Crna Gora u EU pre Hrvatske

ма мрчо несрећни укинули су вам војску... еее ЦГ без војске ?? па колики тумор на мозгу мораш да имаш ? :-P
А видим имате и голем ваздушни простори, док авион узлети оде у Србију..... е бедо људска не гине вам србија... :cool:

У сваком случају машала шишарка на независности ! завидим вам !

Nikad Crna Gora nije imala placenicku vojsku, mi smo vazda ratovali iz zadovoljstva. S toga, nista se ne mijenja danasnjom situacijom.

P.S. Ne brkaj vojnike sa ratnicima.

da nebude da ujo laze o crnogorcima kao etnickim Hrvatima evo izvora sa jednog prosrbskog sajta:
Čuveni turski putopisac Evlija Čelebija, u svojim putopisima je zabilježio da su plemena Nikšići i Pivljani - Hrvati.
Ovo je citat poznatog velikosrpskog istoričara Vladimira Ćorovića, a nalazi se na žestokom velikosrpskom sajtu.
+++
...Posle napada na Kotor turski zapovednici su rešili da kazne Pivljane i Nikšiće, koji su pomagali Mlečanima. U ekspediciji, kojoj se pridružio i Čelebija, učestvovalo je 10.000 vojnika. Za ta naša plemena Evlija piše, po bog zna čijim obaveštenjima, da su "ovejani Hrvati". Oni, veli, s hercegovačkim pašama "govore jedino s vrhovima od andžara", pa zbog toga "upravnik te oblasti njima nikoga ne sme da pošalje"...
+++

http://www.rastko.org.yu/rastko-bl/istorija/corovic/istorija/6_7_l.html

nema dileme,kad pogledas hercegovce,dalmatince i crnogorce,jedan narod..jedna celjad...isti obicaji.

kamen,krs i maslina..vino ganga neretva...sve to ima zemlja ta moja CRVENA HRVATSKAAA...

ojhaaaa...

da nebude da ujo laze o crnogorcima kao etnickim Hrvatima evo izvora sa jednog prosrbskog sajta:
Čuveni turski putopisac Evlija Čelebija, u svojim putopisima je zabilježio da su plemena Nikšići i Pivljani - Hrvati.
Ovo je citat poznatog velikosrpskog istoričara Vladimira Ćorovića, a nalazi se na žestokom velikosrpskom sajtu.
+++
...Posle napada na Kotor turski zapovednici su rešili da kazne Pivljane i Nikšiće, koji su pomagali Mlečanima. U ekspediciji, kojoj se pridružio i Čelebija, učestvovalo je 10.000 vojnika. Za ta naša plemena Evlija piše, po bog zna čijim obaveštenjima, da su "ovejani Hrvati". Oni, veli, s hercegovačkim pašama "govore jedino s vrhovima od andžara", pa zbog toga "upravnik te oblasti njima nikoga ne sme da pošalje"...
+++

nema dileme,kad pogledas hercegovce,dalmatince i crnogorce,jedan narod..jedna celjad...isti obicaji.

kamen,krs i maslina..vino ganga neretva...sve to ima zemlja ta moja CRVENA HRVATSKAAA...

ojhaaaa...

Tacno je da smo isti narod, ali mislim da smo Vlasi (starosjedioci) pomijesani sa ijekavskim slovenskim plemenima, medju koje su bili i Hrvati.

+++
+++

ojhaaaa...

Nemoj da lažeš i da izvrćeš reči i dela Svetozara Ćorovića, našeg vrsnog istoričara, poreklom Pivljanina. Ako si nepismen nemoj da kvariš kontekst priče. Ovo što Ćorović veli - Za ta naša plemena Evlija piše, po bog zna čijim obaveštenjima, da su "ovejani Hrvati". - to se misli da su lukavi kao Hrvati, jer se u to vreme smatralo da su "Hrvati lukavi kao Latini". Ko si ti da falsifikuješ istoriju i izvrćeš reči čoveka koji je umro 1941. i koji se ne može braniti od tvojih neosnovanih nebuloza?

naravno, svi smo mi pravoslavni koji su izdali pravu vjer...:mrgreen:
p.s. neocekivano od tebe

Zar se ne smijem i ja malo barem našaliti? :(

crnogorci su 150% Hrvati-dukljani.
uostalom,"crnogorci"su vise autohtoni i etnicki Hrvati nego sto ce ikad tamo neki zagorci i prigorci to biti.
zato i nije bitno hoce li ova avnojaska krnja od Hrvatske kifle uci prije ili ova nasa stara CRVENA HRVATSKA u eu.

jednog lipog dana,ce sve Hrvatske regije,od istre preko hercegbosne,srijema,backe i duklje(crnagora)biti u svojim
poviesnim Hrvatskim granicama u eu.

bitn je da cemo jednog dana biti zajedno pod Hrvatskim krovom.

Žao mi je da te razočaram, Crnogorci su 0% Hrvati-Dukljani, 45.4 posto Crnogorci i 34.4% Srbi, a samo 0.9% Hrvati.

Crvena Hrvatska vjerojatno nije nikada postojala? Zašto je Bačka hrvatska?

Back