ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

Zato i pitam, po čemu se poznaje koje čudo je božije, a koje čudo je đavolje, jer dok se na zna razlika između čuda božijeg i čuda đavoljeg, za onoga ko u čuda veruje, sva čuda su u istom košu, zar ne?

Da.
Jedan primer: nece valjda djavo u nekom manastiru da isceli bolesnoga,pa da jos vernika hrli tamo.
Ali ce zato pomoci vracarici da ti pogodi neke stvari.:)

Ja ti vec rekoh, a ti postavi kamaru dosadnih pod- pitanja.
Sta bi ti rekao na to da ja tebe ovako u beskonacnost preispitujem, ?

Šta si rekao?
Nisi išta rekao u suštini, već sve okolo naokolo glođeš formu.
Prvo kažeš čudo đavolje traje kratko, a kada pitam koliko je to kratko, Ti ne znaš.
Pa kako onda možeš reći traje kratko, ako ne znaš koliko je to kratko?
Kao kada bi rekao temperatura je niska, što u suštini ne znači išta.
Jer za nešto što ima temperaturu nekoliko hiljada stepeni, poput neke zvezde, pet stotina stepeni predstavlja nisku temparaturu, dok za nešto što ima temperaturu trideset stepeni, pet stotina stepeni predstavlja visoku temperaturu.

Dakle ,kako se poznaje koje je čudo božije, a koje je čudo đavolje?

Da se udubim verovatno bih zapatio kojekakve psihosomatske probleme.
A onda bih bio ravnopravan učesnik u temi.

Verovatno, ako imaš nizak intelektualni kapacitet, jer sve što se forsira preko svoje granice, ume da se pokvari.
Da bi bio ravnopravan učesnik u duskusiji, prvo treba da naučiš kako se poštuje sagovornik, da se u diskusiju ne ulazi sa uvredama i omalovažavanjem, i da ako Ti se diskusija ne dopada, imaš širok izbor onoga što Ti se dopada.

Slično kao kada uzmeš daljinski upravljač u ruke, pa nećeš stati da gledaš emislju koja Ti ne prija, psujući to što gledaš, već ćeš valjda prebaciti program i gledati ono što Ti prija.
Osim ako ne tražiš povoda da psuješ ono što Ti ne prija.
Moje je mišljenje da bolje je tražiti povoda za uživanje u onome što Ti prija.

Verovatno, ako imaš nizak intelektualni kapacitet, jer sve što se forsira preko svoje granice, ume da se pokvari.
Da bi bio ravnopravan učesnik u duskusiji, prvo treba da naučiš kako se poštuje sagovornik, da se u diskusiju ne ulazi sa uvredama i omalovažavanjem, i da ako Ti se diskusija ne dopada, imaš širok izbor onoga što Ti se dopada.

Slično kao kada uzmeš daljinski upravljač u ruke, pa nećeš stati da gledaš emislju koja Ti ne prija, psujući to što gledaš, već ćeš valjda prebaciti program i gledati ono što Ti prija.
Osim ako ne tražiš povoda da psuješ ono što Ti ne prija.
Moje je mišljenje da bolje je tražiti povoda za uživanje u onome što Ti prija.

Pa vi samoproklamovani vernici valjda poštujete istinu, ne? Dakle, diskusija vam je retardirana, i nigde ne ide.
O tome dovoljno govori i broj podeljenih kartona za 'međusobno uvažavanje'.

Ne psujem unapred, već, na žalost, tek kad sam pogledao. Pročitah, i osećam se kao da prisustvujem osmozi.
Ili fotosintezi fikusa.

Back