ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

na svako moje pitanje ti pobegnes, a ja treba da ispunjavam muzicke zelje, to je jako kulturno.
Dakle, zasto u ateistickoj kini ne postoje verske slobode ?
Ako pod verskim slobodama koje se narušavaju u Kini smatraš to što morone ne puštaju da vršljaju-to ti je istog
ranga kao odbijanje da tvojim Amerima prodaju koncesije na rudnike litijuma...:mrgreen:
U zaveštanju Hua Kuo Fenga nije samo dugoročni ekonomski program(kako da Kina prosperira)-čak se i vi i slični pominjete...
Ck Kine sprovodi demokratizaciju,ali na kineski način-vaš američki možete sebi...:rotf:

Незаобилазна чуда која су се десила у манастиру Светих Врача, Светих Козме и Дамјана у Зочишту, свакако заслужују пажњу, а последње које се десило, које сам тамо доживео још пре него што сам био заробљен од Шиптара, било је у време већ ратних операција у Метохији, у оно време када је манастир најчешће био без гостију.
Једног мајског дана 1998. године, у круг манастира, тачније у Цркву Светих Врача, уведена је жена средњих година у пратњи својих рођака, Шиптарка по имену Иснија, из Мале Круше. Дочекали су је јеромонах Бенедикт и Радомир богослов. Они су је по њиховој причи увели у Цркву, мада се она опирала да унутра уђе, јер била је поседнута злом нечистом силом. Ипак приморана од стране својих рођака, било их је на броју пет-шест, она је ушла и одведена је на место где су се налазиле мошти Светих Врача; и ту су је они положили на један монтажни лежај који је испод моштију стајао. Она је ту неко време викала, произносила из себе неартикулисане гласове, мењајући разним звуцима животиња, то је заиста било језиво слушати, а онда се у једном тренутку примирила и заћутала, задремала. Устала је, подигла главу у једном моменту и на запрепашћење свих који су унутра били, целивала икону Пресвете Богородице Брзопомоћнице, која је одмах ту била поред моштију постављена на зид. А онда је почела говорити јасним српским језиком: «Ја сам пас који уједа Европу и цео свет! Српски Бог је највећи. И ова жена ме строго гледа.» И онда је целивала Пресвету Богородицу. Тада су њени рођаци запрепашћени рекли да ова несрећница никада у животу није изговорила ни једну српску реч. Устала је испод моштију и пошла према излазу Цркве, потпуно мирна.
У многим причама о сад већ срушеном манастиру у Зочишту, прича се о томе како су они који су га срушили полудели, и о неким небеским појавама на том месту, где се налази срушен манастир. Као на пример, да су холандски војници виђали свеће које се крећу око манастира, пламен и огањ који се уздиже на том брду, оближњи извор који је стално влажан, мисли се на део који је озидан, које су ипак непроверене. Један случај сам чуо од новинара из Косовске Митровице, тачније из Приштине, мислим да се зове Драган. Он ми је лично причао да је у једном разговору чуо за манастир Зочиште, и рекао да му је жао што никада није отишао у ту светињу о којој је много чуо. И ту у његовом друштву налазила се једна муслиманка из Сарајева, колегиница његова, и она кад је чула о Зочишту упита га онако са интересовањем шта зна о том манастиру. Он рече да је то велика светиња, а онда она поче износити своје чудесно искуство. Наиме, каже да је та новинарка, муслиманка, радећи за хуманитарну организацију, отишла послом у болницу у Скопље. И тамо су јој лекари у некој прилици, показали полуделе Шиптаре који су учествовали у рушењу манастира Светих Врача помоћу експлозива. Ти јадници ћуте, неми су, повремено урличу, а она ето то је чула од лекара који тамо раде и који су рекли да се ради о људима који нису из самог места Зочишта, него су са стране, стручњаци за диверзантска дејства. На жалост, то су рушитељи цркава по Косову, обучени још пре рата. Она је наставила своју причу инспирисана тим догађајем. Решила је да оде и види Зочиште, да види тај манастир, ту светињу. И када јој се указала прилика, дошла је у место. Међутим, није сишла право у манастирско двориште, него је отишла, продужила пут у село. Зауставила се у селу, сама изашла из кола, уверила се да је то Зочиште, а онда чула са брда звук звона. Двојица Шиптара старијих, су се окренули према цркви, скинули капе и клањали. Она је после тога отишла горе на брдо где је манастир, видела тај ужас од камења које је разбацано на све стране, паљевине, срушене објекте, али онда је и највеће чудо видела – срушени звоник. Одакле та звона? Просто је била запрепашћена и то своје искуство она је пренела овом новинару, који је мени све дословце испричао.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/355919/Proplakala-ikona-Presvete-Bogorodice

