Crni panter uočen u okolini Apatina

Тихи

Zaslužan član
Poruka
148.938
LOVCI TVRDE DA SU UBILI ODBEGLOG PANTERA?! Na fotografiji poziraju pored nesrećne životinje u šumi kod Apatina (FOTO)

Foto: Čitalac kurira

NAJNOVIJA VEST​

LOVCI TVRDE DA SU UBILI ODBEGLOG PANTERA?! Na fotografiji poziraju pored nesrećne životinje u šumi kod Apatina (FOTO)​

DRUŠTVO
12.11.2022. 16:23h 16:53h
Odbegli panter navodno je ulovljen danas u šumi kod Apatina!
Čitalac Kurira Nemanja D, koji tvrdi da je član jednog lokalnog lovačkog društva, poslao je našoj redakciji fotografije na kojima se vidi nepomični panter pored koga poziraju dva lovca.

Panter, ubijen Panter, Apatin, Lovci
FOTO: ČITALAC KURIRA
Fotografija je navodno nastala danas u šumi nadomak Apatina. Za sada nema podataka da li je reč o autentičnoj fotografiji ili se radi o fotomontaži.
Zvaničnih informacija o panteru još nema.

Opština Apatin, podsetimo, prethodno je upozorila građane da je panter viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković i apelovala na građane da se ne približavaju tom kraju!
- Obaveštavaju se građani da je crni panter, koji je nedavno viđen u atarima sela Sonte, danas uočen u neposrednoj blizini Banje Junaković. Mole se građani da ne idu do daljnjeg u tom i u pravcu Prigrevačke šume jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji. U hvatanju i lociranju crnog pantera, trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić - navodi se u saopštenju Opštine Apatin.

Тихи

Zaslužan član
Poruka
148.938
Crni leopard je najčešća vrsta crnog pantera u zarobljeništvu. Uzgaja se posebno za zoološke vrtove i trgovine egzotičnim ljubimcima. U prirodi se u proseku svaki treći leopard rađa kao crni panter. Izuzetak je amurska (sibirska) podvrsta leoparda, kod koje su u prošlosti zabeležena samo dva crna primerka, 1937. i 1972. godine. Crni leopardi su nešto manji od normalno obojenih, a crna boja krzna se nasleđuje autozomalno recesivno. Pod određenim uglovima, mogu se videti šare karakteristične za leoparda. Crni leopard se u prirodi može naći na prostorima Apatina, jugozapadne Kine, Mjanmara, Nepala, južne Indije, Jave i južnog dela Malajskog poluostrva. Takođe su prisutni u Africi, južno od Etiopije.

https://sr.wikipedia.org/sr-el/Црни_пантер

Patata Caliente

Buduća legenda
Poruka
25.375
Pa Srbija ima lovacka udruzenja zar ne?

Nek im drzava organizuje prevoz tamo i nek odu i nek precesljaju sve dok ne ubiju zivotinju

To je svakako trofejni primerak, retko koji lovac u Srbiji ce imati priliku za zivota da lovi takvu zver

A pride, cini mi se da su i moralno duzni da izadju i zastite narod na tom terenu

A ne ubijaju zeceve i fazane

vučji čopor

Legenda
Poruka
62.760
Ако је истина онда се десило оно чега сам се плашио. Није им ни на памет пдало да га пробају да ухвате(мреже, успављујућа муниција и остало) него сурешили да га убију.

Slavan

Poznat
Poruka
7.086
Crni leopard je najčešća vrsta crnog pantera u zarobljeništvu. Uzgaja se posebno za zoološke vrtove i trgovine egzotičnim ljubimcima. U prirodi se u proseku svaki treći leopard rađa kao crni panter. Izuzetak je amurska (sibirska) podvrsta leoparda, kod koje su u prošlosti zabeležena samo dva crna primerka, 1937. i 1972. godine. Crni leopardi su nešto manji od normalno obojenih, a crna boja krzna se nasleđuje autozomalno recesivno. Pod određenim uglovima, mogu se videti šare karakteristične za leoparda. Crni leopard se u prirodi može naći na prostorima Apatina, jugozapadne Kine, Mjanmara, Nepala, južne Indije, Jave i južnog dela Malajskog poluostrva. Takođe su prisutni u Africi, južno od Etiopije.

https://sr.wikipedia.org/sr-el/Црни_пантер
🐈‍⬛ :lol:

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.952
Nadam se da nije istina , trebalo bi da ga samo uspavaju
a kako da ga uspavaju?
nasi uopste nisu obuceni za pantere.
panter je najopasnija zivotinja medju divljim zivotinjama.
mi nemamo ljude koji imaju iskustvo u hvatanju pantera.
kako mislis da mu pridju i pucaju iz one puske sa strelicama.. panter ce ih rasrtrgnuti pre nego sto nanisane.
panter je najsmrtonosniji predator.. da li znas da je on toliko snazan da kad ubije coveka ili zivotinju on njih odnese na drvo gde jede na miru ..
kazu da kad bi se susrela sa panterom sansa da prezivis je nula.

pikax

Elita
Moderator
Poruka
17.836
a kako da ga uspavaju?
nasi uopste nisu obuceni za pantere.
panter je najopasnija zivotinja medju divljim zivotinjama.
mi nemamo ljude koji imaju iskustvo u hvatanju pantera.
kako mislis da mu pridju i pucaju iz one puske sa strelicama.. panter ce ih rasrtrgnuti pre nego sto nanisane.
panter je najsmrtonosniji predator.. da li znas da je on toliko snazan da kad ubije coveka ili zivotinju on njih odnese na drvo gde jede na miru ..
kazu da kad bi se susrela sa panterom sansa da prezivis je nula.
Iz vozila , sa bezbedne daljine , sigurno ne mislim da napuštaju vozilo . Otkud znam kako se to radi , nisam lovac.Ne mislim da neko ugrožava svoj život.
Znam da podiže plen svoje težine na drvo bez problema.