ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

Pa jel takav autoritet nije mogao poslati uzorak nekome ko bi ustanovio koja vrsta supstance je to miro?
Tako neverovatan rezultat, a tako malo medijske/nauchne paznje...
Da li moze neko da mi da link do neke struchne analize toga sem ovih verskih sajtova?

Da zaista je to interesantna , da ovakav rezultat ne privuce medisku paznju u vecoj meri.
Da li je u pitanju izmisljotina , ili bi ovakav rezultat promenio svet kakav poznajemo?to su pitanja za razmisljanje.
Mada cisto sumnjam da je u pitanju izmisljotina kada se pominju poznata imena strucnjaka.

Ili je neverovatna za tvoja uska ateisticka shvatanja nadprirodnih desavanja oko nas, koja se prepisuju Bogu, koji dela kroz svoje ugodnike.:)

Znaš da nisam čist ateista....:mrgreen:
Mora da mu nisam dovoljno ugodna...
umusila-1.gif

Krv na ikoni

U Sveto-Nikolajevskoj crkvi u selu Kulevča se takodje može videti kopija Iverske ikone Presvete Bogorodice, koja se proslavila još u vreme cara-ikonoborca Teofila (829-842). Po predanju, kada ju je vojnik udario mačem, na desnom obrazu Prečiste se pojavila krv… Danas kopija te ikone ne krvotoči ništa manje od njenog originala. U to su se uverili ne samo vernici, već i predstavnici Odeskog regionalnog biroa sudsko-medicinske ekspertize Igor Vinogradov i Jurij Zagorujko. Rukovodeći se instrukcijama profesora Grigorija Krivde koji je bio u selu Kulevča, oni su tokom tri dana istraživali fenomen Iverske ikone Majke Božije. Pretpostavka o tome da je neko od vernika «ubrizgao» krv, nije potvrdjena. Kako je pokazala ekspertiza, kiot ikone nije otvaran 35 godina (od tada kako su je ukrasili raznobojnim bljnim ornamentom u vidu cvetova jarke boje).

- Ta ikona pripada vizantijskom stilu, naslikana je uljanim bojama na dasci krajem XIX početkom XX veka – tvrdi sudsko-medicinski ekspert-kriminalist I kvalifikacionog razreda Jurij Zagorujko. – Pri istraživanju ikone i njenog kiota primećen je neorganski pigment braon boje na bazi gvoždja, verovatno oksida gvoždja. A gvoždje se kao što znamo nalazi u hemoglobinu krvi: ono ima važnu ulogu u transportu kiseonika u ćelijama ljudi i životinja. Ali sama krv nije pronadjena u istraživanim uzorcima. I zato ne možemo da govorimo o krvi, već o mrljama u vidu krvi na liku Majke Božije. Uostalom nije isključeno da je primećeni oksid gvoždja mogao da udje u sastav hemoglobina u krvi, medjutim kao rezultat složenih hemijskih procesa on se iz organskog jedinjenja pretvorio u neorgansko. Ali najviše zadivljuje sam proces takozvanog krvotočenja: ono je počelo pre oko tri godine i od tada se neprekidno povećava. Nije poznato čime je izazvana ta čudna pojava. Samo je jedno jasno: ona je van naše spoznaje. Nju je nemoguće objasniti sa materijalističke tačke gledišta ...

Odeski eksperti nisu mogli ništa da zaključe ni u vezi mirotočive ikone Apostola Filipa. Posle podrobnog rada, napravili su sledeći analogni zaključak: «Uzorak koji je poslat na istraživanje podseća na organsku materiju sličnu ulju, čije je poreklo nemoguće utvrditi».

U vreme ekspertize došli su do još jednog «iznenadjenja»: posle formiranja spektrograma (grafičke predstave) mira i krvi se pokazalo da su krvne linije (a njih je tamo bilo veoma mnogo) u potpunosti podudaraju sa linijama mira! A količina gvoždja u krvi je odgovarala količini gvoždja u miru. Kada su začudjeni eksperti to saopštili ocu Pavlu, on je mirno odgovorio: «U tim uzorcima samo je spoljašnost različita, a suština je ista – Božanska»...

Pa vec smo rekli da se nauka ne bavi dokazivanjem Boga, tako da sumnjam da ima interesovanje svaki put kad se nekom verniku ukaze chudo - doleti sa interventnim timom za analizu.
Sukob interesa, vernicima nije u interesu da se ispitivanjem pokaze da nema chuda.

Ovu moju tvrdnju mogu da potkrepim ovim.
Sveshtenici nisu dali da se uzorci analiziraju.
Analiza miro-a Svetog Simeona mi je sumnjiva, poshto je nije ispratila nauchna/medijska javnost.
A to definitivno zasluzuje.

Pa vec smo rekli da se nauka ne bavi dokazivanjem Boga, tako da sumnjam da ima interesovanje svaki put kad se nekom verniku ukaze chudo - doleti sa interventnim timom za analizu.
Sukob interesa, vernicima nije u interesu da se ispitivanjem pokaze da nema chuda.

Ovu moju tvrdnju mogu da potkrepim ovim.
Sveshtenici nisu dali da se uzorci analiziraju.
Analiza miro-a Svetog Simeona mi je sumnjiva, poshto je nije ispratila nauchna/medijska javnost.
A to definitivno zasluzuje.

Ne bavi se , to je svima jasno, ali trebala bi, odnosno neke njene grane da vise posvete paznju ovakvim stvarima, jer bi tada istina izasla na videlo, ili bi se reklo ovo jeste zaista prst Boziji, ili da se manemo zabluda.

Back