čvrsnica
Domaćin
- Poruka
- 4.321
Ovo ti je jedan od jačih bisera. Mada sumnjam da ćeš razumeti zašto.
naravno
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo ti je jedan od jačih bisera. Mada sumnjam da ćeš razumeti zašto.
За аватар? Па "Аватар", исто као и Црвена Хрватска.pa neodgovori ti meni psioaktivni gospodine
За аватар? Па "Аватар", исто као и Црвена Хрватска.
nije bioskopski avatar koji si gledao prije klistiranja,nego onaj gdje si nabrojao nepostojanje kroata sa drugu stranu duvanjskog polja.
nisam ni sumnjao,podvijen rep i laje wau wau
Ja to pročitah još pre koju godinu ,na nekom vašem sajtu.
Postavi nam te "šahovnice" iz ranog srednjeg veka...
Мислиш ово?
![]()
Шта се мени обраћаш, мацане, ископај Вјекослава Ђорђића па њега питај што је тако писао, а био је учен човек, ( ух колико је Срба католика пронашао, можда је и дида био међу њима?) имао приступ ватиканској књижници, а мецена му био Штросмајер:
![]()
I kako objasniti prisustvo Srba sa hrvatske strane te navodne granice, kad im kasnije prilike nisu išle na ruku? Ili su to Hrvati koji su se opredjelili za lojalizam ortodoksnom hrišćanstvu, a ne za buntovni reformatorski Rim?opet se blesav pravis i stavljas gluposti koja odlicno opisuje tvoju nemoc
nemoj da se ponavljam,pitao sam te vezano za tvoju milenijsku glupost,kako je moguce da su lijevo od duvna croati,a hrvatski vladar i njegovo sjediste daleko desno.
daleko je srbija od zapadnog balkana,koliko se god ti trudio
I kako objasniti prisustvo Srba sa hrvatske strane te navodne granice, kad im kasnije prilike nisu išle na ruku? Ili su to Hrvati koji su se opredjelili za lojalizam ortodoksnom hrišćanstvu, a ne za buntovni reformatorski Rim?
U temi "Ko su splitski vlaji?" Srebrena je navela:ja nisam ni spominjao tu granicu,nego kolega iz daleke srbije
koje prisustvo srba,sta kako?
U temi "Ko su splitski vlaji?" Srebrena je navela:
Према подацима из “Далматинске хронике” задарског надбискупа, наводи се да је 1371. године прешло из Босне много српског народа који се настанио у брјеговитим странама Далмације. Тих Срба, “Влаха-шизматика”, бивало је све више, тако да су забиљежени у Задру, Шибенику, Обровцу а стигли су и пред зидине града Трогира .
Kao što sam i tamo primjetio, i prije i poslije 1371. su iz tih krajeva ljudi bježali u Bosnu. Zašto bi 1371. bili dobrodošli?
Odgovorio si.bilo je vlaha i u manjoj mjeri srba.po stranim autorima 1/3 srbi,ostalo vlasi pravoslavni.naseljavali su se i ranije od te godine.
bojim se da ne razumijem pitanje
bilo je vlaha i u manjoj mjeri srba.po stranim autorima 1/3 srbi,ostalo vlasi pravoslavni.naseljavali su se i ranije od te godine.
bilo je vlaha i u manjoj mjeri srba.po stranim autorima 1/3 srbi,ostalo vlasi pravoslavni.naseljavali su se i ranije od te godine.
Kada, otkuda te razmjere i po kojim stranim autorima?
Немојте се пачати у ствари које не разумијете, колега, удрите по беванди и не наручујте више наруквице са именима Порга , Буга и Туга, слабо иду. Милисав је чешће "хрватско" име од Порге.
malcolm

Pass.
Dalje (P.S. gdje i taj novinar uopšte spominje "jedna trećina", i za koji period)?

puno pitas,trazi sam![]()
malcolm
Verujem da ste svi imali prilike da čujete o "koloritetu" Hrvatske.
Interesuje me, iz pouzdanih istorijskih izvora - šta znamo o "Crvenoj Hrvatskoj" ?
dokle vise sa ovim postustaskim teorijama? No kao sto rece Anut Radic, nesto u stilu "samo neobrazovani ljudi misli da su Srbi u stvari od Vlaha".bilo je vlaha i u manjoj mjeri srba.po stranim autorima 1/3 srbi,ostalo vlasi pravoslavni.naseljavali su se i ranije od te godine.
Odavno ste zavrsili raspravu pa ja samo da dodam.
Crvena Hrvatska se pominje samo u Ljetopisu popa Dukljanina i to na DVA mesta i nigde vise.Tako da uzimajuci u obzir verodostojnost
ovog dokumenta vise je nego ocigledno da nije NIKAD postojala bas kao i Bela Kroatija.
a jel to bese ona hronika gde je "kralj" Tomislav brat srpskog "kralja"Dalmatinskoj hronici

U novom vijeku ima masa spomena, uglavnom od dubrovačkih autora.
Na koje reference su se pozivali ti dubrovacki autori?