- Poruka
- 49.286
На церемонији у Стејт департменту, делегација Црне Горе предала је инструменте ратификације Северноатлантског уговора подсекретару Томасу Шенону, чиме је та држава формално постала 29. чланица НАТО-а.
Црногорску делегацију предводи премијер Душко Марковић, а церемонији која је уприличена у Стејт департменту, са почетком у 18 часова (12 по америчком источном времену), присуствује и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/region/2758877/crna-gora-usla-u-nato.html
Sta je Djukanovic obecao, to je i ispunio (pa su mu pustili da se u unutrasnjim pitanjima ponasa po sopstvenoj zelji...).
Sumnjam da ce CG na bilo koji znacajan nacin da ucestvuje u bilo kojoj aktivnosti vojnog saveza, ali ce nama valjda da postane jasno da smo potpuno opkoljeni sa Nato zemljama i da niko drugi ne moze da nam dodje da resi nasu stvar.
Ne znam da li cemo i mi jednog dana, ali strogo samo u politiko krilo. Ako su mogli Nemci i Francuzi, koji su zrtve brojali u mnogim ratovima, mozda mozemo i mi?
Ne znam na koji nacin ce da se promeni politicki uticaj ljudi poreklom odande na nas ovde.
I da jos kazem da sam iznenadjem tako tihim izvestavanjem, prakticno 'ispod zita'.