Ikona Presvete Bogorodice u pravoslavnom manastiru Budisavci na Kosovu i Metohiji proplakala je na praznik Svetog Jovana Zlatoustog 26. novembra.
To se dogodilo za vreme akatista Presvetoj Bogorodici koji je čitao iguman Aleksej, izvestio je jedan vernik.
Ikona se nalazi na manastirskom ikonostasu.
Manastir Budisavci nalazi se u opštini Klina, 17 kilometara istočno od Peći i pripada Raško-prizrenskoj eparhiji. Potiče iz 14. veka, ali se ne zna sa sigurnošću ko mu je bio ktitor.
Iz manastira Budisavci je i ikona Preobraženja Hristovog koja potiče sa kraja 14. ili početka 15. veka.
Manastir je 1568. godine obnovio patrijarh Makarije Sokolović (1557—1571).

Ikona Presvete Bogorodice u pravoslavnom manastiru Budisavci na Kosovu i Metohiji proplakala je na praznik Svetog Jovana Zlatoustog 26. novembra.
To se dogodilo za vreme akatista Presvetoj Bogorodici koji je čitao iguman Aleksej, izvestio je jedan vernik.
Manastir Budisavci nalazi se u opštini Klina, 17 kilometara istočno od Peći i pripada Raško-prizrenskoj eparhiji. Potiče iz 14. veka, ali se ne zna sa sigurnošću ko mu je bio ktitor.
Iz manastira Budisavci je i ikona Preobraženja Hristovog koja potiče sa kraja 14. ili početka 15. veka.
Boky, zasto mesas pica. Da li si pri sebi, od koktela se covek brzo skocanji. A i ti monasi, za njih mi nije cudo sto u ovakvoj situaciji nalaze olaksanje u alkoholu. U slucaju nestasice antidepresiva, lekova za smirenje, dobro je popiti nekoliko ljutih.

Boky, zaista si nekorektan sagovornik. Ako ti covek opravdano kaze da si lazov, a ovo sto si izrekao cista je laz, tvoj ego se povredi i pocinjes da vredjass. Gde si ti procitaoa da sam reako da su monasi pijanice? Hajde sto te nije sramota od ljudi, ali od tvog boga?

Nije sija nego vrat,nalaze olaksanje u alkoholu,opet te pitam:Jesi li ili nisi bio u tom manastiru?
Ako pak nisi, onda je ocigledno da izmisljas.

Jesi li nekada bio u tom manastiru?
Ako nisi ,kako mozes da tvrdis da su monasi pijanice?
Znaš kako bi vanzeme reagovali na te priče o "čudima"? Ovako::mazipsa:
Jer vidi,među tim "čudima" je more normalnih pojava,a "čuda"su samo zato što ih neuki
ne razumeju...
Tipa:"Viđe šporet vuče šifonjera..." "Muči beno ,to je vlak"...
Ja lično sam stekao utisak,za mog davnog boravka u Rusiji (sedamdesetih) da su i naučnici
nekako naivni i pomalo primitivni...Da se to primetiti i u našoj SANU...Neka staračka
infatilnost provejava,šta ih ne čini baš pouzdanima...Mada imaju rusi,bolje rečeno gruzijci
i ukrajinci u ruskim institutima koji dominiraju,rezultata...
O osobinama vode da prima informacije se poduže zna...
A da u "čudima" ima prevara-naravno...Popovi su lukavi prevaranti-to sav narod zna...:mrgreen:
Odakle bi im bili terenci sa zatamnjenim staklima...Dobili na Loto?
A o preterivanjima preplašenih ,te preterano revnih isposnika-da ne pričamo...:mrgreen:

