Црна Гора званично у НАТО-у

Platin

Buduća legenda
Moderator
Poruka
49.286
На церемонији у Стејт департменту, делегација Црне Горе предала је инструменте ратификације Северноатлантског уговора подсекретару Томасу Шенону, чиме је та држава формално постала 29. чланица НАТО-а.

Црногорску делегацију предводи премијер Душко Марковић, а церемонији која је уприличена у Стејт департменту, са почетком у 18 часова (12 по америчком источном времену), присуствује и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/region/2758877/crna-gora-usla-u-nato.html

Sta je Djukanovic obecao, to je i ispunio (pa su mu pustili da se u unutrasnjim pitanjima ponasa po sopstvenoj zelji...).

Sumnjam da ce CG na bilo koji znacajan nacin da ucestvuje u bilo kojoj aktivnosti vojnog saveza, ali ce nama valjda da postane jasno da smo potpuno opkoljeni sa Nato zemljama i da niko drugi ne moze da nam dodje da resi nasu stvar.
Ne znam da li cemo i mi jednog dana, ali strogo samo u politiko krilo. Ako su mogli Nemci i Francuzi, koji su zrtve brojali u mnogim ratovima, mozda mozemo i mi?
Ne znam na koji nacin ce da se promeni politicki uticaj ljudi poreklom odande na nas ovde.

I da jos kazem da sam iznenadjem tako tihim izvestavanjem, prakticno 'ispod zita'.

НАТО је данас јачи за чак два бродића, десетак хеликоптера и два млазна авиона! Русија се просто тресе.

nato je danas jaci tako sto se tovare transporteri sa americkim sljunkom i cementom za drugu po velicini najvecu americku bazu na Balkanu....

- - - - - - - - - -

Kriminalni vrh CG je pljunuo na sve ubijene u CG 1999.

kakve veze ima kriminalni vrh cg sa gradjanima istog? :eek:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/region/2758877/crna-gora-usla-u-nato.html

Sta je Djukanovic obecao, to je i ispunio (pa su mu pustili da se u unutrasnjim pitanjima ponasa po sopstvenoj zelji...).

Sumnjam da ce CG na bilo koji znacajan nacin da ucestvuje u bilo kojoj aktivnosti vojnog saveza, ali ce nama valjda da postane jasno da smo potpuno opkoljeni sa Nato zemljama i da niko drugi ne moze da nam dodje da resi nasu stvar.
Ne znam da li cemo i mi jednog dana, ali strogo samo u politiko krilo. Ako su mogli Nemci i Francuzi, koji su zrtve brojali u mnogim ratovima, mozda mozemo i mi?
Ne znam na koji nacin ce da se promeni politicki uticaj ljudi poreklom odande na nas ovde.

I da jos kazem da sam iznenadjem tako tihim izvestavanjem, prakticno 'ispod zita'.
Ja uopste nisam iznenadjen takvim izvestavanjem. O onome sto se ne voli uglavnom se cuti ili prica malo, onako kroz zube, koliko mora.
A u zivotu se cesto cini ne ono sto se voli, nego sto se mora, ili mozda ne mora, ali se isplati. Pitanje ulaska u NATO treba razmotriti upravo na takav nacin, odnosno staviti na papir sta nam se tu isplati, a sta ne.

Понедељак 05.06.2017.
"Русија ће одговорити на непријатељску политику Црне Горе"
"Москва оставља себи право да одговори на непријатељску политику Подгорице, због формалног завршетка процедуре ступања Црне Горе у НАТО", стоји у саопштењу Министарства иностраних послова Русије.
659824_h-52981246_f.jpg

Руси поново критикују власти у Црној Гори

"Наставак антируске хистерије у Црној Гори код нас изазива само жаљење. У контексту непријатељске политике црногорских власти, руска страна оставља себи право да предузме реципрочне мере" наводи се у коментару одељења за штампу МИП-а Русије.

Одговорност за насталу ситуацију, како је саопштио спољнополитички ресор, потпуно лежи на црногорској страни.

