Crna Svadba(2021-)

Pa ne vidim nista nejasno da bih prepostavljao sta ce ostati misterija,pa i da pokusaju tako nesto ne moze to dici seriju na visi nivo bas zato sto opet ne drzi paznju,pa skoro sam po 50i put gledao ko to tamo peva i drzao mi je paznju kao da je prvi put,kad sam prvi put video automobil u pozadini kadra koji nisam do sad primetio,to je misterija ili filmska greska

Pa ne vidim nista nejasno da bih prepostavljao sta ce ostati misterija,pa i da pokusaju tako nesto ne moze to dici seriju na visi nivo bas zato sto opet ne drzi paznju,pa skoro sam po 50i put gledao ko to tamo peva i drzao mi je paznju kao da je prvi put
Pa, to je sasvim u redu.
Poređenja nema između ta dva ostvarenja ni tipski, ni tematski, ni na još bezbroj načina, ali dopada mi se i jedno i drugo-na različite načine.

Nismo imali ovakvu domaću TV seriju do sad, to bi trebalo priznati. :ljutko:

To nema polemike ovakvu nismo,ali bum tras za mesec dana je zaboravljamo,ne poredim to dvoje nego pricam o gledljivim vrednostima posle toliko decenija,zelim seriju koju mogu opet gledati poput vruceg vetra,ovo danas sta se snima tuga,nijedne se ne secam radnje,ma ni naslova,ona isto izvikana u cg sa anom lecic i bojanom marovic nema to pojma

To nema polemike ovakvu nismo,ali bum tras za mesec dana je zaboravljamo,ne poredim to dvoje nego pricam o gledljivim vrednostima posle toliko decenija,zelim seriju koju mogu opet gledati poput vruceg vetra
Stvar je senzibiliteta i očekivanja od materijala koji nam se na TV-u nude, definitivno.
Ne želimooo da gledamooo rimejk Vrućeg vetra, ako je to po sredi... :ne:
Nikako!

Oduševljena sam naročito jer mi od prvog momenta drži pažnju originalnošću, ne smara (skoro, a podnošljivo je) nikakvom politikom ili vapajem za nekim starim boljim vremenima, ne igra na melodramu kao glavni adut... i bavi se nečim što u našem narodu oduvek postoji ogrnuto velom tajne i jazom između onih koji veruju i onih koji ne veruju, a negde je lajtmotiv da verovali ili ne... ono što treba da se desi, težiće svim silama da se desi.

ovo danas sta se snima tuga,nijedne se ne secam radnje,ma ni naslova,ona isto izvikana u cg sa anom lecic i bojanom marovic nema to pojma
To razumem i delim tvoje mišljenje.
Pa, nisam poželela da gledam ništa novije do sad, valjda sam zato i ovoliki entuzijasta da je ovo možda korak ka nečemu kvalitetnijem.
Ne razumem šta je to što toliko zameraš ovoj seriji?
Bolja je od svega što je snimljeno u poslednjih pet, ako ne i deset godina!

Ne zameram samo nisam odusevljen,nervira me kojo u ovoj ulozi koga bas gotivim,znam da ce nesto psovati i preterase,jelena isto samo neka drama i dranje,napokon problem danasnjih glumaca i rezisera sto sve mora da se naglasi ,preglasi i preglumi,jer je publika takva pod gasom na nekim drogama i ne moze da se skrasi ,pogleda nesto ravno opusteno bez dizanja pritiska,glumci zele nove uloge podrazumeva se ali ih ima milion nikakvih,niko da se izdvoji originalan i jedinstven,pa onda moraju da glumataju kao za oskara a 3 minuta se pojave,e to mi najvise ide na k

Ne zameram samo nisam odusevljen,nervira me kojo u ovoj ulozi koga bas gotivim,znam da ce nesto psovati i preterase,jelena isto samo neka drama i dranje,napokon problem danasnjih glumaca i rezisera sto sve mora da se naglasi ,preglasi i preglumi,jer je publika takva pod gasom na nekim drogama i ne moze da se skrasi ,pogleda nesto ravno opusteno bez dizanja pritiska,glumci zele nove uloge podrazumeva se ali ih ima milion nikakvih,niko da se izdvoji originalan i jedinstven,pa onda moraju da glumataju kao za oskara a 3 minuta se pojave,e to mi najvise ide na k
Kojo je navukao na grbaču imidž negativca i to je dugogodišnji problem. I ja bih volela da ga gledam u nekom drugom svetlu, ali da ne bude parodičan kao Andrija Milošević u ovome što radi.
Iz meni nepoznatih razloga ga nigde nije bilo dugo, i obradovalo me je to da se uopšte pojavio, kao i Štimac.
Neki kadrovi sa Jelenom Đ. su i meni bili preterani, ali i nje sam se uželela.

Priča je takva da je prati i muzika puna tenzije, da je sve u tom: ''Gledaj da slučajno ne propustiš sekund... jer ako propustiš, nećeš razumeti!''
Bilo je tih momenata-sedim, gledam i ono, kad će već jednom???
Ali i to je neki umetnički potez, preslikavanje realnog života na izmišljeni.

Šta znači za odličnog glumca da ga nigde nema godinama?
Smrt, gadna cenzura, ignore lista!
Gde su bili, šta su radili sve ovo vreme kad ih toliko volimo, ako nisu glumeli?

Ko ih je sabotirao, od čega su morali da se sklanjaju, beže preko sveta, budu nevidljivi kad su rođeni da rade svoj posao?
Ne shvatam.

