Crni i gvozdeni nemački ovčar

• Začetnik teme Začetnik teme DOGG
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa tacan datum ne ali ce biti uskoro.Ima sada jedno leglo kod mog prijatelja stari 2-3 meseca ali uopste nemaju potencijala za rad ne zanima ih nista:ni lopta ni drvo,ni krpice-izgleda da su sve povukli na mamu a ona je prava maza a da stenci nisu uopste temperamentni ali naravno bice sjajni kucni ljubimci. A sto se mene tice i mog uzimanja crnog bice tu za 2 meseca samo neznam hocu li uzimati gvozdenog ili crnog,a moja zenka je bicolor tako da njoj pasu obe boje i crna i gvozdena tako da nisam jos odlucio,ali stene uzimam,ali naravno ne bilo kakvo,eto samo da ga imam,mora ispunjavati i neke uslove koji su meni potrebni a iz ovog sledeceg legla bice ih da nekazem100%,neka bude 70% i imacu sasvim solidnog psa.
Pozdrav i kacite slike vasih pasa-obozavam da ih gledam.

Gvozdeni su isto jako lepi psi. Zanchi mora da bude radan :) ako, i ja sam birala shtene po tom kriterijumu a ne po lepoti. Jedva cekam da se ti i Tamara pojavite sa slikama vashish shtenaca :klap: :klap: :klap:

A ja Zaru, pa i u šetnji, vabim sa "milice", "mićo", "keru", "pas", "moronu", "ljubice", "mileso" :) , i još svakako nekako. Što je najbolje, odaziva se kako god da je zovem!
Zara
Nera
Dara
Tara
Mara
Sva su upotrebljiva imena :)
Pseto pre Zare, irski seter, bila je Ena. E, bolje ime nisam mogao da smislim. Kada se prodereš "EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!" čuje te ceo grad, a kamo li džukče :)

Ja se izvinjavam što vam dosađujem gostovanjem na temi, ali oni moji u osmoj grupi su malo... lenji.
Elem, pre par dana je bila neka oluja. Uglavnom, šetamo mi po parku (u kome se gnezde bog-zna-koliko-vrana), pa se desilo da su mlade ptice poispadale iz gnezda. Na svu radost Zarinu, i na sav moj užas.
Tu je komanda "NE!" došla do izražaja, eto da se pohvalim, iako je radni pas (aportira bez greške) i iako je mlada (godinu i po) - sluša! I to "ne" nije uz dreku, već sasvim mirno i tiho "ne".
A, naravno, ume da se pravi gluva. Svojeglavo uradi po svome, i onda dođe onako spuštenih ušiju i pogledom krivca, sedne mi na nogu... Baraba, baš!

Zashto dosadjivanje? Pa ionako nas je shachica aktivnih :)

samo zamishljam labradra kako skuplja ptichice po parku... pravi radni poligon :D

To je za pohvalu, koliko sam se "gluvih" i "ludih" pasa nagledala po parkovima, otimaju deci lopte, frizbije, beze kad ih gazde zovu, jure ih po 15min i prave im zamke po parku kako bi ih stavili na povodac. Ova mala istodobro slusha, npr. za loptom bi skochila gde god bez razmishljanja, ali kad pogleda tudju, samo joj se kaze "ne" i ona se okrece na drugu stranu.
Svaka pohvala za dresuru :) kada moze preko instinkta tako da predje.

Evo nekoliko slika i od nas.Sta mislite kakva joj je anatomija?
aq255176177575628964816.jpg

qa247249177576142298098.jpg

qw253527177611948961184.jpg

:D jest', baraba je to mala :)

Nego juche sretoh nekog coveka, koji sheta dva psa, mesanac, i crni ovcar, prilazi nam i pita me za Kali koja je rasa, odgovaram mu isto ko i vasha, a chovek meni, pa ona je mesanac, nasao sam je na ulici kada je imala 2,5god. Kaze da ih je tada (pre 7god) bilo chetvoro istih, verovatno braca i sestre kod vukovog spomenika. NIje covek znao koja je rasa (a nije mu ni bilo bitno, naravno) ubedjivali su ga da je mesanac jer ima belo na grudima i na prstima jedne shape, mada, obradovao se kada sam mu rekla da je 99% nemica :D
Divan pas, dobar, stalozen, ma za pozeleti... a neko je takvu dushu od psa mogao da ostavi na ulici... tuzno i grozno, srecom u boljim rukama nije mogla da zavrshi.

Isto i sa Zarom. Misle da je mešanac. Dosadilo mi da objašnjavam da je varijetet.
Ja sam ukapirao (empirijski) da su labradori najjačih gena, ma sa kime da se pare, uvek će ispasti labradori (isto važi i za zlatne retrivere).
Znam za slučaj lab + dalmatinac. Ženka laba lepo donela na svet 10 štenadi prekrasnih - labova! Od dalmatinca ni fleka!
E, možda je tako i sa crnim NO.
Uostalom, gledam na Kali kao na Zaru sa podignutim ušima. Ko zna ko im je zajednički predak? (Neki Adam sa Njufaundlenda :) )

mnogo ti je lepa Zara :) svidja mi se shto je uska, nije kao ostali Labradori burence i ima lepu zensku glavu :) a da liche, vala bash liche! A shto se gena tiche, pogledaj mesance labradora i nemackog ovcara, vecina ih je ili "crni ovcar" ili jednostavno labrador :D :D crna boja labradora je definitivno dominantna koliko ja vidim.

Фааалаааа на коНплименти! (да не узвраћам, ае да је Кали мушко, па да се ородимо..., овако, нема вајде :) )
Иначе, нисам пријавио на теми у I групи, о малионима, Зара се опет докачила са Азром, овај пут озбиљније. Морам признати да сам намерно пар секунди (буквално 5-6 секунди) био индиферентан према њима и њиховој тучи (тужите ме!), јер сам хтео да видим како лаб парира малини.
Парира.
Наравоученије: Не качи се са црним пцетом, ко зна ко му је тата! :)

п.с.
Наравно да није било повреда, и наравно да су после шетале, уз обострано игнорисање (или respect, зависи како ко гледа на то) :)

Sasvim je u redu to shto si ih pustio da same to reshe, sve dok ne postane bash ozbiljno. Tako se i moja stalno kachi sa jednom bokserkom, tj bokserka se kachi zubima na nju :D i do skoro je uvek dobijala batine, poslednji put je reshila da se okrene, chisto malo da objasni da nece da trpi i od tada shetaju lepo zajedno :)
To tako ide. A Zara je sada u tim godinama kada pochinje da sazreva, bice toga josh ;) vazno je da nema panike.

Back