Znaš kako bi vanzeme reagovali na te priče o "čudima"? Ovako::mazipsa:
Jer vidi,među tim "čudima" je more normalnih pojava,a "čuda"su samo zato što ih neuki
ne razumeju...
Tipa:"Viđe šporet vuče šifonjera..." "Muči beno ,to je vlak"...
Ja lično sam stekao utisak,za mog davnog boravka u Rusiji (sedamdesetih) da su i naučnici
nekako naivni i pomalo primitivni...Da se to primetiti i u našoj SANU...Neka staračka
infatilnost provejava,šta ih ne čini baš pouzdanima...Mada imaju rusi,bolje rečeno gruzijci
i ukrajinci u ruskim institutima koji dominiraju,rezultata...
O osobinama vode da prima informacije se poduže zna...
A da u "čudima" ima prevara-naravno...Popovi su lukavi prevaranti-to sav narod zna...:mrgreen:
Odakle bi im bili terenci sa zatamnjenim staklima...Dobili na Loto?
A o preterivanjima preplašenih ,te preterano revnih isposnika-da ne pričamo...:mrgreen:

Sve je moguce.:mrgreen:

Mozda si u pravu, mozda bi crkva trebala da osnuje laboratoriju i da se ispita sve ,pa onda da se kaze e ovo su suze ili sta vec.
Ne verujem da je potrebno da crkva osniva laboratoriju - to košta, i zahteva stručni kadar... mnogo jednostavnije bi bilo uzeti uzorak tih "suza" i ispitati ih u nekoj već postojećog laboratoriji... kao što znaš, suze sadrže i DNK, bilo bi zanimljivo videti DNK presvete Bogorodice... (a još bi bilo zanimljivije ako se utvrdi da su suze muške :mrgreen:

Šalu na stranu, bilo je, kao što i sam verovatno znaš, mnogo razotkrivenih prevara na ovu temu... ali to ne sprečava ljude da veruju i dalje da kreator Univerzuma ima nešto od toga što napravi dve kapi tečnosti na drvenoj slici na trećem kamenu od Sunca...

Vernici nekad razmišljaju baš na sitno... doduše mislim da su rimokatolici daleko skloniji ovim "čudima" sa telesnim tečnostima na slikama i bistama svetaca....

Pa da postoji judeohrišćanski bog, i da se zove Boky, da li bi se bavio suzama na nekoj tamo oljuštenoj freski, ili bi nekim čudom nahranio gladnu decu u Africi i izlečio rak? Mada, svako ima svoje prioritete. U silnoj želji da materijalizuju veru u nematerijalno, vernici često izgube smisao za realnost i nasedaju na jeftine trikove kaluđera i popova.

Nije sija nego vrat,nalaze olaksanje u alkoholu,opet te pitam:Jesi li ili nisi bio u tom manastiru?
Ako pak nisi, onda je ocigledno da izmisljas.
Nisam ni ocekivao korektan odgovor od hricanina, pogotovu od istocnog, tj. ortodoksnog, koji ce na sve nacine pokusati da slaze da je on jedino ispravan i jedino bogu drag. Nema taj karakter ni vaspitanaje da se izivini i prizna da je pogresio, da si masno slaga. I to sa namerom da omalovazis sagovornika. Zna on mnogo sta je sija a sta vrat. Kad je u pitanju sija, onda se generalno misli na zivinu. Ako ti imas siju, neka tako bude.

P.S. Jos jednom te prijateljski savetujem, ne mesaj alkohol, od toga pobrljavis i dugo si mamuran. Cesto ne znas sta pricas. Drzi se samo jednog pica i to umereno.

Nisam ni ocekivao korektan odgovor od hricanina, pogotovu od istocnog, tj. ortodoksnog, koji ce na sve nacine pokusati da slaze da je on jedino ispravan i jedino bogu drag. Nema taj karakter ni vaspitanaje da se izivini i prizna da je pogresio, da si masno slaga. I to sa namerom da omalovazis sagovornika. Zna on mnogo sta je sija a sta vrat. Kad je u pitanju sija, onda se generalno misli na zivinu. Ako ti imas siju, neka tako bude.

P.S. Jos jednom te prijateljski savetujem, ne mesaj alkohol, od toga pobrljavis i dugo si mamuran. Cesto ne znas sta pricas. Drzi se samo jednog pica i to umereno.

Neka ti bude, ali nisi u pravu, ja pisem o cudima, ti nas sve napravi pijane.

