ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

Ringišpili su na religiji trademark već godinama, te bih se iskreno iznenadio kad bi se nešto promenilo.
Recimo, dok je krstarice, biće i besmrtne. To je fakt, aksiom.
I uvek će se bezgrešni vernici jedni drugima načestitavati mile nove godine.

Nije svako vernik ko se tako predtsavlja. Ovde ima mnogo provokatora ilaznih vernika koji provociraju prave i srozavaju im ugled ne bi li srozali ugled SPC.

A psovka, sama po sebi, nije greh, premda je treba izbegavati.

I da, na kraju, niko nije bezgresan, samo je Isus Hrist to bio.

@ Crni Djavo

Od Boga su cuda koja su u okviru Crkve, a od djavola ona van Crkve.

Tako se razlikuju.

Poslednja izmena:
Da li to znači da svako čudo, koje se desilo van crkve, to je čudo đavolje?

Šta znači van crkve, da li se misli da sveukupno verničko stado uključujući zemaljske verske građevine ili nešto drugo?

Pa da, koje nije od pravoslavne crkve, jer samo u njoj se desavaju cuda, sto znaci da je prava i jedina "ortodoksna" kako joj i naziv glasi (teska za prihvatanje, ali zato cudotvorna i spasenje jedino dolazi preko nje). Otud i cuda.

Ima, i provokatora, a posebno paranoika i šizofrenika.
Sve u svemu, ima materijala za potpalu u nadležnim ustanovama.

Evo, psovka nije greh. Svakog dana apdejt 'božje reči'.
Neshvatljivo je sledeće: kako se Pravilnik foruma ne slaže sa Biblijom? Tab reče da je psovanje nedopustivo. :think:

Tab je rekao (i jos vaznije, Pravilnik je to "rekao") i da tudja vera treba da se postuje, pa se toga mnogi ne pridrzavaju. Tako da....ne provociraj.

Vernici (pravi) postuju jedni druge i te kako.

A niko nije duzan da postije "pljuvaca vere", otud i psovke.

Poslednja izmena:
Pa da, koje nije od pravoslavne crkve, jer samo u njoj se desavaju cuda, sto znaci da je prava i jedina "ortodoksna" kako joj i naziv glasi (teska za prihvatanje, ali zato cudotvorna i spasenje jedino dolazi preko nje). Otud i cuda.

Recimo da čovek dođe u kontakt sa nekim, ko ne pripada Tvojoj crkvi, i desi mu se ozdravljenje od mučne bolesti, od koje ga iko nije mogao izlečiti, da li to znači da je to čudo đavolje?

Tab je rekao i da tudja vera treba da se postuje, pa se toga mnogi ne pridrzavaju. Tako da....ne provociraj.

Vernici (pravi) postuju jedni druge i te kako.

Time je objašnjeno da psovanje nije greh? Dodaj onoj paranoji i šizofreniji i izvrdavanje, dobro si me podsetila.

Ja ovde ne sretoh vernika, do Srđana. Svi ostali su ili nevernici, ili fanatici raznih fela... uz par njih koji bi da su agnostici.

Recimo da čovek dođe u kontakt sa nekim, ko ne pripada Tvojoj crkvi, i desi mu se ozdravljenje od mučne bolesti, od koje ga iko nije mogao izlečiti, da li to znači da je to čudo đavolje?

Pa ne moze da se desi van pravoslavne crkve. Vernici drugih vera dolaze u nju da se lece.

Time je objašnjeno da psovanje nije greh? Dodaj onoj paranoji i šizofreniji i izvrdavanje, dobro si me podsetila.

Ja ovde ne sretoh vernika, do Srđana. Svi ostali su ili nevernici, ili fanatici raznih fela... uz par njih koji bi da su agnostici.

Pa pravo da ti kazem, briga me koji su tvoji kriterijumi za "vernika" (s obzirom da to nisi).

Dakle, čudo je božije, ako je uzrokovano nekim ko pripada Tvojoj crkvi ili ako je doktor, a ako je uzrokovano nekim ko ne pripada Tvojoj crkvi ili nije doktor, onda je čudo đavolje?

A, ne. Bog pomaze i kroz lekare i druge ljude.

Ali samo "probranima', tacnije onima koji veruju u Njega ili onima koji su toliki gresnici da zeli da ih preobrati ili onima koji se kolebaju u veri, da ih utvrdi.

Back