ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

Prvo, ne razumem nevernike odakle im takva potreba da "dokazuju" da ono sto tvrde vernici nije tacno i da ismevaju vernike. To u stvari govori o njima samima i samo im Bog moze pomoci.
Samo totalno imbecilan covek moze da veruje da smo nastali slucajno. Informacija u DNK je slozenija informacija odbilo kog kompjuterskog programa a informacija mora da nastane u necijem umu. u ovom slucaju premudrom umu.
Prvo, zasto tecnost koja curi iz ociju ikona mora da bude suza. mozda je to neka druga tecnost koja predstavlja suze. To je u stvari tzv Sveto Miro i postoje mnogi snimc mirotocenja ikona... Postoje i krvotocive ikone i dokazano je da je to krv nulte krvne grupe.

CUDA BOZJA

KRVOTOCIVA IKONA SPASITELJA U MOSKVI

Danas, 14. decembra, u moskovskoj crkvi Svetih devet mucenika iz Kiziceska pravoslavni narod pravi zemne poklone pred ikonom Spasitelja iz koje se izliva krv.

Protojerej Jovan Bukotin, svedok cuda, bio je potresen ovim vidljivim znakom. U molitvenoj potresenosti on je uzviknuo: "O Gospode, moj Gospode! Sigurno te fariseji i sadukeji nisu tako raspinjali kako Te mi raspinjemo svojim gresima!" Posle ovih reci izliv krvi se ocevidno pojacao. Otac Jovan je otpoceo da sluzi moleban i, za cudo, dok je moleban sluzen, izliv krvi je prestao. Ali kada je moleban zavrsen, krv je opet potekla. (Uvece toga istoga dana o. Jovan je odnet u bolnicu i to je bio njegov kraj).

Dogadjaji koji su ovde opisani dogodili su se u Orenburskom selu Derzavino, gde su ikone u skromnoj sobi jedne proste seoske kuce u toku od pet godina izlucivale miro.

A onda, na dan Vozdvizenja Casnoga Krsta u godini 2000, primetili su da se na ikoni Spasitelja pojavila bledo-crvenkasta tecnost koja se izlivala iz Njegove desne ruke (koju je podigao da blagosilja), a onda je potekla krv iz otvorene rane. Kasnije,

crvene mrlje su se pojavile na kosi Spasitelja - kao tragovi trnove krune - i iz njih je krv liptala nezadrzivim tokom. Ove krvave brazde su tekle zajedno sa brazdama mira i postajale su svetlo skerletne boje. Tokom vremena isticanje krvi se znatno pojacalo. Krv tece niz ikonu i preko lica Spasitelja gustim tokom, grusa se, obrazujuci zgrusane tacke i tamne mrlje.

Usirene kraste na ranama su tamno-braon boje, sto je uvek slucaj sa sasusenom krvlju.

"Gospod nam je pokazao Svoju milost", kaze Sergej, arhiepiskop Samare, koji je dao blagoslov da se ikone mogu proneti sirom Rusije. "Ljudi stoje u veoma dugim redovima da se makar samo priblize ovim ikonama. Uz to, ovo nisu stare ikone, nisu malene, vec su stampane na papiru. Ja sam imao priliku da posmatram kako se miro pojavljuje na povrsini ikona u vidu mirisnih kapljica i onda se sliva na dole. A pored toga, cak i niz jedan bakreni krst miro se sliva u isto vreme kada i na ikonama. Ovo je veoma redak slucaj!"

Podjednako se retko desava da ikona krvari. Kada sam prvi put cuo o tome, nisam mogao a da ne sumnjam. Crkva je veoma skrupulozna u svom pristupu pojavama ove prirode, veoma brizljivo proverava autenticnost cuda. Ali kada sam ja prvi put video ovu ikonu, sve sumnje su iscezle. Iz Spasiteljeve glave na ikoni crveni tokovi su isticali direktno iz tragova uboda trnove krune i ja sam osetio prirodni miris krvi. A kada su izvrsili hemijsku analizu tecnosti koja se izlivala, ustanovilo se da je to prava plazma ljudske krvi.

"Upravo isto onako kao u prvim vekovima hriscanstva, Gospod nam pokazuje cuda da bi nas ojacao u veri i, mozda, da bi nas pripremio za teska iskusenja u buducnosti."