Ne verujem da je potrebno da crkva osniva laboratoriju - to košta, i zahteva stručni kadar... mnogo jednostavnije bi bilo uzeti uzorak tih "suza" i ispitati ih u nekoj već postojećog laboratoriji... kao što znaš, suze sadrže i DNK, bilo bi zanimljivo videti DNK presvete Bogorodice... (a još bi bilo zanimljivije ako se utvrdi da su suze muške :mrgreen:

Šalu na stranu, bilo je, kao što i sam verovatno znaš, mnogo razotkrivenih prevara na ovu temu... ali to ne sprečava ljude da veruju i dalje da kreator Univerzuma ima nešto od toga što napravi dve kapi tečnosti na drvenoj slici na trećem kamenu od Sunca...

Vernici nekad razmišljaju baš na sitno... doduše mislim da su rimokatolici daleko skloniji ovim "čudima" sa telesnim tečnostima na slikama i bistama svetaca....

Pa da postoji judeohrišćanski bog, i da se zove Boky, da li bi se bavio suzama na nekoj tamo oljuštenoj freski, ili bi nekim čudom nahranio gladnu decu u Africi i izlečio rak? Mada, svako ima svoje prioritete. U silnoj želji da materijalizuju veru u nematerijalno, vernici često izgube smisao za realnost i nasedaju na jeftine trikove kaluđera i popova.

Kako god, ali se slazem da bi to trebalo proveriti.
Da katolici su skloniji,ali mislim da bas katolici imaju laboratorije za ispitivanje, mada se nisam zanimao bas oko toga, a mozda i kriju rezultate/
Bio mi je interesantan slucaj u Indiji kada je onaj lik kako se zvase otkrio da tecnost na Kipu ili raspecu,potice od neke kanalizacione cevi,pa su mogli jos ljudi da se zaraze..
A sto se tice Boky boga mozda se ne bi bavio suzama, ali mozda bih slao takve znake.:mrgreen:

Слава Богу!

Da se vratimo na tvoj post o cudesnom dogadjaju u manastiru Budisavci.Htedoh da ti postavim jos nekoliko pitanja ali vidim da je to prenet clanak iz danasnjeg Blica. Zato cu, umesto svog, postiracu tudje komentare povodom tog clanka.

vukica-dostic -
Suze roni belo lice mije,moja srbadijo bolje da vas nije!

simotije - posle ovolikih nepravdi i kamen treba da pusti suzu

Sale - Gospode Isuse Hriste, sine Božiji, pomiluj nas grešne... Gospode Isuse Hriste, sine Božiji, pomiluj nas grešne... Gospode Isuse Hriste, sine Božiji, pomiluj nas grešne...

Mile - Plačimo i pokajmo se i mi i zamolimo oproštaj i pomoć od Gospoda, jer zbog velikih sagrešenja naših sve se nadvilo nad našim glavama kao crna rupa i preti da nas proguta. Gospode Isuse Hriste, Sine Božiji, smiluj se na nas grešne.

Sergio - Eh, Del Boy je opet maznuo lim s krova ;)

iguman - "Kolega",da neko ukrao lim sa krova crkve,pa prokisnjava?

smile - Cilj, popova i politicara je samo jedan: sluditi narod! Uostalom, dajte uzorak "suza" na analizu, ovo vise nije srednji vek (na neizmernu zalost Crkve)!

Pedja - Slava Bogu za sve i Presvetoj majci Njegovoj Bogorodici.

Dragomir - Хеј,бре,маните се тих измишљеним форама о некаквом ,,плакању,,? Ни деца вам то неће поверовати? Вероватно ни бог не дозвољава ту лагарију! Мислите да ће народ вечито бити наиван? Па, свакакве лагарије увек успевају јер аутори ,,плакања,, знају да док буде оваца биће и шишања! Разумете? Наравно да разумете!

Ilija Korac - Interesantno, da ikone mogu da placu - ljudski rucni rad. To je nemoguce! Jedne prilike u Italiji Marija je plakala sa krvavim suzama, po istragi policije odkrili su gje pop igra glavnu ulogu podvale. Ja ne govorim za ovu ikonu Bogorodice, ljudi vjeruju u svasta, zar ne?

zoran - kakve zulume trpi narod srpski na kosovu proplakao bi i kamen

Svetlana - Aha bre, kako da nije....svasta.

del-boj - a jel taj dan i pljustala kisa napolju?

durdubak – ...oprosti nam Bože na gluposti našoj... neznamo ni šta nam je činiti... oprosti i pomozi...

