Crna Svadba(2021-)

Minuščina kao vrata za fotografiju. Serija toliko odvratno izgleda da je teško gledati. Jedva čekam smrt ovog skandaloznog Made in China trenda zamračivanja slika, instagramfilterisanja i 'day for night' snimanja. Gledam scene kroz filter aerozagađenja. Ako je neka subliminalna eko poruka - izvinjavam se kreatorima. Jeftino da jeftinije ne može biti...
A na lrimer meni je dosta lepo, kad film i serija imaju takav neki ton
Taj kao tamniji

Zaista je neverovatno čitati kad neko ima zamerke za produkciju i fotografiju serije , to su ljudi koji bez imalo dodira sa stvarnošću Srbije daju komentare.
Epizoda jedne obične prosečne netlixove dramske serije je između 3-5 miliona dolara , dok najskuplja epizoda Senki Nad Balkanom je bila 90.000 eura.
Ako je epizoda Crne Svadbe koštala čak i 150.000 eura , ona izgleda fantastično dobro za te pare.

Meni ne izgleda toliko loše, koliko je zvuk loš. Sve nebitno se čuje pa odjekuje, samo glumci ko da su mutavi i pričaju sebi u bradu. Ajde, budzet je mali i tako to ali ne snimaju je nogama i postoji valjda neka postprodukcija???

Poslednja izmena:
Tako je. Lik pominje partizanske filmove,a partizanski filmovi u ono vreme imali budžet u rangu sa Holivudom.

Lik govori protiv preteranog manipulisanja fotografijom i nepotrebnog oslanjanja na kompjuterske efekte, naročito kada su tako lošeg kvaliteta kao što je to kod nas. Takođe, partiz. film je pomenut u kontekstu pohvale jednoj sceni serije koja je podsetila na staru školu. Potpuno si promašio/la poantu.

Inače, nisu svi partizanski filmovi niti svi filmovi te epohe bili multimilionski spektakli niti su stvari koje zameram uslovljene budžetom serije. To su loši umetnički izbori i prečice (nekad i skuplje) uslovljenie (ne)talentom i (ne)iskustvom.

A na lrimer meni je dosta lepo, kad film i serija imaju takav neki ton
Taj kao tamniji

Zavidim, zaista. I ja sam ljubitelj tame i mraka, ali ne onog koji postoji uprkos sceni pod vedrim popodnevnim nebom, i žestoko izmanipulisanih boja, kontrasta itd u post produkciji.

Zaista je neverovatno čitati kad neko ima zamerke za produkciju i fotografiju serije , to su ljudi koji bez imalo dodira sa stvarnošću Srbije daju komentare.
Epizoda jedne obične prosečne netlixove dramske serije je između 3-5 miliona dolara , dok najskuplja epizoda Senki Nad Balkanom je bila 90.000 eura.
Ako je epizoda Crne Svadbe koštala čak i 150.000 eura , ona izgleda fantastično dobro za te pare.

Neverovatna je jedino površnost kojom se ovde čita, iako je reč o forumu.

Serija je prepuna jeftinih, a pri tome ne mislim na novac, audio vizuelnih trikova, koji su značajno pojeftinili, a pri tome ne mislim na novac, seriju koja je tematikom imala potencijala.

Ponoviću - zamerke su za stvari na koje budžet ne utiče direktno.

Bila si u pravu
Za onu zenu od sportskog komentatora
Da je zlaa
Vidi ovo
Ne znam za dalje što se tiče nje, ali se postavlja mnogo pitanja i oko Natašine majke Teodore...
to mi je sad glavna mozgalica.
Mića komentator je usmrtio sve prisutne u tom manastiru, ostavljajući u životu samo dete... koje je Nataša, je l' te?
Ona je ćerka Miće i Teodore...
Da bi bilo legitimno da je poštedeo dete, trebalo bi da je usmrtio i majku?
Ali,
otkud ona uopšte u manastiru ako smo koji kadar pre videli da poput rusalke zavodi Miću u jezeru-nije bila monahinja ili nešto tako pri crkvi?

Zaključujem da je crni vojvoda u nekom trećem, nije bio ni u Mići, ni u Mitru?
Mića sam kaže: ''Ja sam svoje odužio.''
A Mitar u sličnom stilu: ''Neka crni vojvoda zna da nisam mogao drugačije.''

