ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

Postoje već minimum 2 slične teme...
Čuda ne postoje. :)

Нисам знао за теме, од скора сам овде, а само сам офрље погледао прве две сранице са темама, нисам видео сличну тему и отворио сам ову.;)

А ако чуда не постоје како објашњаваш све приказано у филму(ако си гледала). Наука није могла да објасни.

Нисам знао за теме, од скора сам овде, а само сам офрље погледао прве две сранице са темама, нисам видео сличну тему и отворио сам ову.;)

А ако чуда не постоје како објашњаваш све приказано у филму(ако си гледала). Наука није могла да објасни.

Ono sa zmijama?
Ako nauka nije mogle da objasni, to ne znači da je u pitanju čudo.
Očekuješ od mene da objasnim, a nauka to nije mogla? :lol:

Poslednja izmena od moderatora:
Ono sa zmijama?
Ako nauka nije mogle da objasni, to ne znači da je u pitanju čudo.
Očekuješ od mene da objasnim, a nauka to nije mogla? :lol:

Па ти самоуверено тврдиш да то није чудо, а ја мислим да је све што наука не може да објасни, ето нећемо да кажемо чудо, него натприродна појава.

Ја не очекујем да ти објасниш било шта али не знам зашто си сигурна у своје тврдње.

Па ти самоуверено тврдиш да то није чудо, а ја мислим да је све што наука не може да објасни, ето нећемо да кажемо чудо, него натприродна појава.

Ја не очекујем да ти објасниш било шта али не знам зашто си сигурна у своје тврдње.

Ne verujem u čuda... šta je tu čudno?
Gora varijanta je da za nešto što ne umem da objasnim kažem da je čudo. Šta znači "natprirodna pojava"?

Да ли нам оваквим чудима Бог шаље поруку да постоји, да смо на њега заборавили и да је долазак Спаситеља близу, или је нешто друго у питању сами одлучите.

Ko zna, mozda bas na ovakav cudan nacin Bog zeli pokazati ljudima put do Pravoslavlja?
Da se ociste i pripreme za Hristov dolazak?

Ili ...

... je verovatno nesto drugo u pitanju?

Свакоме од нас су познате такозване необјашњиве појаве у Религији, те необјашњиве појаве су најчешће управо у православном хришћанству. Да не би све остало на писанију ево једног занимљивог руског филма са Тјуба на ту тему.

. E, to je pravo cudo, cudo nad cudima nad kojem treba da se cudis koliko god mozes i pridodas ga kolekciji tih nebrojenih cuda koja na tako bozanstven nacin svedoce pravoslavno hriscanstvo i pravoslavnu Srbiju.

Poslednja izmena:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9922505&postcount=140
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9923593&postcount=188
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9925337&postcount=220
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9925662&postcount=232

Ako imaš još neka pitanja u vezi kefalonijskih zmija, slobodno pitaj, da ti odgovorimo na to što "nauka nije mogla da objasni". :lol:

Nebitno u kojoj religiji ste pronasli istinu, ako vasoj religija ima cuda, zelim da mi ih kazete ovdje. Potrebno je samo jedno jedino, naukom neobjasnjivo, cudo. Da li neko to moze da mi uradi? :)

Ево лекције о чудима кроз познавање елементарних честица (кроз квантну физику).

Како то да су два фотона спојена у лептоне, када је за њихово спајање потребна нестварно велики енергија, екстремни притисак, највиша температура и најпрецизнија геометрија?

Таква сила се не може добити нити од једне интеракције или закономерног дејства, а опет ''неко'' је натерао два мала и саможива фотона да се споје у већу честицу.

Одговор, одакле та сила, али да буде кратак и јасан, без да мора да те отпетљавамо из лавиринта недоречености.

Poslednja izmena:
u religiji kojoj ja pripadam nema chuda... ustvari mogle bi da se okarakterishu kao chuda 4 situacije- nastanak materijalnih elemenata, nastanak zhivota, nastanak svesti (kod zhivotinja), i nastanak razuma (kod choveka). sve ove 4 tachke su naukom neobjashnjiva chuda.

Poslednja izmena:

Како то да су два фотона спојена у лептоне, када је за њихово спајање потребна нестварно велики енергија, екстремни притисак, највиша температура и најпрецизнија геометрија?

Таква сила се не може добити нити од једне интеракције или закономерног дејства, а опет ''неко'' је натерао два мала и саможива фотона да се споје у већу честицу.

Одговор, одакле та сила, али да буде кратак и јасан, без да мора да те отпетљавамо из лавиринта недоречености.

Е па вала и мене си збунио.:confused:О чему ти то?:dontunderstand:

a ovo zahteva potezanje kvantne mehanike, a verovatno i prilično sumanutog matematičkog aparata pa ne bih da ulazim u to. eto, samo, recimo da može, i ne samo da može, nego se i redovno događa. šta više, jedan foton se neprekidno razbija na česticu i antičesticu koje se ponovo anihiliraju u foton. Lepo je taj proces objašnjen inače.....

a ovo zahteva potezanje kvantne mehanike, a verovatno i prilično sumanutog matematičkog aparata pa ne bih da ulazim u to. eto, samo, recimo da može, i ne samo da može, nego se i redovno događa. šta više, jedan foton se neprekidno razbija na česticu i antičesticu koje se ponovo anihiliraju u foton. Lepo je taj proces objašnjen inače.....

Дедер ''лепо објасни'' комбинујући микрогеометрију, иделане притиске, темепературе, и наравно енергију која ће да задржи два саможивца у крупнију честицу.

То је само почетак, а тек после је необјашњиво када почну и веће честице да се удружују, јер захтевају неке од немогућих услова НА КВАДРАТ.

Дедер ''лепо објасни'' комбинујући микрогеометрију, иделане притиске, темепературе, и наравно енергију која ће да задржи два саможивца у крупнију честицу.

То је само почетак, а тек после је необјашњиво када почну и веће честице да се удружују, јер захтевају неке од немогућих услова НА КВАДРАТ.

Какви услови?:dontunderstand::dash::::dash::eek:

Има и те какве, јер у почетку Бог створи светлост...

Много би морао да ти куцкам, објашњење иде другом приликом.

Да.Али твоја прва порука ми је била крајње неразумљива.Куме требао си да студираш физику ко мој ћале.:rtfm:

ajde mani me. nisu dva fotona u jednu česticu, već čestica i antičestica u foton.

Back