BOKYSTAMY
Veoma poznat
- Poruka
- 10.976
Evo bolji primer:
Zemlja je ravna plocha koja se nalazi u centru sunchevog sistema. Nemoj da me terash da ti pishem bajke iz vashih knjiga.![]()
Vracam se za koji minut,
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo bolji primer:
Zemlja je ravna plocha koja se nalazi u centru sunchevog sistema. Nemoj da me terash da ti pishem bajke iz vashih knjiga.![]()
Pa koga interesuje vasha logika, vi jedini verujete u nju.Ja ti već rekoh da ne isključuje logiku! Isključuje formalnu logiku, ali ima svoju logiku koja počiva na drugačijim principima od klasične formalne
Mislio sam na ovaj post!
Pa koga interesuje vasha logika, vi jedini verujete u nju.
Ako je Bog svemoguc, on moze da napravi kamen koji ni on ne moze da podigne.
Ako ne moze da podigne, nije svemoguc.
Ako moze, nije logichan.
I drugi elementi su pre otkrivanja bili nepoznati. Nije to nista cudno.
Osim toga kako su nazvali te elemente? Ako budu pronadjeni isiti takvi elementi jos negde, uvek se mogu svrstati u grupu retkih i rasejanih elemenata.
Ta teorija i nije ispravna
E pa izvini ako znam za samo jednu logiku. Po kojoj logici ti zivish?Ja ti večeras rekoh da ne vredi raspravljati o tvarima koje se oslanjaju na različite sisteme logike. Tvoj primer je čist primer formalne logike. Bog je svemoguć, napraviće takav kamen, ali pošto je svemoguć podići će ga, i tako dokazati sebe....
E pa izvini ako znam za samo jednu logiku. Po kojoj logici ti zivish?
A sta ako ti zagrmi neko odozgo: "Slusaj Boki teorija evolucije je savrseno ispravna, samo sto ste ti i tebi slicni pogresno tumacili bibliju."![]()
Pa ili je logika koja ima smisla samo kod vernika, ili je neka druga? Moze li kratka lekcija iz osnova logike?
Evo bolji primer:
Nja , nja , nja a kako treba da je tumacimo?
Shto znachi da vi nemate zdravorazumsku logiku negu neku versku.He heNisam ja logičar da bih ti o tome davao lekcije, ali ne postoji samo jedna logika, fdaleko od toga. Pa evo, upravo vidiš primere i drugih logičkih sistema
Hm, postoji razlika npr formalne, i dijalektičke logike, to se uči još u srednjoj školi, ako se sećaš principa protivurečnosti, prostog identiteta, složenog dijalektičkog identiteta, isključenja trećeg... a to je sve ipak "zdravorazumska" logika, koja se razlikuje od logike religijskih sistema
Pa zar biblija to tvrdi?
ili neko od otaca crkve, ili neko od katolika, ko je zapravo tvrdio tako nesto?
Shto znachi da vi nemate zdravorazumsku logiku negu neku versku.
Pretpostavljam i da su istina i ljubav neke verske... Mnogo ih spominjete, a slabo su logichne...![]()
Pa zar biblija to tvrdi?
ili neko od otaca crkve, ili neko od katolika, ko je zapravo tvrdio tako nesto?
Ti tumachish da je Bog stvorio sve za 6 dana, a mi tumachimo kroz Veliki Prasak, Abiogenezu i Evoluciju.
Svi srecni i zadovoljni.
Samo mi nemoj reci da nemash dovoljno vere da verujesh u svoju prichu.
Stav katolicke crkve je vekovima bio da je Zemlja ravna ploca.........ljude su spaljivali zbog suprotnih tvrdnji. Pravoslavna crkva je imala precutni stav o tome.
Pa ,katolicke, zato im se vracau nos izdajstvo pravoslavne crkve .
Jer su imali novotarija i novotarija pa i ovu glupu tvrdnju.
Dobro, a kakav je stav PC bio po tom pitanju pre par vekova?
Nisu ni raspravljali o tome, bavili su se molitvom i postom.
Ima jedan deo u bibliji gde se neposredno govori o obliciju zemlje, mislim da se nalazi u prici om jobu.
Bas cu da potrazim
Imash bash na ovom podforumu preopshirnu temu o Teoriji Evolucije.Sto puta treba da pisem da su te teorje gluposti.
Shto kazu ovde "moze da bidne a ne mora da znachi"savremena fizika otkriva nam neke cinjenice koje indirektno govore o Bogu stvoritelju.to su jedna teorija i dve cinjenice. postoji kosmogonska teorija da je svet nastao ,, velikom eksplozijom prvobitnog atoma,,, tu teoriju usvaja danas,vecina astronoma.ako je ta teorija tacna, onda svet mora imati svoj pocetak postojanja.. a posto sam sebe nije mogao stvoriti,onda nas ta teorija cak i protiv volje mnogih ateisticki raspolozivih fizicara,vodi upravo pred boga.
osim te teorije ,veliki prasak,, koja je hipoteticna pa nema neku dokaznu vrednost,postoje cinjenice koje uopste nisu hipoteticne,to su pretvaranje materije u energiju , i energije u materiju. odakle suncu tolika svetlost i toplota? pa sunce pretvara svoju materiju pretvara u energiju.
"Materija se ne moze stvoriti, niti unishtiti; moze samo da predje iz jednog oblika u drugi."ako je tako, onda svet ne moze biti vecan,jer ako bi se taj proces dematerijilizacije materije razvijao od vecnosti ,do sada bi se zavrsio.
naizad, i raspadanje radioaktivnih elemenata svedoci prodiv vecnosti materije, jer da je ona vecna, taj bi se proces dosada morao zavrsiti, a na osnovu tih cinjenica pojedini fizicari izracunavaju starost vasione, uzima se da je stara 7-10,a neki racunaju 15-20 milijardi godina.
Ko je onda stvorio Boga?za nas nije vazno dali je ta cifra tacna ili ne,
vazno je to da vasiona ima svoju starost,dakle i rodjendan, aposto se sama od sebe nije mogla roditi,niti sama sebe stvoriti, jer je takvamisao apsurdna, to onda ti naucnici koji izracunavaju starost vasione,cutkepriznaju;ili onaj apsurd da je vasiona sama sebe stvorila, ili da ima svoga stvoritelja,.
posto je misao da je vasiona sama sebe stvorila apsolutni apsurd,osta je nam da nas fizika indirektno uverava da je vasiona imala svoga stvoritelja,.,.dakle postoji BOG.