Onaj glavni sveštenik mi je sumnjiv i ogavan.

Kako ovde da se ubaci slikau ?
Lepo da izgleda
Sa IG jedino da napraviš screenshot, ali ne znam da li je legalno... :think:
Ne mogu da se dele slike direktno.

Poslednja izmena:
Ne znam za dalje što se tiče nje, ali se postavlja mnogo pitanja i oko Natašine majke Teodore...
to mi je sad glavna mozgalica.
Mića komentator je usmrtio sve prisutne u tom manastiru, ostavljajući u životu samo dete... koje je Nataša, je l' te?
Ona je ćerka Miće i Teodore...
Da bi bilo legitimno da je poštedeo dete, trebalo bi da je usmrtio i majku?
Ali,
otkud ona uopšte u manastiru ako smo koji kadar pre videli da poput rusalke zavodi Miću u jezeru-nije bila monahinja ili nešto tako pri crkvi?

Sa IG jedino da napraviš screenshot, ali ne znam da li je legalno... :think:
Ne mogu da se dele slike direktno.
Natasa kao beba, je zaceta od strane Miće dok je bio zaposednut, a izgleda da njena majka, Teodora bese valjda, je isto tako malo " nastrana"
Pa lretpostavljam da je Nataša bila važna kao beba

E sad, pomenuli su i za Idu neke stvari, pa sigurno da se to sa Nastase prenelo na Idu
I da je ona kljucna u tome necemu sto treba

Da, koliko sam do sad videla... To su bili neki crni vitezovi, ne direknto vojvoda, a oni su na nizem cinu
Mada mozda i gresim

I meni je isto...

I meni je isto...
Dovoljno je star da je mogao biti prisutan i inicijator svega.
Najžešće bi i bilo da je sve upravo iz crkve krenulo. :D

Oca Tihona su izbacili tj. raščinili ili... kako su ono rekli... eks______??? jer je ''na svoju ruku'' vršio egzorcizam, a kad je ubijen, prigrabili su njegovo telo. Zašto?!
On je bio savremenik i svedok dešavanja u tom manastiru iz tog perioda.

Samo, pazi, otrkili su neke stvari
Da, videla sam fotografiju i momentalno se isključila jer godinama nisam bila zagrejana za neku TV-seriju kao sad.
Baš mi je, narodski rečeno, legla, a po komentarima ispod pesme Bilje Krstić vidim da nisam jedina.

Poslednja izmena:
Dovoljno je star da je mogao biti prisutan i inicijator svega.
Najžešće bi i bilo da je sve upravo iz crkve krenulo. :D

Oca Tihona su izbacili tj. raščinili ili... kako u ono rekli... eks______??? jer je ''na svoju ruku'' vršio egzorcizam, a kad je ubijen, prigrabili su njegovo telo. Zašto?!
On je bio savremenik i svedok dešavanja u tom manastiru iz tog perioda.

Da, videla sam fotografiju i momentalno se isključila jer godinama nisam bila zagrejana za neku TV-seriju kao sad.
Baš mi je, narodski rečeno, legla, a po komentarima ispod pesme Bilje Krstić vidim da nisam jedina.
Moguce da jeste....
I sigurno zna sta se zbilo, samo ne prica

Inace, to ne bi smelo tako da se uradi
U realnosti, da samo odneses nekog sa autopsije

Mene je na primer to iznerviralo malo, kad su ga rascinili i odbacili a preuzeli njegovo telo na kraju

Mozda su mu uzeli telo kako bi videli na koji je nacin umro, povrede
Pa na osnovu toga, pretpostavili ko ga je ubio i sta znaci
Mozda i pro ubistvu ima neki ritual
Mada sad kad izrekoh ovo, ne verujem da ima bas smisla to...

Serija nije losa, zanimljiva
Nisam od pocetka gledala, pominju da konplikuju bez objasnjenje
I sve sto vise citam o seriji vidim da se vecem broju ljudi ne svidja x D
Msm vidim neke propuste, koji bi mi bas zasmetali pre nekog vremena, ali sta znam
Sad mi je sve to ok

...Jedino onaj cgi, ako se bese tako kaze, na onom licu baba Mikule, kad joj se lrikazao demon
To su mogli bokje da urade

Mozda su mu uzeli telo kako bi videli na koji je nacin umro, povrede
Pa na osnovu toga, pretpostavili ko ga je ubio i sta znaci
Mozda i pro ubistvu ima neki ritual
Mada sad kad izrekoh ovo, ne verujem da ima bas smisla to...

