Ovo si mozda procitao u Andjelima i Demonima,ali ne znaci da je tacno.Zapravo,niko nema pojma.Postojanje antimaterije uopste potvrdjeno.
Hah, ne. Procitao sam u fizici za 4. razred gimnazije.
A i gledao sam milion emisija na national geographic-u na ovu temu. A i znate valja za CERN i projekat sa akceleratorom LHC (Large Hadron Colider)? Pogledajte na Google-u.
I da, E je nematerijalna, jer jedno je energija, drugo materija. Teorija velikog praska o nastanku svemira upravo to i govori. Kaze da je od energije nastala materija, na sl nacin:
U ne znam tacno kojim milionitim delovima sekunde nakon velikog praska (na nacin na koji nisam bas najbolje razumeo, bio sam kod frizera na sisanju, pa sam jedan deo emisije gledao u ogledalu
), od energije je nastala materija, tacnije i materija i antimaterija. E sada, posto ce se anihilirati materija i antimaterija, priroda je odredila da na 100000 cestica antimaterije postoji 100001 cestica materije. I nakon jednog procesa anihilacije, uvek ostane po jedna cestica materije. I tako sve na dalje, nastao je svemir.
Inace, bas sam se bio zapanjio kada sam cuo da je svemir pre velikog praska bio sfericnog oblika,
ne veci od naseg dlana, ali da je neverovatno bio zbijen i super masivan. Inace, znamo da je do velikog praska doslo tako sto se "nesto dogodilo", naucnici jos uvek ne znaju tacno sta, pa se poremetila struktura te sfere i nastala je eksplozija.