?
Ma ne zamajavaj me bre.
Šta znači živeti u Hristovo ime?
Ako živiš u Hristovo ime, da li živiš i u svoje ime?
Ne može se živeti u Hristovo ime. U stvari to i jeste problem, tako posmatrati stvari.
Čovek živi u svoje ime.
Ne može se živeti u Hristovo ime. U stvari to i jeste problem, tako posmatrati stvari.
Čovek živi u svoje ime.
Moze se ziveti, i te kako. Sta rade monasi ako ne zive u Njegovo ime i samo su Njemu predati?
Npr. kada čovek ima paralisanu ruku, i iko mu ne može pomoći, pa se desi da ozdravi preko noći.
Ili, na primer, čovek hrom, a iko mu nije mogao pomoći, pa desi se da prohoda kao da nije ikad bio hrom.
Ako žive u Hristovo ime, da li žive i u svoje ime, ili pak žive samo u Hristovo ime?
ne moze to svako da radi..samo oni cistoga srca i jake vere....a to su askete....
Šta znači živeti u Hristovo ime?
Samo oni puni Ljubavi, a asketizam sa time nema ikakve veze, jer ni Isus nije bio asketa, pa opet je bio pun Ljubavi,
Moze se ziveti, i te kako. Sta rade monasi ako ne zive u Njegovo ime i samo su Njemu predati?
Ili ne znas za zivot monaha?
Idi malo po Srbiji i manastirima pa vidi pre nego sto napises ovako nesto pogresno.
S druge strane kakav si i ti to vernik (ako si uopste vernik) kad i sam treba da znas da u Bibliji pise - "Sve sto radimo - Njemu radimo, i sto zivimo - Njemu zivimo", parafraziram.Misli se na hriscane.
Monasi žive u svoje ime i za svoj račun
Ali služeći Bogu.
U tome valjda i jeste sloboda i stremljenja čoveka. Mora prvo da se bude svoj, da bi mogao biti Hristov.
Možda monah stvarno živi u ime Hristovo, kada dostigne oboženje i hristolikost...
Kor. 5,15 "I On za sve umrije, da oni koji žive ne žive više sebi, nego Onome koji za njih umrije, i vaskrse."; Gal. 2,20 "A živim - ne više ja, nego živi u meni Hristos; a što sad živim u tijelu, živim vjerom Sina Božijega, koji me zavoli i predade sebe za mene.".
Rim. 12,1 "Molim vas, dakle, braćo, radi milosti Božije, da date tjelesa svoja u žrtvu živu, svetu, ugodnu Bogu, kao svoje duhovno bogosluženje."; Gal. 2,19 "Jer ja zakonom zakonu umrijeh, da Bogu živim. Sa Hristom se razapeh;"; 1. Pt. 4,2 "Da ostalo vrijeme života u tijelu ne živi više po željama čovječijim, nego po volji Božijoj.".
Pa jesu dokazali, ali ne moze svaki covek to da proveri.
Sve se to verom prima.
Tako je i sa Bogom, ne moze svako da ga oseti,dok ne otvori svoje srce.
О овоме:
Јер је одрвенило срце овијех људи, и ушима тешко чују, и очи су своје затворили да како не виде очима, и ушима не чују, и срцем не разумију, и не обрате се да их исцијелим.
Znaci, da ga otvoris, da poverujes svim srcem, tada ces i ti videti sto i drugi.
Sve dok je nase srce zavijeno velom tame i greha ,necemo videti istinu pa makar nam ispred nosa bila.
Ako žive u Hristovo ime, da li žive i u svoje ime, ili pak žive samo u Hristovo ime?
Hoćeš reći, ako počnem da verujem u npr- vile, da ću početi da ih viđam?
Mislio sam na konkretan primer, a ne na neke stihove...
Hoćeš reći, ako počnem da verujem u npr- vile, da ću početi da ih viđam?
Ne u vile, mislim konkretno na istinu,a Boga ne mozemo ni videti, jer stanuje u svetlosti kojoj niko ne moze da pristupi.
A što se krije od nas?
Jeli ružan?
Možda mu nije stalo,kao nama do mrava?
Možda gleda nova posla stvaranja,a mi mu nismo interesantni?
I kakav je on gospodar postojanja kad živa bića (ne samo ljudi!)prave budalaštine
slobodnom voljom,a ljudi uskoro tom slobodnom voljom će biti u stanju da naprave od
ovog sistema Sol super novu i pitanje da li će ili neće realizovati...Mešaju mu se u
postojanje...
Isto kao da ga i nema!
Ne moram ja da otvaram srce da bih video istinu, dovoljno je da imam otvoren um za nova saznanja. I da znam načine kojim mogu da proverim istinu
da li ikada video elektron?
Nisam.
Što pitaš?