Sa neizrecivom ljubavlju i bolom Gospod gleda na nas, ohole, gresne ljude, kako ukivamo nove eksere u Njegove krvave ruke.

http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j...34GICw&usg=AFQjCNHoQDm579uRK35r9fShTdr9bR935w

Prvo, ne razumem nevernike odakle im takva potreba da "dokazuju" da ono sto tvrde vernici nije tacno i da ismevaju vernike.
Verovatno su indignirani besramnim nastojanjima vernika da šire priče o navodnim čudesima koja se tobož dešavaju po crkvama. :kafa:

Samo totalno imbecilan covek moze da veruje da smo nastali slucajno. Informacija u DNK je slozenija informacija odbilo kog kompjuterskog programa a informacija mora da nastane u necijem umu. u ovom slucaju premudrom umu.
Naravno, to što bi taj premudar um trebalo nekako da nastane to... ništa. :kafa:

Prvo, zasto tecnost koja curi iz ociju ikona mora da bude suza. mozda je to neka druga tecnost koja predstavlja suze. To je u stvari tzv Sveto Miro i postoje mnogi snimc mirotocenja ikona... Postoje i krvotocive ikone i dokazano je da je to krv nulte krvne grupe.
Postoje mnogi snimci mirotočenja, ali ne postoje nikakve hemijske analize mirotočenja. Neće ni postojati jer nije nikakva zagonetna tečnost, već miro koje se kuva određenih dana u godini od petnaestak vrsta aromatičnih biljaka i maslinovog ulja, u prisustvu vladike. :kafa:

Hoces da kazes da nije?

Ne cudi me da neznas da jesve na zemlji unikatno...

Ajde! :kafa:

eggs.jpg

Iako na oci izgledaju ta jaja slicna. Ali kada se ona detaljno pregledaju, ni jedno nije isto kao drugo.

Svako jaje je unikat. Svski list na grani je unikat.

Na svetu ne postoji ni jedan list isti kao neki drugi.

Postoje opticke slicnosti ali nista isto...

Prvo, ne razumem nevernike odakle im takva potreba da "dokazuju" da ono sto tvrde vernici nije tacno i da ismevaju vernike. To u stvari govori o njima samima i samo im Bog moze pomoci.
Pre svega, reci nekom da je nevernik je uvredljivo, odraz nedovoljnog domaceg vasspitanja. Drugo, ti, tzv. nevernici ne ismevaju "vernike", vec od njih ocekuju dokaza da su cudesa moguca i da mitoloska stvorenja zaista postoje. To ih ne karakterise da su nevernici i zbog toga ih ne treba vredjati. Dalje, vernici ne tvrde, vec veruju. Znaci, veruju bez dokaza da bogovi postoje.

Sto se tice imbecila, zar ti nije imbecilnije kad neko kaze da je svet stvoriio nekakav dugobradi i sedi starac za ciglo sest dana. Mora se priznati da jeste imbecilnije.

Drugo, niko do sada nije tvrdio, kad je nauka u pitanju, kako je zivot nastao, iako ima nekoliko teoretskih mogucnosti koje nauka pomno istrazije.

Premudri um? Iz Prve Mojsijeve se ne vidi da je taj starac, tzv. premudri um. On je napravio nekoliko kardinalnih gresaka, sto dokakzuje da nije ni priblizno premudri. Sta vise, mozda i pomalo priglupacak.

Svaki dalji komenta bi bio izlisan. Kad kazes da suza ne mora da bude suza, sve si rekao o svom znanju i o tvojoj veri u cudesa.

Naravno... evo ja sam jedne godine za Uskrs video dva potpuno ista crvena jajeta. Znači potpuno ista.... nema razlike. Čak i kad smo lupili jedno o drugo, pukla su oba, što je znak da su bila ista i na molekularnom nivou. Al' Glasnik to ne zna očigledno. :kafa:

A sta ti mislis da jedno jaje treba da bude od kokoske a drugo od slona?

Nravno da imamo slicnosti ali nikako nesto isto.

Cak sara ili sitne bobice na jajetu nisu ni na jendom iste . Tako da ne posotoji nista isto.

Mozes samo da izmisljas i pokazujes svoj nivo.

I ja ne govrim o onome sto je covek napravio jer covek cesto pravi na kalup, isto.

Dok Bog ne...

Za njega je sve unikat i jedna vlas na glavi nije ista sa drugom.

Cak bliznci iako su jako slicni, imaju stotine razlicitosti, od karatera do izgleda i sitnih detalja.

Ne postoji ni ejdan muskarac ili zena isti.

Postoje slicni.

Svako od nas je unikat i nezamelnjiv, i Bogu posbeno vazan...

Poslednja izmena:
Ne tražite ta druga (glupa)čuda-evo pada s nebesa snežina beskrajna i niko od ozbiljnih meteorologa ne vidi kraj tom
padanju...Hrvatska je već zatrpana-mi smo na redu...
Posle nedelju dana će sneg biti preko krovova,a onda za 21 XII naglo zatopljenje i POTOP...:mrgreen:

Back