"На неизазвану иницијативу придруживања Црне Горе антируским мерама ЕУ од марта 2014. године, Русија је предузела симетричне мере у августу 2015. године" наводи се у саопштењу.
Црна Гора је данас и званично постала чланица НАТО-а.
Колико се сећам 40% некретнина у Црној Гори је у власништву Руса.........:per:

Колико се сећам 40% некретнина у Црној Гори је у власништву Руса.........:per:
Ali... da li ce Rusi da budu voljni da ostanu u neprijateljskoj zemlji? Ko njih sprecava da prodaju svoju imovinu i uloze na drugom mestu, pogotovo ako stigne direktiva?

I, sumnjam da je to 40% od celog popisa. Mozda 40% obale.

- - - - - - - - - -

I jedno je previse.

Tacno. A u Srbiji je poginulo mnogo vise (i za sve ove godine mnogo je vise postradalo od saobracaja i drugih stvari nego od bombardovanja, pa nikom nista).

Pitam se samo, hocemo li se mi spustiti iz mastanja na zemlju da bismo preziveli, ili cemo da insistiramo na masti po cenu da nestanemo?

Tacno. A u Srbiji je poginulo mnogo vise (i za sve ove godine mnogo je vise postradalo od saobracaja i drugih stvari nego od bombardovanja, pa nikom nista).

Pitam se samo, hocemo li se mi spustiti iz mastanja na zemlju da bismo preziveli, ili cemo da insistiramo na masti po cenu da nestanemo?

Ah zaboravio sam kako vi europejci opravdavate vojnu agresiju. "Vise ima sanse da me zgazi FAP nego da me pogodi NATO bomba.

Politicki uticaj gorskih koji obitavaju u BG
jedino je i moguc u BG, nadjite i jedno gorsko
ime od uticaja u Zagrebu, Pristini, Tirani, Sarajevu?

A sto se tice pristupanja Srbije NATO-u, pa BG
moze prihvatiti najnepovoljnije uslove koje niti
jedna zemlja nije imala kada je pristupala u NATO,
i NATO nikada nece prihvatiti Srbiju kao svoju
clanicu samo iz razloga sto prezire i gadi se
licemernih, podanickih, ljigavih i bezvrednih
BG-skih skotova nebitno koje su politicke
provinijencije.!!!

Ali... da li ce Rusi da budu voljni da ostanu u neprijateljskoj zemlji? Ko njih sprecava da prodaju svoju imovinu i uloze na drugom mestu, pogotovo ako stigne direktiva?

I, sumnjam da je to 40% od celog popisa. Mozda 40% obale.
Можеш ти да сумњаш кол'ко 'оћеш - али тако је по катастру непокретности... и наравно да неће остати у непријатељској земљи јер продају своју имовину у ЦГ у бесцење.......

„NA MIJESTU, ODSTUP“
јун 5, 2017

Монтенегринска „независна“ власт, своје будуће официре школује у хрватском војном училишту „dr. Franjo Tuđman“, како се назива војна академија у којој су усташе „борци за ослобођење од великосрпске тираније“, а „Bljesak“ и „Оluja“ изучавају се као пример успешних операција по NАТО стандардима, јер су их и планирали амерички војни саветници! У току припреме за брзо укључивање у редове непобедивог NАТО, упућена је и група будућих монтенегринских „дочасника“ (назив за подофицире) у хрватско училиште, како би научили натоовске команде али и усвојили хрватску терминологију, да се напокон затре сваки траг тих мрских „српских окупатора“! Хрватски министар одбране, великодушно је понудио „air policing“ (ваздушна заштита) млађој NАТО секи, ако не дај боже надлети неки несташни МИГ, наравно агресорски, само још да се ојача HRZ („хрватско ратно зракопловство“) новим зракопловима!

______________________________________________________________________________________
„Na mijestu, odstup“ – новохрватска команда „На месту, вољно“!

to je montgomeri malo tutnuo pare djukanovicu i ovaj pristao.
CG je bitna zbog mora, nista drugo.
eto, sve je to posledica Vucicevog pomaganja Amerikancima protiv Rusa, setimo se dikica i ostalih tamo uhapsenih. izdao ih je BIA srbin sa kosova koji je imao zadatak da dopremi oruzje sa kosova.

мало су му тутнули доказе око шверца горива цигара... и то је то;)

Back