Anyway... drago mi je da ih gledam u Crnoj svadbi, i nadam se... eto, ima sledeća sezona...
Pa, valjda će još negde da se pojavljuju.

Jedan odlican komad iz domace kuhinje! Prvenstveno jer je kvalitet imao konstantu od pocetka do kraja. Nije se islo u ekstreme. Vidi se da je budzet iskoriscen proporcionalno. Poslednjih godina nasi kreatori veoma sirovo rade posao i toliko zele da iskopiraju holivud, sto ispadne jako jeftino a usput i izgube indetitet. "Sada snimamo akcionu scenu ajde da spucamo milion evra" a onda u sledece 2 epizode kadrovi se svedu na 3 prostorije i 1 kafic.

Zanr je horor pa je radnja bizarna i teska ali iz potpune dubioze je vadi dugo iscekivan Kojo ali i gore pomenuta izvedba cele price. Dosadasnje domace pojave u horor zanru nisam podnosio jer su bili previse realni. Ne zato sto su taj horor lepo umeli da docaraju vec zbog nedostatka ikakvog umetnickog aspekta.

Iako volim senke nad balkanom, ovo je ipak autenticnije ostvarenje, mnogo prizemnije i blize ljudima sa ovih prostora. Te bi neka eventualna strana publika imala vise da vidi u ovoj seriji nego u senkama koja nit je nasa nit je holivudska uguravajuci nekakve svetske pojave na nase prostore.

Zaboravio sam na onaj osecaj iscekivanja sledece epizode i gle domaca serija mi ga vrati.

Šta znači za odličnog glumca da ga nigde nema godinama?
Smrt, gadna cenzura, ignore lista!
Gde su bili, šta su radili sve ovo vreme kad ih toliko volimo, ako nisu glumeli?

Ko ih je sabotirao, od čega su morali da se sklanjaju, beže preko sveta, budu nevidljivi kad su rođeni da rade svoj posao?
Ne shvatam.

Anyway... drago mi je da ih gledam u Crnoj svadbi, i nadam se... eto, ima sledeća sezona...
Pa, valjda će još negde da se pojavljuju.
Mnogi tako odu u ameriku jer se desi da ih niko ne angazuje neko vreme,daleko je ovo sve ispod nivoa slavka stimca kao i zarka lausevica na pr

Definitivno sam pogrešio u vezi ove serije. Što sam je uopšte gledao i komentarisao. Treš neviđeni. Plastik fantastik. U kom li su finansijskom kanalu renomirani glumci (i Borka Tomović) da se bakću sa ovakvim B projektima.

Iako ime režisera ili autora nije garant kvaliteta serije (Aleksandar) gotovo je uvek garant ne-kvaliteta. Tako je i ovde.

Kakva 'jeftina' (najmanje finansijski) nebuloza od serije. Mogla je, mada nije morala, da bude pravo SciFi natprirodna kao Dosije X. Mogla je da flertuje sa tim dok zapravo biva strejt krimi priča bazirana na istinitom događaju, i da se čak pitamo šta je od ta dva. A mogla je i da se zapravo bavi vlaškom zajebancijom iz naslova.

Umesto toga imamo usiljeno maltretiranje Ljiljane Blagojević za cover Death Metal albuma i ni manje ni više nego sudbinu sveta koja koja se već 40 god odlučuje između Beograda i Gornjeg Milanovca ili gde već, dok je vlaška zajebancija tu zbog marketinga samo. Blamantno. Ocena sa IMDB kapiram da je rezultat neke kampanje aktivista DJB ili tako nešto.

Nekompetentno do bola. Površni festival kiča i klišea iz jednako loših ostvarenja sa AXN. Neka ovaj blatnjavi skrinšot pogrešno okačene zastave bude ilustracija bezidejnosti, hronične nekompetentnosti i traljavosti ovog trećerazrednog projekta koji mnogi neće, što je najgore, doživeti kao fikciju.

Screenshot_723.jpg

Definitivno sam pogrešio u vezi ove serije. Što sam je uopšte gledao i komentarisao. Treš neviđeni. Plastik fantastik. U kom li su finansijskom kanalu renomirani glumci (i Borka Tomović) da se bakću sa ovakvim B projektima.

Iako ime režisera ili autora nije garant kvaliteta serije (Aleksandar) gotovo je uvek garant ne-kvaliteta. Tako je i ovde.

Kakva 'jeftina' (najmanje finansijski) nebuloza od serije. Mogla je, mada nije morala, da bude pravo SciFi natprirodna kao Dosije X. Mogla je da flertuje sa tim dok zapravo biva strejt krimi priča bazirana na istinitom događaju, i da se čak pitamo šta je od ta dva. A mogla je i da se zapravo bavi vlaškom zajebancijom iz naslova.

Umesto toga imamo usiljeno maltretiranje Ljiljane Blagojević za cover Death Metal albuma i ni manje ni više nego sudbinu sveta koja koja se već 40 god odlučuje između Beograda i Gornjeg Milanovca ili gde već, dok je vlaška zajebancija tu zbog marketinga samo. Blamantno. Ocena sa IMDB kapiram da je rezultat neke kampanje aktivista DJB ili tako nešto.

Nekompetentno do bola. Površni festival kiča i klišea iz jednako loših ostvarenja sa AXN. Neka ovaj blatnjavi skrinšot pogrešno okačene zastave bude ilustracija bezidejnosti, hronične nekompetentnosti i traljavosti ovog trećerazrednog projekta koji mnogi neće, što je najgore, doživeti kao fikciju.

Pogledajte prilog 1057059
Jel si ti filmski kriticar, pitam ozbiljno i bez imalo ruganja ?

Back