Ne može da se sazna šta se tačno desilo u tom stanu bez Tihonovog tela, a to nekom iz crkve odgovara.
Petar je pitao Natašu, ne bez razloga: ''Jesi li ti ubila oca Tihona?''
Šta ako ga je ubila mala dok je bila u tom ''epileptičnom napadu''?
Možda Mitrova uloga u sledu događaja nije bila tako... jednostavna kao što se to čini?
Serija nije losa, zanimljiva
Nisam od pocetka gledala, pominju da konplikuju bez objasnjenje
I sve sto vise citam o seriji vidim da se vecem broju ljudi ne svidja x D

Na samu uvodnu špicu se zaledim i ''ne dišem'' od prve epizode.

Volim ovakve priče: misterija, natprirodno, bajanje, magija, večita borba između dobra i zla kroz duhovna bića... Ma, očarana sam.
Iako sam serije pre pratila iz zadovoljstva, u ovoj sam baš ono ''puzzled'', pitam se o tim ljudima kao da su mi bliski, zanima me koliko su oni koji su pravili priču mislili na to.

Pa, oni kojima se ne sviđa, svakako imaju daljinski upravljač-dovoljno je da promene kanal i da se osećaju mnogo bolje, nema potrebe da se izlažu nečemu što im ne prija. :mrgreen:

Ne može da se sazna šta se tačno desilo u tom stanu bez Tihonovog tela, a to nekom iz crkve odgovara.
Petar je pitao Natašu, ne bez razloga: ''Jesi li ti ubila oca Tihona?''
Šta ako ga je ubila mala dok je bila u tom ''epileptičnom napadu''?
Možda Mitrova uloga u sledu događaja nije bila tako... jednostavna kao što se to čini?

Na samu uvodnu špicu se zaledim i ''ne dišem'' od prve epizode.

Volim ovakve priče: misterija, natprirodno, bajanje, magija, večita borba između dobra i zla kroz duhovna bića... Ma, očarana sam.
Iako sam serije pre pratila iz zadovoljstva, u ovoj sam baš ono ''puzzled'', pitam se o tim ljudima kao da su mi bliski, zanima me koliko su oni koji su pravili priču mislili na to.

Pa, oni kojima se ne sviđa, svakako imaju daljinski upravljač-dovoljno je da promene kanal i da se osećaju mnogo bolje, nema potrebe da se izlažu nečemu što im ne prija. :mrgreen:
Aaa da tacno
Toga se nisam setila
A autopsija.bi to pokazala
Mogu samo da ti.kazem da je sve moguce

Obozavam ih i ja
Svidja mi se ona spica za Katabazu
Odgovara seriji
Jos mi se svidja i ton u kojem.je snimljena, mracan je nekako
Oseca se ta nela hladnoca koja odgovara radnji i prici

Upravo to
Jer u suprotnom muce sebe ponajvise

...Jedino onaj cgi, ako se bese tako kaze, na onom licu baba Mikule, kad joj se lrikazao demon
To su mogli bokje da urade
Da su bolje uradili, ne bi bilo srpski-balkanski. :zcepanje:
Ali, ja ne zameram sitnice ako je stvar u suštini jako dobra. Najviše su me umarale one pesmičaste pauze između nekad i sad, a verujem da će ih biti još.
Blejim u ekran i ništa se ne dešava.
Ali, opet.. odabir pesama je odličan. Ne znam kad bih se setila sama da ih slušam, a izvanredne su.

Hjaooo... da je Koju postavio neko drugi, dala bih mu srce više puta iako to nije moguće!
Za sad nije omiljen lik serije, ali i to kako nosi namćora, baksuza i grešnika je idealno.
Kojo ni u jednom projektu nije bio promašaj.
On ima talenat da ga doživljavamo baš onako kako se ponaša dok glumi.
Najlepši dečak našeg glumišta je Kojo! Slavko je... najslađi.
ODUVEK-JE-BIO-FRAJERCINA-Evo-kako-je-Nikola-Kojo-govorio-u-jednom-intervjuu-iz-1983-2.jpg

38714.jpeg

Odlična postava!

Back