- Poruka
- 373
Ne postoji prakticno nijedan izvor (ima jedan jedini, znaci nevazno) koji govori o Srbima na teritoriji CG prije Njegosa. I ima nekoliko sa pridjevom srpski. Znaci 5-6 izvora besznacajno i nevazno, radi se dakle o greskama. Ima dosta izvora dje se spominje RITO SERVIANO, srpski obred (religijski). Znaci srpski se dovodi do Njegosa u vezu samo sa religijom.Ja sam prebrojao, i ispada oko 150 (posebno za tebe), što je, kao što znaš, mnogo više od 5. Što se tiče drugih izvora, koji se mogu koristiti kao neka posebna naznaka da postoje dva naroda Crnogoraca i Srba "do Njegoša", još tek treba da vidim, tj. da ih ti postaviš.
Postoji milion dokumenata o stanovnicima Crne Gore do Njegosa: Mletackih, austrijskih, ruskih, turskih, vatikanski .... mi smo pravi narod, nijesmo mi odrobavali svoju istoriju!Preuveličavanjem ovdje ništa nećeš postići, nikakav efekat ne daje, ama baš ni na koga. Ne postoji milion istorijskih izvora o Crnogorcima, ako se i svi sakupe na jednu gomilu za sva vremena ikada.
Đe su Srbi u Vilusima i Crnoj Gori prije 260 godina?
Đe su?
Jesu li se sramili srpskog imena, ili nijesu znali da su Srbi? Što je u pitanju?
Iz knjige
И од сада да су Црногорци увек
Да се зна и да је веровано како ја, владика Сава, митрополит цетињски и господин војевода Вукадин Вукотић, и сердар Сава Петровић, и сердар Станиша Радоњић, и прочи кнезови, и все обштество сената черногорскаго примамо дака Сладојевића со свема вилусама, и со свем племеном Риђанима, да су у збор черногорски, и посад да су Черногорци увлек, да буду за Черногорце понијети зло или добро, како и други Черногорци. Сије бис ва лета 1748, априла 28.
----------------------
----------------------
I od sada da su Crnogorci uvijek
Da se zna i da se vjeruje, kako, ja, vladika Sava, mitropolit cetinjski i gospodin vojvoda Vukadin Vukotić, i serdar Sava Petrović, i serdar Staniša Radonjić, i ostali kneževi, i cjelokupan crnogorski Senat primamo Daka Sladojevića sa svim vilusima, i sa cijelim plemenom Riđanima da su u zbor crnogorski. I od sada da su Crnogorci uvijek, da budi spremni za Crnogorce ponijeti zlo ili dobro, kao i drugi Crnogorci.
Ovo bi ljeta 1748, 28. aprila.
Ovo bi ljeta 1748, 28. aprila.
No poenta i dalje ostaje nepregažena od tebe - nisi objasnio po čemu su to Petrovići-Njegoši vlaškog porijekla, niti odgovorio na samu temu - ime i prezime ličnosti.![]()
Ono sto skeniram nemam namjeru da stalno prekucavam, svi su shvatili, procitali nijesu nista pitali, osim ti!
Bravo!
Cestitam ti na inteligenciji!