Suzana - Ma kakve suze,to mora da je od kise...Ko jos veruje u ovo??

nikola - Dal' nije kao ona u Indiji?

nije-dobro - Kad god su plakale ikone pocinjali su ratovi u bliskoj buducnosti.Boze spasi nas gresne.

SPCRPC - Smiluj se presveta Majko Bozja i oprosti nam grehe nase.

evropejac - Ah baš je proplakala kad pada kiša. Ovo je počelo da liči na Mućke i čuvenog Del Boja kada digne crep sa krova crkve i najavljuje kada će bogorodica da zaplače.

karamba - @evropejac : Prvo,Delboj nije skinuo crep nego olovo sa crkve, da bi ga prodao Pediju Grku. Drugo, među apostolima je postojao i jedan koji se zvao Toma, on nije verovao kada mu se Gospod Isus Hrist prikazao po vaskrsenju, pa je dobio nadimak neverni. Bojim,se i da je među nama Srbima ogroman broj nevernih Toma,što se tiče kiše ona prethodnih dana sigurno nije padala u Srbiji,a samim tim ni na Kosmetu,to je bar lako proveriti.

Pitanje - @karamba : Treće, da li je neko vas, velike vernike, koji svima prosipate pamet, učio kako se, gde i kome moli?

hogar-strasni - Mislite da će neko povjerovati u to?

Marko - Jedini put je Boziji put!
Preporuka:

Simenda - Da nije i ona proplakala kao ona od Delboy-a u "Mućkama"? Puštao krov.

ljiki - @Simenda : Kako nemas nikakav strah kad tako hulis?

Cosmos - @ljiki : Kad budemo prestali da se plasimo,kad ukinemo strah i zavedemo ljubav....religija nam nece ni trebati...Jedini bog koji postoji je ljubav i nije na nebu,nego u nama...gde je strah tu ljubavi nema...

sasa - opet pukla neka cev u zidu???

MaliRadojica - Videla modernu Srbiju 2012. i proplakala...

marko-nis - Ma da... bogoridica je u DSS-u, ceo dan kuka za izgubljenim Kosovom...da li je to poruka ove izmisljotine?

F - Ma prokišnjava...

profesor - Ajde vi sto verujete u cuda,puni sujeverja i praznoverja,batalite kompjuter,nego svi lepo udri u molitvu i to bar tri puta dnevno!

bradopanac - @profesor : Не бој се професоре (а то си колико и ја Феликс Баумгартнер), ми то одавно радимо, нисмо чекали тебе да нас поучиш. Него и тебе и све што се овде чуде како неко верује у такве ствари "у 21. веку" (као да је он неки посебан век у односу на остале), да питам једну ствар: зашто тако нервозно?

amstel
Nije mi jasno kako ljudi koji imaju kompjuter mogu da dođu i da komentarišu ovakvu "vest" kao da je to nešto najnormalnije na svetu. Da, bogorodica je proplakala nad sudbinom Srba na Kosovu.

Evropejac - Ja sam zabrinut koliko ljudi veruje da je stvarno proplakala. Sudeći po minusima koje sam dobio. I onda se čudimo gde smo. A sa ovakvim neobrazovanim i lako zavodljivim narodom nikud napred

majstor - je li ovo neki zez ili vi to ozbiljno o_O

prvo-ispeci-pa-reci-- Vi koji kazete da samo neobrazovani veruju u cuda ste u stvari neobrazovani,nedovoljno skolovani i puni predrasuda. Ja zivim od nauke ali me to ne sprecava da prihvatim istinu,cak naprotiv. Licno poznajem igumana i cuo sam se sa njim posle ovoga i to je susta istina.

Nenad Birešev - Bas tako! Pa jel oni nas prave idiotima sa ovim vestima. Zar stvarno neko moze da poveruje u ovako nesto???
Samo bih dodato jednu napomenu. Patrijarh sveti Makarije Sokolovic je bio brat velikog vezira Mehmed pase Sokolovica, obnovitelja Pecke patrijarhije. Upravo je patrijarha Makarija na to mesto postavio njegov brat iako u to vreme jos uvek nije bio vleiki vezir.

Back